Home / Bloggen / Bamse och chips är rasism
bamse1

Bamse och chips är rasism

Mat och loggor. Får de infantila bestämma finns det rasism överallt. Vår värld blir allt dummare och vi låter detta hända. Varför är det ingen som sätter stopp för dessa postmodernister som håller på att förstöra allt vuxet och rationellt? Att de får hålla på med sin trams är för att ”vi” tillåter det. Jag säger att nu får det räcka. Kasta ut barnen från debatten och ta tillbaka de vuxna.

Trots att jag nu skriver detta här så kommer många att ignorera dessa rader och plocka saker ur sitt innehåll för att bevisa min påstådda rasism. Ja det finns rasism, ja rasism är avskyvärt, rasism är vidrigt. Oavsett vem den kommer ifrån och det finns ingen omvänd rasism. Rasism är rasism. PUNKT.

Triumfglass har tydligen en glass som är problematisk. Så pass problematiskt att en vit kvinna med dreadlocks lyckats få med det hela i nyheterna. Debattören Antonie Grahamsdaughter som själv tillhör den nordamerikanska ursprungsbefolkningen anser att glassen kränker och förlöjligar hennes befolkning.

Exakt hur kränker en glass den nordamerikanska ursprungsbefolkningen? På vilket sätt far den nordamerikanska ursprungsbefolkningen illa när någon äter glassen Sitting Bull? Dör dom? Blir dom sjuka? Förlorar de sin kultur? Exakt vad händer? Detta är frågor som borde ställas men som inte görs. Är det av ointresse eller av inkompetens från medierna som inte ställer följdfrågor? Det kan väl inte finnas något annat bakomliggande som gör att vissa personer helt okritiskt får föra fram sina frågeställningar helt okritiskt?

Självklart händer ingenting för att någon äter en glass som heter Sitting Bull. Hon tillhör den skara av infantila postmodernister som ser det som sin plikt att hitta rasism och orättvisor där det inte finns rasism eller orättvisor. Hon  anser att hennes tolkning av verkligheten är den rätta, den mest rättvis.. Hennes argument för vad som skulle vara en orättvisa eller rasism är inga som helst bärande argument eller bevis på någon rasism. Istället för att lyfta en viktig debatt så infantiliserar hon en ämnet. 

Hon är inget annat än en liten unge med alldeles för mycket tid. Hade frågor som rättvisa och rasism varit saker som engagerade henne på riktigt så hade hon lagt sin energi på att ge sig efter riktig rasism. Men det gör hon inte. Det är bekvämare att sitta vid sin dator och skriva arga insändare.  Hon är en av de många infantila som ropar rasism och som får medhåll från medierna och politiker. 

Företag ska sluta lyssna på rasaktivister och andra som upplever sig kränkta över en produkt. Det finns ingen som helst anledning för Triumfglass att underkasta sig de bortskämdas vilja.

Kvinnan bakom det hela är en hysterisk rasaktivist som med sin aktivietet inte gör någon som helst nytta för världen utan bara smeker sin narcissism och som på fullaste allvar tror att hon gör skillnad i världen med sin godhetssignalering.

2015 anmälde hon hockeylaget Frölunda Indians och speedwayklubben Indianerna till Diskrimineringsombudsmannen. Hon hävdade att klubbarna stod för ett kolonialt och rasistisk tänkande som använde indianer som symboler

2014 hävdade hon att Frölunda Indians loggo var rasistisk. 

2015 hittade hon rasism på en chipspåse. 

2015 påstod hon att staten sponsrade rasism via ett hockeygymnasium. 

2016 hävdade hon att Bamse var rasist. 

Inget av det som  Antonie Grahamsdaughter hävdar skulle vara rasism är på något sätt rasism. Om det skulle vara rasism då säljer alla turistbutiker i gamla stan i Stockholm rasistiska produkter eftersom du där kan köpa vikingahjälmar i plast, vikingar finns avbildade på muggar, underlägg, handdukar osv. Kalles Kaviar är rasism, finska pinnar likaså om vi applicerar hennes logik på produkter. Ni hör ju själva hur absurt det blir. Ingen förlöjligar  eller kränker vikingar eller nordamerikas ursprungsbefolkning över en glass eller en logga kopplad till ett idrottslag. Bara i en värld där ett barn får bestämma tolkningen kan en sådan sak som en glass bli rasism. 

Det får räcka nu. Vi kan inte låta ett antal högljudda och barnsliga aktivister med tveksamma motiv och politiska agendor diktera villkoren kring hur vi andra ska leva våra liv.

Ja, det finns rasism och vi ska stå upp mot den. Rasism är vidrigt. Att döma människor enkom efter hudfärg är fel. Men peka då ut rasismen och rasisten. Peka inte på något abstrakt som en matprodukt. Peka ut den personen som sprider rasism, som dömer och behandlar människor efter hudfärg. Om ni pekar ut denna person så lovar jag er att jag kommer stå längst fram i kampen mot rasism.

Jag står redan långt framme i kampen mot rasism. Jag är bland annat en stark motståndare till den rasideologiska kampanj som Stiftelsen Expo ligger bakom.

 

Vidare läsning

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rLPWyw/glassen-88an-ar-nazistisk

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J1bxE6/gbs-glassreklam-ar-rasistisk

https://www.expressen.se/nyheter/neger-namns-17-ganger-i-ny-gb-kampanj/

https://www.allehanda.se/artikel/har-vi-rasism-i-glassdisken-och-en-terrororganisation-i-riksdagen

http://anders.hultman.nu/boksnack/200807-01.html

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...