Home / Bloggen / Oförrätternas tid
Foto: Roger Sahlström
Foto: Roger Sahlström

Oförrätternas tid

Vi lever i en tidsålder då dåtid är mer aktuell än nutid. Historiska snedsteg, hemskheter, krig, slaveri, våldtäkter som skedde för hundratals , ibland tusentals år sedan är i dag lika levande som de var då.  Människor med en ide om att Sverige som nation ska upphöra eller iallafall att nu levande svenskar ska straffas för historiska händelser,  skambelägger i dag Sverige och svenskarna för saker de knappast inte har ett smack med att göra.

Deras ide är att Sverige är ett rasistiskt land där vita män och kvinnor tilldelas frihet, privilegier och  enorma rikedomar enbart för sin hudfärg. Att svenskar i hundratals år sålt slavar och förtryckt människor över hela världen. Att svensken mer eller mindre skapat instabilitet och orättvisor när de likt korsfarare plöjt genom världen för att exploatera länder och människor.  Detta är rent nonsens.

Senast i raden av godhetsposörer är forskaren Patrik Lindenfors som i en debatt i GP skriver att den svenska flaggan är problematiskt. Han går så långt att han kallar den för en korsfararsymbol.  Som medlem i humanisterna så antar han ett sekulärt perspektiv när han kritiserar den svenska flaggan. Vilket jag finner upplyftande. Men sen så läste jag hela hans text och jag vill egentligen bara dra en tung suck och lägga det hela bakom mig.

Attacker från postmoderna godhetsposerande relativister under pågående kulturkriget upplever jag har ökat. Oftast är deras texter svammel om ditt och datt, fulla med missuppfattningar, förenklingar och direkta felaktigheter, tex att det var Carl Von Linne som mer eller mindre uppfann rasism.

Lindefors text ligger helt rätt i tiden. Så han får poäng för korrekt godhetssignalering. Jag fascineras varje gång jag stöter på en sådan här text. Analt hat mot Sverige och den svenska kulturen, den kulturen de lever i och som de allt oftast får bidrag ifrån. Det är helt klart ett märkligt beteende att man så brutalt dissar allt det som gett dom möjligheter. Det är ett barnsligt beteende.

Lindefors hävdar i sin text att det var 1952 som vi fick full religionsfrihet i Sverige. Detta är fel. Det var först 1970, då man upphävdes lagen om trosfrid, dvs förbud mot religionskränkning i Sverige. Det finns ett intressant och uppmärksammat fall från 1964 då en komiker, en skådespelare och en radioproducent dömdes till tunga dagsböter för att ha drivit med nattvarden. 

Det är en sak dessa skrikande postmodernister ignorerar eller brottas med och det är verkligheten. De måste förenkla in absurdum för att kunna skapa problem och orättvisor. Det ingår i postmodernismen att göra så. Det är 2020 och i Sverige har vi sannerligen gjort upp med det förflutna, flera gånger om faktiskt vill jag påstå. Så länge jag kan minnas har ett ok av skuld kastats på mig från allehanda håll om våldtäkter, slaveri och korståg, trots att jag aldrig våldtagit, ägt en slav eller ens deltagit i några korståg.  Dessa försök att skuldbelägga mig och andra svenskar och få oss att skämmas för några slavskepp från 1700-talet så känner jag ingen som helst skuld över detta. Varför skulle jag?

Fast har vi verkligen gjort det? Nej det har vi inte. Ja vi ska komma ihåg allt sjukt och galet människor gjort tidigare genom historien. Vi ska komma ihåg. Men det finns ingen som helst anledning till att skuldbelägga dagens svenskar för saker som hände för hundratals år sedan.

Men nu när vi är igång och pratar om händelser som satt sår i folket så tänkte jag lista några saker som skett i modern tid som Lindefors nog aldrig ärligt och hederligt vågat ta i. Problemet är nog att det är inte så häftigt att göra godhetspoäng på utslitna livmödrar och svältande idioter.

En liten lista på oförrätter det är väldigt tyst om från  postmoderna godhetsposerande relativister.

Vipeholm
Här mördade staten handikappade och svårt sjuka människor. ”Svårskötta idioter” fick svälta ihjäl.

Tvångssterilisering av män, kvinnor och barn
Över 60.000 människor tros ha tvångssteriliserats. Syftet var en ren svensk socialdemokratisk folkstam samt att hålla nere antalet individer som kunde vara en belastning för staten. 

Socialdemokraternas samarbete med nazisterna

Sveket mot judarna under andra världskriget

Genom att stämpla ett stort J i passen för  judarna så skickade Sverige tillbaks judarna till en säker död.

Sveket mot Norge och deras kung.

Makarna Myrdahl ville skapa en ren socialdemokratisk folkstam.
Boken ”kris i befolkningsfrågan” är en skrämmande bok och som visar på hur socialdemokratin egentligen ser på människor.

Samerna
Skallmätning, rasbiologi, tvångsförflyttningar och gravplundringar.

Tornedalingar
Utsattes för skallmätningar och rasbiologi ända fram till 1950-talet.

Baltutlämningen

Vi behöver inte importera orättvisor från USA. Vi har gott om egna historiska dåligheter att hantera. Tycker gott att vi kan börja här

Alla de som i kölvattnet av Black Lives Matter och andra som vrålat kring historiska orättvisor är fullständigt tysta och många gånger helt ovetandes om det jag listar ovan. Finns svaret att finna i att socialdemokraterna haft makten längre än något annat parti i Sverige?  Att det är en socialdemokratisk tillrättavisad utbildning elever fått i skolan? Att socialdemokraterna har sitt finger med i media, att de numer också försöker påverka vilka som får använda sociala medier? Allt detta är ju självklart rena killgissningar från min sida.

Den svenska flaggan kan representera och stå för mycket. Ja den har använts i krig och den har orsakat blodsspill. Men ska vi se på vår flagga som en symbol för förtryck så ska vi göra det hederligt, öppet och faktiskt utan postmodernistiskt gnäll. Vi andra normalt funtade som läst andra böcker än de skolan tryckt ner i halsen på oss, som kan hantera fler än två tankar samtidigt är fullt medvetna om vår egen och andras historia. Vi behöver inga moraliska pekpinnar med en agenda för att tala om för oss vad som är fel. Vi vet att slaveri ÄR fel och där har vi nog egentligen nyckeln till allt detta. Vi har själva lärt oss av historien och vill arbeta framåt för en bättre värld för alla. Lindefors är en hen som vill bygga ett samhälle på en arvsskuld där grupper lever under ett ständigt förtryck.

För mig är den svenska flaggan gemenskap, den är strävan, den är himmel den är sol och den är havet. Den är vindar, hösten, Kalle Anka på julafton och midsommar. Men det viktigaste av allt så är flaggan för mig en påminnelse om att de grundläggande friheter vi har här är värda att försvara och slåss för. Den svenska flaggan i dag står för demokrati och rättvisa.  Så det är rent snick snack att den svenska flaggan ska liknas vid en problematisk korsfararsymbol eller smutsas i historiska orättvisor som ingen svensk i dag varit inblandad i.

Sluta importera populärmarxistiska teorier som stötts genom postkoloniala analyser, ras och genusteori. Ska vi börja städa upp bland orättvisor kan vi börja på hemmaplan och i modern tid. För då gör vi en förändring på riktigt.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...