Home / Bloggen / Kritisera nazism är hat enligt Facebook
nedladdning

Kritisera nazism är hat enligt Facebook

Jag vet inte för vilken gång jag nu är avstängd från Facebook. Denna gången fick jag 30 dagar i FB-jail för att ha försvarat och skrivit om vikten av satir, ironi och humor i ett samhälle. Facebook anser nu att satir är en form av hat riktad mot en grupp. Vilket blir bra lustigt eftersom jag försvarar en judisk författare som skrivit en bok som djupdyker i Sveriges samarbete med nazisterna. Ett ämne som borde beröra och uppröra.

Facebook har i sitt svar angett att min kritik och andras kritik mot nazismen inte var korrekt då det i våra inlägg syntes en svastika. Svastikan var en del av NaziTysklands flagga.  Det Facebook menar är att man inte får kritisera nazismen om man visar en svastika eller inte kritiserar nazismen på rätt sätt. Jag har försökt att få svar från Facebook om hur man kritiserar nazismen på rätt sätt. Det är knäpptyst från dom.

nedladdning

Som vanligt så har jag överklagat, eller jag ska säga försökt att överklaga. För numer kan jag inte överklaga de beslut Facebook tar. Jag får helt enkelt bara finna mig i avstängningar.  Organiserade angrepp mot mig och andra  via massanmälningar är ett hot mot den fria tanken, ett hot mot en intellektuell och hederlig debatt. Facebooks agerande är ett hot mot oss alla. Jag vet att många av er inte kommer att hålla med eftersom ni inte drabbats än. Men det är bara att sitta still. Ni kommer alla att begå värdegrundsbrott med tiden.

Jo jag vet, Facebook är ett privat företag och de kan ta sig för vad fasiken de vill. Grundlagar och demokrati gäller inte dom. Det finns många anledningar till att se det större än så. Facebook är i dag en del av näsan alla människors liv på ett eller annat sätt. Jag hade min försörjning där, den verksamheten har nu Facebook helt slagit sönder. Andra använder det socialt och intellektuellt genom att hänga på i evighetstrådar på någon sida. Facebook är en del av vår verklighet. Att Facebook stänger av människor för deras åsikter eller vad de uttrycker är ungefär lika dumt som om Telia skulle stänga av dig för att de inte gillar vad du säger över din telefon.

Men man ska också komma ihåg att jag har resten av internet framför mig. Därför startade jag upp bloggen igen.

Men samtidigt som jag är upprörd så tar jag faktiskt det hela med ro. För de system som vänstern skapat för att låsa ute människor kommer snart att vändas mot dem själva. Det är bara en tidsfråga innan idealisterna vänder sökarljuset inåt mot den egna rörelser för att finna brister i värdegrunden. Utan värdegrundsbrott har vänstern ingen existens.

Och det kommer att ske för är det något vi vet så är det lite av en naturlag inom vänstern att de äter upp och förgör sig själva.

Det finns en rejäl dos med humor i den insikten att den enda styrkan vänstern faktiskt egentligen har är att minimera och förgöra sig själva. Så låt de driva vidare med sin deplattformering mot oliktänkare, låt dom slå sönder människors försörjning, låt de få hänga ut och socialt ta kål på folk. För vi klarar oss själva. Vi som fått vänsterns dom är kreativa, vi är entreprenörer som löser utmaningar i verkligheten. Detta är en styrka vänstern inte har. Deras problem är påhittade, deras lösningarna infantila. Det kommer att komma en dag då vi vuxna får ännu en gång får städa upp efter dom.

I USA jagar man nu de intellektuella och försöker få intellektuellt avvikande isolerade. Professor Steven Pinker är en av många som nu utsätts för ”cancel”-kulturen och han är en av många som kritiserat det som nu pågår. Så här har det varit i många år i Sverige. Föreläsare och författare  som Jan Sjunnesson har förvägrats hyra lokal. Hans demonstrationer störs sönder av aggresiva idealister som gjort allt för att sabotera Sjunessons verksamhet.

Allt detta sker i värdegrundens namn och man är fullständigt övertygad om att man är god och kommer att stå på rätt sida historien i framtiden.

Roger salle Sahlström

Oberoende provokatör och fotograf .

Gillar du innehållet så går det utmärkt att swisha mig. Mitt arbete här är helt ideellt.

Swisha till 073-5467565

ANGE FNURRA i meddelande.

Stort som smått. Allt är välkommet. Stort tack för ditt stöd.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...