Home / Bloggen / Vänsterns identitära raskrig
jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar det om att försvara min kultur, historia och medmänniskor. Jag har svårt för kollektiv tro och stör mig något innerligt på när religion vill ha politiskt makt. Något jag dock verkligen gillar är andlighet. Det finns inget vackrare än en människa som bejakar andligheten.

Trots min antipati till organiserad religion så blir jag upprörd när vissa delar av kristendomen attackeras eftersom det är en attack mot mig, min kultur, min historia och mina medmänniskor.

Journalisten och vänsterprofilen Shaun King anser att allt som avbildar Jesus som vit ger uttryck för ”vit rasism” Han utvecklar sitt resonemang på Twitter och menar att avbildningar av vita Jesus är “en grov form av vit rasism”.

Hudfärgsaktivisterna har alltså gett sig på den europeiska bilden av Jesus. Vilket i sig inte är helt fel. Jesus var med stor sannolikhet inte blond och blåögd. Så rent generellt har jag inget emot att man kritiserar den europeiska tolkningen av Jesus. Men jag stör mig på att man gör det till rasism och hade kritiken varit ärligt menad så hade aktivisterna gett sig på kristendomen i dess helhet.

Nu valde man att sparka in en öppen dörr och gav sig på hudfärgen. Infantilt och det är att skjuta lösa skott. Ska man ge sig på religion så kan man iallafall göra det intellektuellt och med massor av hjärna som Monty Python gjorde med sin film Life of Brian.  Vad King missar är att det Jesus vill förmedla går över hudfärg, det är något större och något bättre. Nämligen kärlek.

Men låt oss ge de svarta aktivisterna rätt om Jesus. Jag stör mig inte på att de verkar vilja lyfta en tölp, en färgad bonnig, tandlös man. Är det dessa förebilder hudfärgsaktivisterna vill ha så får dom gärna ta sin svarta Jesus. Och behålla honom.

Jag föredrar den långhåriga vite Jesus med blå ögon före en tandlös mörk tölp. Och det har inte ett dugg med rasism att göra. Jag är helt enkelt bara van med den bilden av Jesus.

Annons

Om man nu vill få detta att bli rasism och öppnar denna dörren så kommer vi snart stå inför ett system där allt på något sätt kan bli rasism. Vilket är precis det rasideologiska revolutionära rörelser är ute efter.

För mig är Jesus, Bibeln och religion sagor; Det är hittepå. Lika mycket som Black Lives matter är hittepå och bara skapar osämja och splittring. Men trots att jag anser att det är hittepå så skiljer de sig åt. För till skillnad från Black Lives matter så kan kristendomen, Bibeln och Jesus faktiskt vara värdefullt för samhället eftersom Jesus har ett budskap om kärlek och kärlek har ingen färg.

Jag ser Bibeln som ett tidigt försök att förklara människan och dess natur. Hur vi verkar och är som individer och i grupp. Trots min ovilja inför religion så inser till och med jag att Bibeln och Jesus kan lära oss något om oss själva och människor.

Black Lives Matter vill söndra och härska. Jesus sprider hopp och kärlek, och det är verkligen något som vår samtid behöver nu när vänsterns identitärer vill starta raskrig.

Roger Sahlström

Vidare läsning:

https://www.bbc.com/news/magazine-35120965

https://www.thesun.co.uk/news/5649779/jesus-christ-face-revealed-look-like-skin-book/

https://www.quora.com/How-do-people-know-what-Jesus-looked-like

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...