Home / Bloggen / Kommunism fungerade inte den här gången heller
flaggkommunism

Kommunism fungerade inte den här gången heller

Barnen ville ha en lekplats och de fick en lekplats som hyllades och fick extremt mycket utrymme i media. Barnen förbjöd vuxna att närvara men de krävde att de vuxna skulle förse dem med mat och andra nödvändiga saker barnen behövde under sin lek i sitt hittepåland. Deras hittepåland fungerade i några dagar. Nu har barnen gett upp och nu får att de vuxna städa efter dem.

CHAZ eller CHOP. Capitol Hill Autonomous Zone eller Capitol Hill Organized Protest, beroende på vem du frågar, var ännu ett försök att prova på kommunism. Det enda som behöver sägas är att kommunism fungerade inte den här gången heller. Trots att man satte upp murar och drog igång en egen beväpnad ordningsmakt som starkt kontrollerade människor och deras åsikter/värdegrund.

Som vilket land som helst så upprättades en gräns med gränsövergång. Bara rätt människor fick passera gränsövergången som var hårt bevakad av maskerade män med automatvapen. En viss form av ironi uppstår nu här eftersom de människor involverade i CHAZ är samma människor som starkt kritiserar gränser och en beväpnad ordningsmakt. Men gränser var tydligen en nödvändighet, och likaså en egen ordningsmakt för att de skulle få behålla sin lekplats som de önskade.

Området drog snabbt till sig människor som ville leva i det nya landet. Psykisk sjuka, missbrukare, grovt kriminella sökte sig till landet eftersom i landet CHAZ gällde inga lagar och ett av alla krav landet ställde var att rättssystemet skulle avskaffas och de som i dag satt fängslade skulle släppas fria, och man krävde vidare att polisen mer eller mindre skulle avskaffas.

Talespersoner fick gott om tid att berätta om landet och att landets lagar var lite hipp som happ. Men det fanns en sak du absolut inte fick bryta mot, och det var värdegrunden. Det finns otaliga klipp från området när vanligt folk försöker resonera med barnen. Det slutar allt för ofta i våld och att personerna lyfts bort. Ingen tillåts att få ifrågasätta värdegrunden och manifestet.

Det som amerikanska politiker trodde skulle bli en “summer of love” blev istället polarisering, missbruk, rån och mord. Det är inte direkt så jag sitter och är förvånad över att det gick som det gick. När man ger barnen – idealister och drömmare -chansen att få leva ut sina (mar)drömmar så kommer det att sluta illa.

Det är inte helt lätt att driva ett kommunistiskt land eller ens ett kvarter. Redan efter någon dag så krävde medborgarna i CHAZ att invånare i USA skulle skänka dem mat och kläder. Chazianerna var faktiskt förvånade över att mat och kläder inte bara uppstod ur tomma intet.

I sin värld av fluff och maskingevär så trodde man sig ha knäckt koden hur ett samhälle skulle fungera bäst. Lösningen var segregation; en uppdelning av människor i samhället efter hudfärg. För kommunisterna i CHAZ så är segregation antirasism och rättvisa.  Det finns en rejäl dos humor i att kommunisterna går nu full rasistnazist för att nå fram till sitt utopia.

Allt som de svarta en gång slogs för har under några veckor helt pulveriserats av rasaktivster som kräver att bli dömda efter sin hudfärg. Helt tvärtemot det som Martin Luther King JR slogs för. De senaste veckorna har jag läst hans rader om och om igen och jag fylls av sorg när jag inser att hans kamp var förgäves.

”I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.”

Så enkelt, så rättvist. Döm ingen människa efter dess hudfärg, utan dess karaktär. 

Ingen politiskt idé  har haft så lång tid på sig att finna sin form, ingen annan politiskt idé har kostat så mycket pengar och mänsklig lidande som kommunism och socialism. Ingen annan politiskt idé har haft så många teoretiker som misslyckats med att analysera varför kommunism och socialism misslyckas gång på gång. Det är så att man anar att det är något fel med hela idén.

Varför fungerar då inte kommunism och socialism? Det finns det många svar på och det har skrivits hyllmeter med böcker om saken. Allt går att koka ner till en sak, nämligen brist på verklighetsanknytning. För en övertygad kommunist och socialist är det faktiskt människor och verkligheten som är i vägen för den politiska idén. Människor och verkligheten måste formas för att passa den politiska agendan.

Reformer som styr och kontrollerar människor på detaljnivå, tillsammans med social ingenjörskonst är några av verktygen som används. Allt, hela verkligheten, ska rätta sig efter det politiska manifestet. Det kan aldrig vara fel på politiken, bara människor som inte förstår eller vill underkasta sig. För att komma tillrätta med detta införs system för att korrigera. Mest känt är Gulag.

Att människor i dag ser kommunism och socialism som en god idé är för mig helt obegripligt. Historiker och forskare räknar med att över hundra miljoner människor har slaktats under den röda fanan och varje gång ett folkmord skett eller när man begränsat människors friheter så har man gjort det för att det är en nödvändighet och att denna gång blir det rätt eftersom man har rätt värdegrund.

Kommunismens misslyckanden är många och de underkastade idealisterna kommer att fortsätta med att misslyckas. Och det har inte att göra med att det finns fascister eller elaka högermänniskor, kommunism kommer aldrig att fungera eftersom hela idén i sig är omänsklig. Det är bara att konstatera. Jag hoppas innerligt att 2020 blir året då vi städar undan kommunism och socialism gång för alla.

Roger Sahlström

Jordan B Peterson om varför kommunism aldrig kommer att fungera.

Vidare läsning

https://twitter.com/RealSaleemJuma

https://www.gp.se/ledare/s%C3%A5-tappade-v%C3%A4nstern-f%C3%B6rnuftet-1.30174146

https://www.theguardian.com/us-news/2020/jun/22/seattle-dismantle-chaz-protest-zon

https://youtu.be/yV6wk5N05eY

https://www.breitbart.com/politics/2020/06/14/seattle-chaz-non-white-violent-criminals/

https://www.youtube.com/watch?v=PfH8IG7Awk0

https://www.youtube.com/watch?v=0MMrlffzWgc

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...