Home / Bloggen / De få nazisterna får löjligt stort genomslag
afa-nazi2-1440x564_c

De få nazisterna får löjligt stort genomslag

Gång på gång får vi höra från knallkorkar, antirasister, kvinnor som ser barn som djur och från vår rikspolischef att vissa invandrares brottslighet beror på trauman.  Det är då självklara och absoluta förklaringsmodeller att invandrares brottslighet beror på dålig fördelning av skatt, för lite fritidsgårdar eller att det är lång till bussen.

I min stilla tanke så undrar jag varför dessa förklaringsmodeller aldrig används på killarna i Nordiska motståndsrörelsen. Eftersom knallkorkarna inte applicerar dessa förklaringsmodeller på vita män i vita skjortor och slips som går på led så måste det innebära att dom faktiskt gör skillnad på människor. Är inte det ett värdegrundsbrott?

Hur ska vi förhålla oss till dessa individer om det faktiskt är som så att de saknat fritidsgård under sin uppväxt?

Nazisterna i Göteborg

Låt nazisterna få prata sin nonsens, desto snabbare kommer folk blir varse om vilka lallade puckon de faktiskt är. Svensken röstar inte på nazister. Det har alltid rört sig om en liten, extremt liten del av befolkningen som gjort det. När nazisterna var som störst i Sverige, kring 1936 lyckades de att skrapa ihop 0.71% av rösterna. I valet 2014 förlorade nazisterna alla sina mandat.

Allt som allt samlade de ihop 4189 röster i valet 2014. Nazisterna har ingen som helst verklig politiskt makt i Sverige. Det är en så liten marginaliserad rörelse att de får två blinda och halta högerbackar i ett korpen-lag att framstå som en kraft att räkna med i fotobolls-VM. På sin höjd kan de samla ihop några män i luva som i skydd av mörkret sätter upp ett klistermärke. Sånt bemöter man med ett asgarv.

I dag så skapar medierna nazisternas makt genom att ge dom galet mycket uppmärksamhet. De få nazisterna får löjligt stort genomslag i nyheterna. I dag så ska kring 1000 stycken av dom marschera. Låt dom marschera och gasta. Bryter de mot svensk lag har polisen en uppgift och den är att avbryta demonstrationen.

Expo, medierna och opinionsbildare har i många år varnat för nazistspöket och då har man klistrat epitet på ett demokratiskt valt parti, Sverigedemokraterna. Nu är dom riktiga nazisterna här och medierna tror att de kan fortsätta köra på samma växel. Det funkar delvis eftersom det är en trigger för dem själva och för de som tror på nazistspöket i Sverige.

Hotet från nazismen och rasismen är starkt överdriven i Sverige. Det har konstaterats flera gånger att Sverige är ett av de mest toleranta länder i världen. Rasism är ett Tredje världen fenomen.  Bristen på rasism och nazism ställer självklart till med problem för organisationer som Expo och för alla de tusentals människor som godhetsknarkar eller har en karriär som ”nazistjägare”. Skulle nazisterna försvinna så skulle många människor stå utan karriär.

Man ska ta hotet från nazisterna på allvar. De har ett våldskapital och använder det mer än gärna. Vilket vi kunnat se i bland annat Göteborg.  Detta ska polisen och rättvisan hantera. Inte bloggare som Henrik Johansson hos Inte rasist men. Vi har dock ett stort problem med att låta polisen hantera extremistgrupper. Polisen saknar resurser. De grupper som argumenterat för öppna gränser har också önskat att polisen och militärens resurser minskar. På sätt och viss är det faktiskt vänstern som skapat hela denna hysteriska situation vi har just nu.

I dag kommer vi säkert att få se så kallade antirasister att tokflippa och då kommer vi även att få se deras hantering av våld. De precis som NMR ser våld som en nödvändighet i kampen.

Hade vi haft ett fungerande samhälle med ett fungerande gränsskydd och en polis med starka resurser så hade nazistproblemet med stor sannolikt varit hanterat och knappt värt en notis i tidningen.

Jag avskyr nationalsocialism. Det är en vidrig ide och i mitt Sverige kommer inga nazister att få politiskt makt. Vilket man säkerställer genom att använda demokratin för att just stärka demokratin. Förbjuda eller via utomparlamentariska metoder mota bort nazister löser inget utan förvärrar istället bara situationen.  Vill man förbjuda en politisk ide eller en åsikt så kommer det förbudet snart att fortsätta att sprida sig över andra idéer.

Nazismen är precis som kommunismen ett hot mot demokratin och frihets-älskande människor. Hade vi haft ärliga medier hade de behandlat dessa idéer på samma sätt. Men det gör man inte. Förklaringen finns nog att finna i att de flesta numera inom media har sin fot inom kommunismen. Där har ni förklaringen till varför medierna senaste tiden varit fixerade vid att hänga ut nazister. Ni kommer med stor sannolikhet aldrig att få se samma granskning och uthängning av kommunister.

Men frågan kvarstår, hur ska vi förhålla oss till nazisterna om det är som så att de saknat fritidsgård som unga?

Stöd hederlig journalistik och en öppen debatt.

Swish: 073-5467565

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...