Home / Bloggen / Hur mycket ska jag ta?
sallehair1

Hur mycket ska jag ta?

Journalister inom mainstream-media brukar tala om hat och hot när de ifrågasätts. Det räcker med en kommentar från en person så menar journalisterna att de är utsatta för hatdrev. Det har skrivits spaltmeter och diskuterats i soffor om det. Jag ska tåla att få mina personliga uppgifter uthängda. Av samma människor som ofta skriver om hat mot journalister. Jag ska tåla lögner, förtal och smädelse, bara för att jag är jag.

Individer verkar tro att de är en rättighet att få klistra epitet på mig. Jag har kallats allt från nazist, islamofob, rasist, kommunistsvin, judehatare, böghatare osv osv osv….. Men inte en enda gång så har någon någonsin lyckats med att faktiskt klämma ut en enda textrad eller att jag skulle ha uttryckt rasism, nazism eller något annat de påstår att jag gjort.

Jag är inte bara förbannad, utan jag är trött på detta. Just nu påstås det på Twitter att jag har uppgivit att jag arbetar som journalist för Unionen. Allt för att en bloggare sprider ut att jag har förfalskat ett press-legitimation och bloggaren säger att jag påstår att jag representerar/arbetar för Unionen, när jag är ute och arbetar som fotograf.

Jag har aldrig arbetat för Unionen och har aldrig heller påstått detta. Jag har ett press-legitimation utfärdat av Unionen som man kan ansöka om då man är medlem i Unionen. Ett Press-legitimation som försvann för en vecka sedan då jag fotograderade en manifestation på strejkande afghaner på Mynttorget.

Detta ID poppade igår upp på nätet och har nu spridits rejält.  Det sägs vidare att jag brutit emot de pressetiska reglerna. Hade jag gjort så hade jag inte kunnat arbeta som fotograf eller journalister. Personen bevis är ett blogginlägg från bloggen ‘inte rasist men’. Mig veterligen så ”dömer” inte de i såna frågor. Att fotografera människor på allmän plats som deltar i en manifestation är inte att bryta mot de pressetiska reglerna. Inga av de texter jag publicerat i en tidning eller hos en redaktör som innehar ett utgivningsbevis har dömts för att bryta mot de pressetiska reglerna.

Men de här människorna får påstå vad de vill om mig. De kommer undan med vad som helst. Själv blir jag av med försörjning och får mitt Facebook-konto avstängt för att jag ifrågasatt en artikel från Göteborgsposten. En artikel de själva valde att dra tillbaka sin efter att jag och många andra ställt kritiska frågor.

Jag har under de år jag ställt mig kritisk till kollektiv socialism, det vill säga kommunism och nationalsocialism fått mina kameror stulna. Jag har fått mina kameror sönderslagna. Jag har fått påsar med avföring kastade på mig. Det kastas sten och man spottar på mig när jag är ute och arbetar. Det har inte heller direkt varit lättare då jag öppet kritiserat islamism.

Vänsterextremister, kommunister, AFA, nationalsocialister, islamister, antirasister, vänsteranarkister står alla på samma sida i en gemensam spottloska mot mig.  Vilket jag egentligen inte har något emot. Jag är själv stolt över att jag vågar säga ifrån det totalitära vansinne de vill sprida. Men det börjar bli tröttsamt med detta prat om näthat, detta prat om drev då journalister från mainstreammedia ”gråter ut”. Jo jag vill säga gråta ut. För det är precis det man påstår att jag gör när jag berättar om de överfall jag får stå ut med.

Och utöver detta ska jag bara acceptera att dessa individer slår sönder mina möjligheter att arbeta.  När är de nöjda? När de helt ser att jag saknar inkomst? När jag blir nedslagen ännu en gång? När jag fått ännu en kamera sönderslagen? När jag är död? Exakt vad är målet med deras handlingar?Så hur mycket ska jag ta av detta? Hur mycket av mitt liv ska dessa människor få förstöra för att jag ifrågasätter, ställer frågor eller inte delar deras ism, politiska ide eller tankar?
Stöd hederlig journalistik och en öppen debatt.

Swish: 073-5467565

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...