Home / Bloggen / Värdegrundsjustering
Özz Nûjen. Bildkälla TV4
Özz Nûjen. Bildkälla TV4

Värdegrundsjustering

Det som för bara några månader sedan var rasism och nazism enligt politiker, journalister och opinionsbildare är i dag på väg att bli fullständigt normal mainstream.  Debatten håller på att helt vända om.  De som tidigare varit tysta för att undkomma nedsättande epitet kliver i dag ur garderoben och dom gör det utan risk att stämplas som onda rasist-islamofober. Dessa nya bärare av kritik ses som modiga och nyskapande och får en klapp på axeln.

De som tidigare fört upp faran med islamismen har fått genomgå uthängningar i media, social död, arbetslöshet och ibland har det gått så långt att människor tagit sina egna liv.  Det har varit en orättvis och kamp där många fått lida helt i onödan.

Nu vågar partier helt plötsligt gå ut och säga ifrån om islamismen. Helt plötsligt skriver mainstream-media om det som alternativ media rapporterat om i många år.

Betyder detta att alternativ medias rapportering nu kommer att accepteras? Absolut inte. De etablerade medierna kommer att fortsätta hata och ljuga om alt media och anledningen är helt enkelt för att dom är ett hot mot dom. Alt media har visat att man med små kostnader och med hjälp av människor som vågar offra sig kan man förändra debatten, politiken och nu kanske förhoppningsvis hela samhället.

Det som hänt är vad jag vill kalla för en värdegrundsjustering. Politiker, medierna och opinionsbildare kan inte längre vara tysta eftersom verkligheten numera befinner sig rakt framför dom. Tydligast med detta är Özz Nûjen som häromdagen spelade förvirrad och ovetandes om lägets tillstånd.

Özz har i flera år jagat och demoniserat de som sagt sanningen om vad som pågått i förorterna och vad islamisterna ställt till med. Nu kan han själv uttala sig eftersom han gjort en värdegrundsjustering. Han har gjort denna enbart för att rädda sin karriär, precis som alla andra som den senaste tiden pratat om islamismens faror.

Effektivt har likasinnade som Özz tystat de människor som kritiserat islamismen. Han har hånat och hatat de som velat uppmärksamma hatet mot kvinnor och barn, hatet mot judar, våldsdyrkandet och spridande av IS-propaganda. Nu vill han och andra som sagt var bara säkerställa sin nya position i den åsiktskorridor som kommer att uppstå i och med denna värdegrundsjustering.

Jag själv anser det vara ett hyckleri och nu säkerställer den ”nya” pkeliten att inget kommer att förbättras utan bara försämras. För nu kommer de nya goda att skriva krönikor, göra uttalanden och spela sitt låtsasspel om att de är engagerade och bryr sig.

De bryr sig endast om sina karriärer och sina platser i korridoren. Det vi nu ser framför oss är äkta populism.

 

Share

About gagmar

x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...