Home / Bloggen / The White Man’s Burden
640px--The_White_Man's_Burden-_Judge_1899

The White Man’s Burden

Under en kort period under slutet av 80-talet fanns det skinnskallar i Kalmar. De var så hardcore att faktiskt bar bomberjacka och Dr Martens-kängor

En av killarna i gänget brukade ofta återknyta till ”The White Man’s Burden”, en dikt av den engelske poeten Rudyard Kipling.

Han beskrev sig själv som en övermänniska och menade att bara han som genetiskt överlägsen vit person kunde fostra och vårda färgade människor. Kolonialism var en nödvändighet menade han eftersom färgade människor inte kunde bygga eller administrera civilisation. Hans ideer skulle göra den färgade civiliserad.

Jag skrattade mest åt hans ideer. För övrigt så tog killen livet av sig på ett ganska brutalt sätt.

De senaste åren har jag faktiskt hört samma tankegångar. Men denna gången så kommer de från vänster.

Vänstern menar att vita människor ska ta hand om och ombesörja färgade människor. Det är de vitas plikt menar dom. Vi har en börda och en skuld. Istället för ta över länder, så vill istället vänstern avskaffa länder, tömma den fattiga delen av världen på människor och placera dom alla i så kallade rika världen. Även detta är en form av kolonialism eftersom detta innebär att man tömmer länder på människor som kan vara en resurs för sina hemländer. Det går faktiskt att jämföra med hur man en gång hämtade slavar.

Vänstern vill ha slavar, ideologiska slavar som kan användas för att basunera ut ideen om mångkulturen och de vill använda invandrare för deras egna politiska idealism. De invandrarna vänstern vill ha är symboliska slavar. De är pjäser i ett cyniskt politiskt spel. Vänstern menar på något skruvat sätt att om bara alla människor samsas på en liten landyta som Sverige, så kommer invandraren att bli civiliserad, med hjälp av vänsterns fostran och värdegrund.

Ju mer jag tänker på dikten, desto mer förstår jag hur lika rasisterna på höger och vänstersidan är.

De ser inte människor. De ser hudfärger, de ser svaga individer som kan användas för att motivera en rutten och omänsklig politik.

Fast när det väl kommer till kritan så är rasism varken höger eller vänster. Rasism är rasism.

Take up the White Man’s burden–
Send forth the best ye breed–
Go bind your sons to exile
To serve your captives’ need;
To wait in heavy harness,
On fluttered folk and wild–
Your new-caught, sullen peoples,
Half-devil and half-child.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...