Home / Bloggen / Förvirrande Pklogik
pkförvirring

Förvirrande Pklogik

I dag intervjuades Vávra Suk chefredaktör för tidningen Nya Tider i Studio ett.  Jag tänker inte gå in så värst djupt på vad som sades. Tänker mest fokusera på
Programledarna ville gärna klistra nationalsocialism över tidningen och chefredaktören på de mest märkliga sätten. Bland annat genom att på ett fult sätt påstå att man själv är nationalsocialist om man intervjuar nationalsocialister.

Det är en märklig logik. De påstår nämligen att man är som den man intervjuar. Då är då den stora frågan, vad är då programledarna för Studio ett i dag efter att de intervjuat Vávra Suk?

Jag har intervjuat personer som stödjer Hamas, socialdemokraterna, miljöpartiet och vänstern.

Jag har varit på samma fester som kommunister som öppet förnekat massmord i kommunismens namn. Jag har spelat minigolf med kristna,  grillat ost med Jehovas vittnen och vänsterhänta folkdansare. Jag har träffat sionister som på fullaste allvar ser sig som det absolut utvalda folket. Jag har träffat palestinska araber som säger exakt samma sak.

Jag har åkt buss med raggare från Nybro, synthare från Örebro, överviktiga, kreationister och såna som petar sig i näsan.

Jag har varit med på bild med kommunister som Jonas Sjöstedt och Lars Ohly. Jag har tagit en selfie med hittepåanarkisten Mathias Wåg.

CHE6hFPXIAA-cBe

jagoohly

meandjonas1

Enlig rådande #pklogik tillskrivs jag alla dessa människors åsikter och ideer bara för att jag närvarat, intervjuat eller arbetat  kring dem.

Jag är övertygad om att Vávra Suk inte är nationalsocialist. Jag har arbetat för honom en tid och jag trivs utmärkt med honom som chefredaktör. Han har aldrig under den tid jag arbetat för honom uttryckt saker som ens skulle kunna gå att tolka som nationalsocialism. Jag har heller aldrig stött på någon på redaktionen som är nationalsocialist.

För övrigt så undrar jag om någon av alla de som skriker om nationalsocialism egentligen vet vad det är i dag?

Medierna och opinionsbildarna bygger sina så kallade fakta på information de fått från Expo. Att hänvisa till Expo, det är ungefär som att länka till en Ding ding värld och påstå att det är faktamagazin.

Allt som inte är godkänt av Expo eller värdegrundsdemokraterna inom kvällspressen är högerextrem, nazism och fascism. Vilket är rent nonsens. Dessa ord har förskjutits genom åren och betyder idag inget verkligt. Det är epitet som klistras på folk som inte delar värdegrundsdemokraternas åsikter.  Numera kallas till och med Socialdemokrater för Sverigedemokrater och högerextrema.

Jag gillar att arbeta för Nya Tider. Det är en redaktion som består av en väldans röra människor. Vi har alla olika åsikter och tankar om saker och ting. Dessa saker diskuteras, stötts och blötts på redaktionsmöten, i mail och över telefon. Vi har debatter, samtal, och dialog. Alla lyssnar på varandra. Det finns en respekt för den andres åsikter.  Sånt här anser jag är viktigt på en tidningsredaktion.

Det är inte min uppgift som skribent eller journalist att döma de människor jag intervjuar eller vad det står för. Jag ska bara rapportera om vad de säger, thats it.  Sen är det upp till mina läsare att själva dra en slutsats.  Det ingår inte i mitt yrke att uppfostra mina läsare.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...