Home / Bloggen / Expressens chefredaktör ljög
head3301

Expressens chefredaktör ljög

Aftonbladets Kenan Habul har granskat SD:s så kallade medieimperium. Journalisten och krönikören Ulf Nilson frågas ut i reportaget och han spelar ovetande och dum om ett eventuellt samarbete med tidningen Samtiden.

Det är inte första gången som Ulf Nilson agerar på detta fäktande sätt och försöker låtsas som om han inget vet. När den erfarne journalisten Ingrid Carlqvist 2012 startade Dispatch International var Ulf Nilson tilltänkt som krönikör i tidningen.

Då det uppdagades att Ulf Nilson skulle skriva för tidningen drogs det igång ett sedvanligt drev från politisk korrekta journalister och opinionsbildare på sociala medier mot honom och Dispatch International i syfte att smutskasta honom och tidningen. Det tog inte många timmar tills Ulf Nilson pudlade och villkorslöst tog avstånd från Dispatch International. I efterspelet kom Expressens chefredaktör Thomas Mattsson ut till Nilsons försvar och hävdade att Nilson inte visste vad Dispatch International var för en tidning. Jag kan nu bevisa att de båda ljuger.

De mejl jag tagit del av visar att Ulf Nilson var helt medveten om vad Dispatch International var för ett tidningsprojekt. I mejlväxling med chefredaktören Ingrid Carlqvist berömmer Ulf Nilson till och med  Dispatch och kallar den för en ”spännande tidning”.

Ulf Nilson hade god kännedom om tidningen då han hade fått Dispatch Internationals första numer skickat till sig som PDF och han ville även ha tillgång till pappersversionen. I de mejl jag tagit del av har Ulf Nilson inga som helst problem med Dispatch International och skriver till chefredaktören Ingrid Carlqvist att han är intresserad av att medarbeta på tidningen.

ulfspännandetidning11

I mejl och till media hävdade Ulf Nilson att han inte hade en aning om vad Dispatch international var för en tidning.

 

ingenaning

Till TT sa Ulf Nilsson:

Det är ett misstag av mig. Jag hade inte riktigt klart för mig vad det var för en jävla publikation, då hade jag inte gjort det.

Dispatch Internationals chefredaktör berättar att hon hade en långvarig kontakt med Ulf Nilson innan tidningen startades. Ingrid Carlqvist menar att Nilson var fullständigt medveten om vad han gav sig in på. Ingrid Carlqvist är besviken på Ulf Nilsons agerande och minns drevet 2013:

Tyvärr tvingas man konstatera att Ulf Nilson är en ynkrygg. Han var väl medveten om vad såväl Samtiden som Dispatch International hade för inriktning – just densamma som han själv varit inne på i ett flertal krönikor för Expressen, det vill säga att islam och massinvandring håller på att förstöra svenskarnas land. Men när drevet gick, förvandlades Nilson som många har hållit för en tuff och självständig journalist, till en ynkrygg som genast rättade in sig i ledet.
Det var sorgligt att uppleva, och jag tyckte faktiskt synd om honom och har därför tidigare inte velat publicera hans mejl. Jag tyckte det räckte att han visste att jag visste. Men nu när det tycks vara högsäsong för att publicera andras privata mejl, så tyckte jag det var tid att visa världen hur det egentligen låg till med Nilson och Dispatch.

Jag har sökt Ulf Nilson och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Roger Sahlström

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...