Home / Bloggen / Godhetshycklarna
muggen2

Godhetshycklarna

Ett gäng knallkorkar rasar nu över Jan Sjunnessons lite smått anarkistiska ide om att ställa sig framför tiggare.  Inte rasist men, allehanda godhetsonanister och knallkorkar har gnällt på Twitter.  De anser att det är ofredande. Då är det kanske läge att lägga fram vad för saker dessa människor stödjer eller är helt tysta kring.

Dessa individer hyllar och försvarar sånt här:

sånt här

sånt här

Och menar att det är helt okej att hänga ut barn som nazister på nätet.

I alla dessa fall har knallkorkarna varit knäpptysta…

Allt för kampen verkar det som. Dessa individer lever på att trakassera, förfölja, håna och mobba människor som inte delar deras åsikter. Dessa knallkorkar är de sista som kan hävda någon form av moraliskt rätt här.

Själv har jag inga större problem med ideen att ställa sig framför tiggare som tar upp plats och stör i det allmänna rummet. Ja de stör många gånger då de befinner sig många gånger på ställen där de egentligen inte får tigga, som i butiker eller på restauranger.  Det har hänt flera gånger då man sitter på en uteservering att tiggande romer kliver in med sina muggar och skramlar. Jag går inte på restaurang för att uppleva tiggare PUNKT!!!

De flesta knallkorkar verkar tro att alla tiggande romer är några söta och oskyldiga mumsepruttar. De har fel, väldigt fel. Många av dem är riktiga svin. Jag har en tid arbetat ideellt med hemlösa svenskar i Stockholm. Antingen så går vi omkring i Stockholm eller så står vi i Björns trädgård och delar ut mat, kaffe och varma kläder. Flera hemlösa berättar om hur organisationer inte längre hjälper svenskar. Hur romer helt tar över härbärgen och hjälpverksamheter. Romer som skrämmer iväg utsatta svenskar med hot och ibland med direkt våld. Jag har hört och sett detta så många gånger att jag inte längre förvånas.

Romerna som kommer fram när vi står i Björns Trädgård, de tränger sig, de spottar och svär. De är bara allmänt otrevliga och kräver att de ska få något. Det händer att de roffar åt sig en näve smörgåsar går tillbaks några meter och kastar sen demonstrativt smörgåsarna på marken. Skulle de råka komma över några av de kläder som finns i påsar. Ni ska inte tro att de använder dom. Antingen så kastar de kläderna i närmaste papperskorg eller så använder de kläderna för att torka sig där bak. Detta händer varje helg. Om nu knallkorkarna inte tror på detta, är de hjärtligt välkomna till Björns trädgård för att se hur romerna beter sig mot de som vill hjälpa till och hur romerna kränker andra hemlösa.

Men dessa knallkorkar ska fasiken inte gråta eller klaga här. De kräver att alla andra ska ge tiggare, vårda dem och behandla dem som kungligheter. Själva så ignorerar de helst tiggarna. Vilket jag själv upplevde i somras då knallkorkarna ordnade en manifestation till förmån för just romska tiggare och för deras rätt för att tigga.  Flera av tiggarna var på plats och jag kan lova att de blev minsann inte rika. De flesta knallkorkar tittade föraktfullt på tiggarna och man såg att de upplevde tiggarna som obehagliga.

Självklart så var jag på plats och dokumenterande en del av det hela

BLOCKERA TIGGARNA – RECLAIM THE STREETS

Uppdateringt 01:28
Det krävs en extremt lågtänkande individ för att tro att denna texten handlar om alla tiggande romer. Men jag ser gärna att någon knallkork hävdar detta. Det var länge sedan jag åt 😉

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...