Home / Bloggen / Lucia….
Bilder från Seven Eleven i Stockholm. FOTO: Roger Sahlström
Bilder från Seven Eleven i Stockholm. FOTO: Roger Sahlström

Lucia….

Med risk att framstå som gnällig bakåtsträvande surgubbe.  

Jag är inte direkt en person som pysslar med traditioner. Jag firar inte jul, midsommar eller ens mina egna födelsedagar. För mig är sånt helt oviktigt. Mina senaste 15 jular har mest suttit hemma och lirat World of Warcraft, ätit rå falukorv med massa senap på. Men jag förstår nyttan och funktionen med traditioner för samhället, människorna, folket och gemenskapen. De fyller en viktig funktion för sammanhållningen i ett land.

I Sverige bashar man sakta sönder svensk kultur och tradition. Man fördummar, avfärdar och kastar in nya saker i det som en gång var svenskt. Ja, jag är väl medveten om att kultur och traditioner förändras över tiden. Men detta är något som sker under lång tid och sakta implementeras i medvetandet hos människor.

Det är som med migration. Sådant har alltid skett. Människor har rört sig över planeten, möts och bytt tankar och erfarenheter.  Men detta har tidigare varit helt naturliga och normala saker. Nu är det helt annorlunda. Nu är det identitetspolitik och värdegrund som styr allting. Vilket jag tycker är väldigt obehagligt.

Julkalender, lucia, name it så nog fasiken kommer en identitesgrupp eller knallkork trycka in ett politiskt budskap i det hela. Vilket egentligen handlar om att söndra och härska. Man vill helt enkelt slita itu den svenska identiteten. Det hela handlar om en fobi mot nationalstaten. Vänstern, många hittepå anarkister inom vänstern, miljöterrorister har ett hat mot nationalstaten. De strävar efter någon form av kommunistiskt utopi där alla är lika, där ingen betyder något och där människan endast är ett verktyg för ideologin.  Man försöker göra politiska sublima poäng av det hela. Vilket jag inte gillar.

Här har ni ännu en orsak till att Sverigedemokraterna växer så det knakar.  Fler och fler av de som bor i Sverige, ser att det som en gång var inte längre är. Människor får allt svårare att andas inom sin egna kultur vilket inte är rättvist.

Jag säger inte att det är fel att traditioner förändras. Förändringen av kultur och traditioner kommer av sig själv över tid, då världen är i ständig förändring.  Men låt sånt här sköta sig själv.

Jag vet att Lucia inte är svenskt på de sättet knallkorkar vill. Men vi i Sverige har vår Lucia. Att ifrågasätta och stycka sönder svenska yttringar, vore som att tvinga på muslimer bacon under Ramadan.

Lägg ner med dessa fula politiskt korrekta knep för at blidka minoritets och identitetsgrupper.  Lämna Lucia ifred, lämna tomten i fred, lämna jul, midsommar och svenska högtider i fred. Ni som inte gillar dessa traditioner. Ni har alltid valet att inte fira dem. På samma sätt jag inte firar hanukkah, Ramadan, Hartalika Teej ellerhanukkah, Ramadan eller Hartalika Teej.

Ta tillbaks den svenska kulturen. Sluta skämmas över att vara svensk. Låt inte värdegrund eller identitetspolitik fylla dig med skam eller skuld. Du är svensk och har rätt att få ha din kultur och tradition ifred från politiskt motiverade grupper som vill förstöra Sverige.

 

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...