Home / Bloggen / Twitter har sina brister
620jakobmff

Twitter har sina brister

Twitter har verkligen sina brister. Du kan som användare ändra ditt ditt namn lite som du vill. Vilket ger möjligheter för knallkorkar att skapa trollkonton. Som kan ställa till med rejäl oreda.  Någon som vill dig illa kan använda DITT twitteralias och ditt vanliga namn och skicka ut de mest vedervärdiga tweets i ditt namn.

Twitter själva verkar inte ta detta på något större allvar tyvärr.  

Tidigare har Per Gudmundsson,Rebecca Weidmo Uvell,och Ivar Arpi råkat ut för detta.

Den kille som driver ett fejkkonto under mitt alias och namn vet jag mycket väl vem det är. Han har mordhotat mig flera gånger och kommer därför att polisanmälas. En av mina följare på Facebook hade kontaktuppgifter till personen bakom trollkontot. Skulle vara tacksam om du hör av dig till mig igen. 

 

UPPDATERING:
Det man gjort är man fular sig lite med bokstäver. Jag heter rogsahl på twitter. Ett L avslutas mitt namn med. Fejkkontot använder ett stort i på slutet. Vilket då blir rogsahI

ingrid1

jakobmffbajs1

tjena1

antonjakob1

Så länge du har möjligheten att ändra ditt namn och alias på Twitter så kommer det att ge öppningar så såna här saker.

Det skapar en hel del andra delikata problem.  Hur anmäler jag ett konto som använder mitt alias och namn? Anmäler jag den tvivelaktiga  personens konto, anmäler jag egentligen mig själv. Helt klart lustigt. Se förklaring ovan.

Jag kan alltså inte själv anmäla kontot. Twitter menar att jag inte kan lägga en anmälan mot mig själv. Nej Twitter. Jag vill inte lägga en anmälan mot mig själv. Herregud vilka klåpare.

Fejkkontot

Som ni kan se använder han mitt namn och alias. Hur i helskotta kan twitter inte ha löst detta? När man bygger sajter för användare så är en av de första sakerna man ser till att varje användare har unika namn. Det ska inte vara möjligt att skapa dubletter.

fejkonto1

Min riktiga twitter.

mintwitter

 

Man får se det lite som så här. Vänstern och knallkorkarna har jagat mig i över 10 år.  De har aldrig lyckats sänka mig. Därför blir deras metoder bara än mer smutsiga. Det är kul att se hur de skjuter sig i foten gång på gång.

 

 

 

 

 

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...