Home / Bloggen / Har SÄPO gjort fel?
isis_flag

Har SÄPO gjort fel?

Nu vrålas det på sociala medier om att SÄPO och polisen agerat helt fel. Som jag kan se det har de agerat helt rätt, utifrån de principer som gäller i ett samhälle som har rättssäkerhet i fokus. Polis och SÄPO går efter information, egna källor, och sånt de får in. Självklart måste de kolla upp och agera därefter.

Hur tror ni stormen hade låtit om man inte agerat och det smällt? Många verkar nu tro att polisen och SÄPO bara griper skyldiga. Så är det självklart inte. Att de tar in en misstänkt person och håller förhör är bra. Som jag förstått det är han mer eller mindre helt avskriven från misstankar nu. Helt okej. Men det kan betyda att den riktiga terroristen fortfarande är på fri fot.

Medierna har hanterat detta ärende på de mest osmakliga sättet. De har hängt ut en ung man och menar att de måste göra det på grund av det stora allmänna intresset. Detta är bara en liten ”regel” de har för att slippa ansvar.

Det har skett många grova brott där förövare inte hängts ut och tom skyddats av svenska medier.  Ett ärende som poppar upp är gruppvåldtäkten på en finlandsfärja.   Här gick medierna så långt att de ljög läsarna rakt upp i ansiktet.  Och det är inte första gången.

Frågan är hur Moder Mothanna Magid ens blev intressant för säkerhetspolisen, har någon använt hans namn? Är han kanske inblandat i något ändå? Man har kanske inte berättat allt för oss?

Jag har lusläst hans Facebook sedan i fredags och hittar inget som visar på att han stödjer ISIS eller ens att han är hardcore-muslim.  När man går igenom Mothannas FB, framstår bilden av en vanlig irakisk snubbe. Om han är islamist och extremist, då är han expert på att dölja detta.

Att det finns ett terrorhot mot Sverige är jag inte tveksam kring. Det är många islamistiska grupper som vill Sverige och andra illa. Värst är det i Göteborg misstänker jag. Jag själv är ganska övertygad om att det är där det kommer ske något snart.

SÄPO och polisen har inte gjort något fel alls. De har agerat efter den information de haft. De har gripit en person, hållit förhör och efter detta är mannen släppt.

Ska ni kritisera så är det PK-medierna. Om det visar sig i slutändan att Moder Mothanna Magid inte har något med terrorism eller hot mot Sverige att göra. Är det dom som ska lägga fram feta skadestånd.

http://www.barometern.se/sverige-varlden/majid-den-mest-jagade-mannen/

Uppdatering:

Var det okej att SÄPO släppte bilderna på honom? Svar ja. Vi vet inte fullt utvilken information de hade. Uppenbarligen ville de ha tag i honom.  Återigen. Allt verkar ha skötts rätt från SÄPO och polisens sida. Rättvisan fungerar…

Det är  bättre att Säpo tar en människa för mycket till förhör än att en människa för mycket dör av en terrorbomb.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...