Home / Bloggen / Svenska dubbelmoralen.
gina620

Svenska dubbelmoralen.

Ett inlägg från Krossa Åsiktskorridoren som speglar mina egna tankar om GinaGate.

 

Jag har väldigt svårt för dubbelmoral. Därför har jag även oerhört svårt för den svenska kändiseliten och opinionsbildarna, just av det faktum att de ofta behandlar människor olika. Särskilt om ursprung och religion spelar in.

I somras använde Louise Andersson Bodin olyckligtvis N-ordet i en video, och bad sedermera om ursäkt för detta. Men mobben godtog inte detta. De ångade på, och backade upp Adam Tensta när han fick henne sparkad från TV4. Tensta fick mängder av beröm för sitt ställningstagande, och det gavs klara besked att det var helt rätt att Bodin förlorade sitt jobb på TV.

2012 lade Gina Dirawi ut ett boktips på sin blogg, en bok som var skriven av en förintelseförnekande antisemit som talar inför nynazister med ett innehåll som gick i linje med hans åsikter. Dirawi bad sedermera om ursäkt för detta, och sedan var det inget mer med detta.

Under de senaste dagarna har diskussionen återigen blossat upp huruvida Dirawi är anti-semit – och då har samma ”åsiktselit” och opinionsbildare som hjälpte till att krossa Bodin för hennes feltramp istället tagit ställning för Dirawi och påstår att det bara är ungdomens dumhet och att hon inte ska behöva lida för ett litet misstag.

Varför löd inte samma stöttande rop för Bodin? Varför beskrevs inte hennes plumpna ordalag som ett misstag som hon inte ska behöva lida för?

Samma mobb av människor som tog ställning emot Louise Andersson Bodin efter hon hade använt N-ordet och sedan bett om ursäkt för detta, tar nu ställning för Gina Dirawi efter hon spridit anti-judisk propaganda och sedan bett om ursäkt för det.

Varför är en ursäkt värd mer än en annan?

12235053_435980256607079_1612634522833593412_n

Krossa åsiktskorridoren.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...