Home / Bloggen / Demokratur
rogersblueslunga620x330

Demokratur

”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram.

Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.

Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”

— Wilhelm Moberg

Annika Hamrud har jagat och hängt ut en person som önskat anonymitet. Det hade gått alldeles utmärkt att granska ”Julia caesar” utan att hänga ut henne. Man hade nämligen kunnat ge sig på hennes texter. Montera ner hennes inlägg med fakta och rationella argument. Varför har man då inte gjort detta?

Det är nämligen omöjligt. Är det något som  försvararna av mångkulturalism inte klarar av så är det att hantera fakta och verklighet. Därför var det viktigare att hänga ut henne. Det ger en skrämseleffekt.

Sätt dig ner svenne. Vi i media kommer att hitta dig, vi kommer att märka dig och vi kommer att hänga ut dig

Många menar nu att kritik mot media, mot statsmakten och politik är ett ett missbruk av vår yttrandefrihet.   Det är så här det brukar låta i diktaturer.

Om ni inte fattat det än så går Sverige sakta mot att bli ett totalitärt land. Karin Olsson på Expressen påstår att vi i Sverige har en livlig debatt om saker och ting. Vilket verklighet lever dessa journalister i egentligen? Vart är denna livliga och utvecklande debatt? Jag har länge efterfrågat den. Skrika rasist, fascist och nazist är inte att ta debatt. Nu tror de infantila människorna inom media att just tilldela människor epitet och skrämma dem till tystnad är debatt. Vilket är skrämmande

Det finns ingen debatt i Sverige. Det finns konsensus och värdegrund. För din egen skull är det bäst att du rättar dig i ledet. Annars kommer du att hängas ut och jagas av medierna.

Det är nu vi alla måste resa oss. Vi ska skratta och håna deras försök att skrämma till tystnad. Nivån på debatten ska höjas och det är vi som ska höja den. Vi ska visa att vi kan bättre, att det är vi som besitter de goda mänskliga tankarna och handlingarna. Det är genom förnuft och kreativ kritik som man pulvriserar deras luftslott.

Dumpa era anonyma twitterkonton, kasta upp en bild på er Facebook. Presentera er för verkligheten. Ju fler vi är som går emot dessa totalitära helveteshundar desto bättre.

Det enda de kan göra är att skriva om oss, hänga ut oss och brännmärka oss. Men det är en seger om du blir uthängd. Då har du lyckats. Då har du nämligen lyckats att skrämma någon med verklig makt.

DN, Expressen och public service har kastat fakta och objektivitet överbord. Nu är det propaganda och åsiktsförtryck som gäller.

Annika Hamrud och Expressen har i dag startat ett krig. Ett krig mot våra fri och rättigheter.

http://unvis.it/www.expressen.se/kultur/karin-olsson/haten-och-hoten-utgor-en-pafrestning-pa-den-fria-journalistiken/

http://unvis.it/www.expressen.se/kultur/hon-ar-julia-caesar/

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...