Home / Bloggen / SD största parti?
rogerfnurra620

SD största parti?

Metro skakar om Sverige och la under natten ut en opinionsundersökning från YouGov.  SD är nu enligt den undersökningen Sveriges största parti. Förberedd er på avgrundsvrål och snack om bruna stövlar på sociala medier. 

Resultatet är rekordartat för Sverigedemokraterna som enligt mätningen är Sveriges största parti med 25,2 procent. För övriga partier är resultatet väldigt svagt: Socialdemokraterna ligger på 23,4 procent och Moderaterna 21,0 procent.

Jag är inte förvånad. Trenden för SD har varit uppåt i många år. Det är bara knallkorkarna som förnekar att SD växer.

De närmaste dagarna så kommer vi att få uppleva många panikdrag från medierna. Det lär nog bli en och annan slaskstory från kvällspressen. De borde ha lärt sig. Det fungerar inte att smutskasta SD. Man kan ju tycka att även antirasisterna borde ha lärt sig. Man motar inte bort SD genom att rassla med nycklar, blåsa i vuvuzela och skriker rasist. Men de ältar på i sina invandra spår. SD växer och antirasisterna vrålar. Det är som om de satt fast i någon form av kollektiv noja.

Expo, IRM eller någon annan självgod utdöende grupp kommer nu att dammsuga internet efter skandaler.  Har någon SDare i en lokalavdelning länkat eller tryckt gilla på något antirasisterna inte gillar kan ni räkna med rubriker.

SD har varit rejält underskattade i nästan alla opinionsundersökningar som gjorts. Även om detta är en ”glädjemätning” kan man vara kritiskt till med tanke på hur den är gjord. Det känns inte så stabilt att utgå från en självrekryterade webpanel. Vilket många har lyft fram. Kritiken är giltig. Men lägg på trenden att SD ökat så blir den helt plötsligt ganska avgörande.

Men det spelar egentligen ingen roll. Trenden för SD är uppåt. Kan nu antirasisterna stiga åt sidan nu. Det är ingen som köper era vanföreställningar längre. Gör ni ens det själva?

Jag kommer att hålla mig undan Twitter i dag. Det enda som lär pågå där är knallkorks-raseri. Jag har bättre saker för än att ta del av infantila budskap.  Det vuxna vore nu om de andra partierna tog sitt ansvar. Började att förhålla sig till SD som vilket parti som helst. Alla blir vinnare på detta.

Varför har då SD växt? Är det för att landet är fullt av rasister? Inte alls. Den enda anledningen till att partiet växer är för att alla andra partier är usla.

Jag kan lugna alla er knallkorkar som drar referenser till 1930-talet och läger. Vi har en segdragen byråkrati, lagråd och massa såna pålästa människor som arbetar för Svea Rike. Även om så SD skulle få Fyrahundratusenmiljarder röster så innebär inte det att de kan börja bygga läger. Så för er egna mentala status, hia er.

Men vi ska komma ihåg att det är många år kvar till 2018 och mycket kan hända. Vi kommer närmaste tiden att få se många kappvändare, folk som vågar kliva ur SD-garderoben och till och med politiker som sträcker ut en hand åt Sverigedemokraterna. Det är inte helt omöjligt att Löfven blir den politikern som gör detta. Hans sommartal glänste av SD-retorik.

Är det någon som är i behov av Sverigedemokraterna så är det Löfven.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...