Home / Bloggen / Löfven ger Åkesson alla rätt
620löfven

Löfven ger Åkesson alla rätt

Nu hände det som många av oss pratat om under åren. Ett etablerat parti ger Sverigedemokraterna rätt.  Igår höll Stefan Löfven sitt sommartal i Vasaparken i Stockholm. Det var inte något klassiskt tal från statsministern. Utan det var ett tal som flirtade med SD´s väljare.

Löfven tog inte upp genus. En fråga som annars framstår som en av de mest avgörande frågorna för Sverige. Även mångkulturen var bortplockad i hans tal. Han nämnde det inte överhuvudtaget.

I många år har Sverigedemokraterna pratat om militant islamism, brottslighet och tiggare. Löfven och andra politiker har mest fnyst åt det hela och istället för att ta i frågorna försökt att fördummat SD.

Polletten verkar ha nu ha trillat ner för Socialdemokraterna. Det fungerar inte att fördumma och smutskasta SD. Partiet växer så det knakar och många menar nu att Sverigedemokraterna gått om Moderaterna och är Sveriges näst största parti.

Istället för att prata om öppna gränser pratade Löfven istället om att ha en reglerad invandring. Precis det som SD pratar om.

Vi ska ha en reglerad invandring, där rätten till asyl prövas och respekteras. Där de som får avslag får återvända, men de som beviljas asyl får ett värdigt mottagande

Detta är sånt här vi är vana att höra från SD. Socialdemokraterna har tidigare talat om öppna gränser . Socialdemokraterna verkar nu vända helt i frågan.

Socialdemokraterna har även gjort en helomvändning när det gäller tiggeriet.

Jag anser att det enda rimliga målet för Sverige är ett samhälle där absolut ingen tigger på våra gator.

Ord vi annars hör från Sverigedemokraterna. Men det stoppar inte där. Löfven grävde djupt i den bruna säcken. Ett växande problem i Sverige är det att EU-migranter ockuperar mark och fastigheter. SD är enda partiet som pratat om detta. De andra har mest fnyst.

Vi tillåter inte olovliga bosättningar på allmän eller privat mark.

Men det blir hårdare och än mer SD-retorik.

Tiggarna ska tillbaka till sina hemländer, kort och gott.

Har Löfven anställt Åkesson som talskrivare?

Sverigedemokraterna är i dag det enda parti som verkar ha en politik och som faktiskt driver frågor för Sverige. De andra partierna verkar mest hålla på med ”feel good-politik”. Man vill blidka minoritetsgrupper som har krav och önskemål. Man har helt glömt bort majoritetsbefolkningen. De människor som faktiskt har de avgörande rösterna. De människor som påverkas negativt av identitets-politiken och flumfrågorna.

Det är bra att de gamla partierna lyfter de här frågorna. Men det är försent. Socialdemokraterna lär inte vinna tillbaks de som flytt partiet. Man har svikit sina väljare. Alla de tusentals som slitit i sitt anletes svett ser hur deras land monteras ner och hur välvärden ges bort. De lär knappast inte heller locka nya väljare. Hade man gjort detta för 8 år sedan hade det kanske gett effekt och då hade man kanske till och med hindrat Sverigedemokraterna från att komma in i riksdagen.

Väljarna ser igenom detta. Det enda som skulle kunna rädda Socialdemokraterna är att de gör verklighet av det Löfven säger. Men sannolikheten för att de ska våga lyfta dessa frågor på riktigt är liten. De vågar inte. Under åren har Socialdemokraterna knutit till sig grupper som kommer protestera.

Jag ser det lite så här. Löfven slår ner den sista spiken i kistan för den svenska socialdemokratin och ger Åkesson alla rätt. Kanske är det som så att Löfven sträcker ut sin hand till Åkesson?

För att använda pklogik på hans tal. Så har nu Löfven satt på sig de bruna populistiska stövlarna och stampar på de svagaste i samhället. Man skulle kunna tro att det skulle rasas ordentligt på social medier. Men icke, det är relativt tyst. Att expertkommentarer som Zara Larsson inte uttalat sig gör att man känner en viss oro över hela situation.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...