Home / Bloggen / Hej Bullen
bullen1

Hej Bullen

Det är inte personen som skrivit brevet som medverkar i bloggen.

Hej Bullen.

Jag har lite problem. Jag förstår mig inte riktigt på det som pågår just nu i Sverige. Jag bör inte se människor för deras hudfärg. Jag är uppfostrad så och har fått lära mig att det är rasism. Men samtidigt kräver antirasister att jag ska uppmärksamma människor för deras hudfärg. Fast numera ska de färgade kallas för rasifierade.

Det är väldigt förvirrande det här med identitetspolitik. Muslim är viktigare än kristen. En fattig rom är mer utsatt än en etnisk svensk som är fattig. Jag har fått lära mig att man inte ska göra skillnad på människor och grupper. Jag har fått lära mig att det är rasism att göra skillnad. Så varför gör antirasister och många andra skillnad?

Jag har en familjemedlem som är kvinna och muslim. Hur ska jag uppfatta henne? Som ett syskon, en muslim eller kvinna? Muslimer ska tydligen ha sin rätt, kvinnor sin osv.

Man får inte skuldbelägga eller generalisera om grupper. Varför säger då feminister att alla män är på ett visst sätt. Varför kommer de undan när de säger att alla män våldtar?

Antirasister skriker om romer, när Sverigedemokraterna pratar om Eu-migranter. Alla Eu-migranter är väl ändå inte romer? Antirasisterna menar att Eu-migranter är en folkgrupp och ska skyddas av HMF-lagar. . Alla som rest inom EU är Eu-migranter. Jag har flera gånger rest inom EU. Är jag en EU-migrant då?

Plåster har blivit en del av svenska debatten. Att det finns beiga plåster. Plåster med Disneymotiv, genomskinliga och tom plåster med fantomen ett uttryck för rasism?

Steffi Aluoch säger:

– Googlar man ”nude dress” då ser man ju vad man menar med nude. Det är verkligen bara ett hav av beige. Man utgår ifrån att alla ens kunder är vita människor. Det går tillbaka till att vi inte värda nog att skapa produkter för, säger hon.

Tänk nu scenariot om det hade funnits en black dress. Tror ni att det hade uppskattats?

Jag har rest runt mycket i Sydafrika och där nere fanns inga mörkare plåster. Där är inte vita i majoritet, så de rasifierade är rasister mot sig själva som konsumerar beiga plåster?

2009  dödades en familj i en brand i Rinkeby. En tragisk händelse. Mona Sahlin åkte då och besökte och visade sitt stöd. Hon sa:

– Jag är här för att visa min solidaritet.

Varken hon eller någon annan politiker har visat solidaritet med alla de som gruppvåldtagits eller med de två som knivmördades på IKEA i Västerås.

När en moske brann ner gick vår statsminister Stefan Löfven ut och sa att det handlade om ett avskyvärt  dåd. Kring morden på IKEA har han inte sagt något alls.

Gör våra politiker skillnad på människor?  Är det mer synd om en del?

Flera gånger har jag fått höra att islam inte har något med muslimer att göra. Man får inte ens koppla islam till muslimer. Varför envisas då muslimer att koppla sig själva till islam?

Allt detta är väldigt förvirrande för mig.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...