Home / Bloggen / Trygga rum
roger620

Trygga rum

Vänstern, antirasister och feminister talar gärna om trygga rum. De menar att de inte ska behöva utsättas för budskap de inte förstår, som skrämmer dem eller som inte passar deras politiska ideologi.  Hade de varit rättvisa hade ideen om tysta rum kunnat appliceras på allting. Men så är det självklart inte. De så kallade trygga rummen är ett sätt för dem att censurera bort sånt de inte kan hantera.

När vänstern avgrundsvrålade och förstörde reklam i tunnelbanan var det få som pratade om trygga rum. Hundratals människor betedde sig som galna apor på Östermalms tunnelbanestation.  Förbipasserade sprang förbi i ren skräck då de såg antirasister hänga i taken och vråla.

Sånt vänstern, antirasister och feminister inte gillar ska tas bort menar dem. De förespråkar censur. Nu borde människor reagera här. Men i landet syltrygg är det få som reagerar eller agerar.

Vad är det då för trygga rum antirasisterna påstår sig skapa? Videorna får tala för sig själva.

Dessa människor tror på fullaste allvar att de gör samhället en tjänst. Som jag ser det är de kriminella och ett direkt hot mot allas vår demokrati. Nazisterna ansåg även de att de gjorde samhället och världen en tjänst när de brände litteratur och dödade minoriteter. Samma sak återfinns hos kommunismen. Alla medel är tillåtna för den goda kampens skull. Misshandla, skadegörelse och till och med mörda människor. Vi har med totalitära tankar att göra som styrs genom ett kollektiv. Massan agerar på känslor och då blir det ofta galet.

Det är helt okej att protestera mot SD´reklam. Men ska inte göras på detta sätt. Demokratin och yttrandefriheten ska komma först i alla lägen. Börjar vi rucka på detta är vi inne på en farlig väg. Det hela är enkelt. Antingen så har vi frihet eller inte.

Precis som Rebecca Weidmo Uvell skriver så relativiserar man nu yttrandefriheten. De som som för bara några månader sedan ”var Charlie” och talade om vikten av yttrandefrihet. Menar nu att vi måste begränsa yttrandefriheten i Sverige.

Rätten att få yttra sig, hur bäng ide du än har är grunden för demokrati. Jag hör dagligen saker jag inte gillar, inte håller med om eller inte uppskattar att höra. Jag kan välja att argumentera emot, välja att inte lyssna eller hålla med. Att använda utomparlamentariska metoder och lyfta upp aktivister som någon form av hjältar är rent osmakligt.

Jag ställer mig ofta frågan vad fasiken som blivit fel i Sverige. En sak som blivit fel är att vi inte längre tillåter eller bjuder in alla till samtalet och dialogen. Förr så var alla med, alla bjöds in. Så är det inte längre. De som avgör vilka som inte ska bjudas in är de grupper som har minst folkligt stöd. Vårt land har blivit kidnappat av en skrikande minoritet. Numera så anpassar sig majoriteten efter minoriteten. Man skulle faktiskt kunna hävda att den Svenska demokratin är död. Jag är villig att hålla med till en viss gräns. När ett tolerant och en gång välmående land som Sverige ser mer och mer av aktiviter och attacker mot samhället har demokratin faktiskt förlorats.

Låt oss leka med tanken att utomparlamentariska metoder är okej. Isåfall måste alla sådana metoder vara okej. Det går inte att välja och vraka här. Den person som häromdagen attackerade ett läger med romer borde enligt vänstern logik vara en folkhjälte nu. Personen tog kampen, visade motstånd. Nu går det inte att tänka så här. För vänstern menar att man aldrig ska slå nedåt. Bara uppåt. Därför är det numera så skruvat att du inte kan kritisera minoriteter när de begår tex brottsliga handlingar.

Nu är det självklart inte okej att ge sig på romer, tiggare eller EU-migranter. Tar man sig den rätten är man helt enkelt bäng. Lika bäng som vänstern är, när de tar på sig rätten att begränsa friheter i det allmänna rummet.

Jag är kritiskt till öppna gränser. Eftersom gränsskyddet är borta så kan kriminella individer enkelt passera gränsen. Sexhandel, vapenhandel och människohandel pågår mitt framför våra ögon. De öppna gränserna skapar inte bara otrygghet. Det är även dyrt för samhället.    Allt detta försöker vänstern låtsas om som att det inte finns. Det är oansvarigt av dem.

Tanken med öppna gränser, att varor och tjänster ska kunna röra sig fritt låter bra. Men som vi har sett så innebär EUs öppna gränser så mycket mer än bara varor och tjänster över gränserna. Ingen verkade ha tänkt på att även kriminella individer kommer att använda möjligheten att passera gränsen.

Det är många som numera anser att rent totalitära metoder ska användas mot oliktänkare.  Återigen kan vi se att det är de självutnämnt goda som förespråkar samma metoder som används i diktaturer som Kina och  Iran.

Jag föredrar pennan före svärdet när jag för fram min kritik. Jag tror inte på ideen om radikala metoder som våld och hot. Det är emot allt jag står för. Svärdet kanske vinner en strid, men aldrig kriget. Vinnaren är pennan och den förnuftiga tanken och handlingen. Pennans makt ska finnas överallt i det samhället. Allt ska stötas och blötas.

Sverige behöver mer förnuft. Mer goda handlingar. Inte ”trygga rum” Där man stänger ute sånt man inte förstår sig på.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...