Home / Bloggen / Antirasisterna hade fel igen
Det var på en gångbro över Hyllievångsvägen i Malmö som Yusupha Sallah misshandlades grovt av ett tiotal män
Det var på en gångbro över Hyllievångsvägen i Malmö som Yusupha Sallah misshandlades grovt av ett tiotal män

Antirasisterna hade fel igen

Det kan inte vara lätt att vara antirasist och vänster i dag. Allt de tar i faller i småbitar och blåser bort i vinden. Den senaste tidens panik och försök att göra tiggare till en ras som ska ha skydd under HMF-lagar har misslyckats. Allt vänster tar i numera misslyckas. 

Antirasisterna har avgrundsvrålat om rasism i flera år nu. Det har gått så långt att ingen egentligen lyssnar på dem längre. De har helt monterat ner begreppet. Förlorarna på detta är de som utsätts för verklig rasism. Deras kampanjar har gång på gång visat sig vara byggda kring rena lögner. 

En av dessa förlorare är Yusupha Sallah. 2013 misshandlades han brutalt av ett gäng. När misshandeln blev känd i medierna och på sociala medier hade äntligen antirasisterna fått ett bevis på den vita rasismen i Sverige. Det skres om hatbrott, afrofobi och främlingsfientlighet. Det blev dock knäpptyst när det visade sig att gärningsmännen var från mellanöstern.

Sallah berättade för polisen att en av gärningsmännen skrek ”black motherfucker” åt honom och att han var övertygad om att han misshandlades på grund av sitt afrikanska ursprung. Händelsen beskrevs i media och av polisen som ett hatbrott. Däremot rapporterades det inte, med undantag för ett inslag i Sveriges Radio där Sallah själv fick komma till tals, att det var invandrare från Mellanöstern som låg bakom misshandeln.

Dagarna efter den brutala misshandeln hölls en manifestation. Man skulle kunna tro att en sådan här sak skulle dra tusentals människor. Men icke. Det dök upp ca 2o personer enligt Sydsvenskan

Faksimil: Sydsvenskan.se

Faksimil: Sydsvenskan.se

Vänsterpartisten och aktivisten Momodou Jallow. Foto: Roger Sahlström

Vänsterpartisten och aktivisten Momodou Jallow. Foto: Roger Sahlström

Jag träffade Yusupha Sallah en kort stund när jag bevakade rättegången i Malmö. En försynt, försiktig och lugn man.  Det verkligen lös av ödmjukhet kring honom. Hans rättegång intresserade få. Annars när det gäller rättegångar där rasism är motivet så brukar det locka fram hundratals antirasister. Denna gången kom ingen. Den annars så engagerade vänsterpartisten och aktivisten  Momodou Jallow höll inga brandtal om afrofobi, slavhandel eller folkmord. Vilket han gjorde på rättegången mot Dan Park. Detta trots att Sallah vittnade om att han blev misshandlad för att han var svart. Det är ett tydligt rasistiskt motiv bakom misshandeln

Anledningen att så få engagerade sig var att förövarna hade fel hudfärg och härkomst. Invandrare från mellanöstern kan enligt vänsters logik inte vara rasister eller begå hatbrott. De kan bara utsättas för rasism.

Antirasisterna önskade så gärna att det skulle vara en vit svensk bakom misshandel av Yusupha. När de första rapporterna om övergreppet kom ut i media pekade ett stort antal vänsterprofiler på Twitter omedelbart ut ”sverigedemokrater” som förövare.

När det visade sig att det inte var som de önskade dog antirasisternas engagemang.

Antirasisterna försöker skapa bilden av att den vite svensken är ett rasistiskt as. Som förföljer judar, muslimer och färgade från Afrika. Gång på gång så visar det sig att de fall de drar upp är lögner eller överdrifter.

Antirasisterna försöker plantera in i medvetandet om att tiggare är en ras och ska ha skydd under HMF-lagar. Själv så undrar jag här varför antirasisterna helt plötsligt agerar som nazister och tilldelar människor gruppidentiteter.  Man misslyckades med sin anmälan till JK. SD´s reklam är inte hets mot folkgrupp.

JK skriver i sitt beslut:

De uttalanden som görs på anmälda affischer och banderoller innefattar inte något tryckfrihetsbrott.

Det tryckfrihetsbrott som det skulle kunna vara fråga om är hets mot folkgrupp. Det brottet innebär att någon hotar eller uttrycker missaktning för en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Läs hela beslutet här

Ingenstans i sin reklam nämner SD ras, hudfärg, nationalitet, etnicitet, religion eller sexuell läggning.

Nu borde man borde anmäla de som drog igång demon på Norrmalm faktiskt. För det är faktiskt de som pekar ut folkgrupp, nämligen romer som organiserade tiggare och de påstår även att romer är kriminella.

Hur har ”vanligt folk” reagera? Ja självklart är det rasism och hets mot folkgrupp menar man. Man går så långt att man jämför det hela med nazisternas propaganda från. Hittepåexperter med känslor sitter och ifrågasätter experter som Nils Funcke, expert i yttrandefrihetsfrågor.

Hittade en rent tragisk tråd i en grupp på Facebook. Klicka på bilden så kommer ni direkt till inlägget.

gruppfb (kopia)

 

Dessa individer anser på fullaste allvar att de har rätt, bara för att de tycker något och har en åsikt. Men bara för att du tycker eller har en åsikt har du inte per automatik rätt. Inte ens om du tilldelat dig själv en överlägsen moral. Väx upp!!!

Det finns inga vinnare i det trams som antirasisterna håller på med. Samhället förlorar och de som är verkligt utsatta är de största förlorarna.

Vänstern har förlorat mycket makt senaste tiden. Deras strategi kommer nu att bli mer inriktad på våld. Vilket vi kunde se i tunnelbanan häromdagen. Då de slet ner SD´s reklam och gav sig på representater från media.

Det är bara att konstatera. Allt vänstern och antirasister tar i blir till skit. Vänstern klarar inte av verkligheten. Därför håller deras rörelser på att rasa ihop. Antirasismen och vänstern imploderar av brist på logik, fakta och hederlighet. Så nu finns det bara en sak kvar för dem att göra. Vilket är att använda våld för att övertyga människor om att de har rätt.

Vi kommer att få se mycket mer av det goda och fina hatet i framtiden. Hur ska vänstern annars få rätt?

If we don’t believe in freedom of expression for people we despise, we don’t believe in it at all. —Noam Chomsky

JK beslutar att inte utreda SD:s kampanj

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...