Home / Bloggen / Det är haram och onaturligt
Foto: Roger Sahlström
Foto: Roger Sahlström

Det är haram och onaturligt

Jan Sjunnessons Pride genom förorten har väckt rejält med uppmärksamhet. Kan egentligen inte förstå varför. I min värld borde ett Pridetåg i en förort vara lika normalt som ett i centrala Stockholm.  Det har varit ett öppet självmål på vänstern och hos medierna.

Vänstern har skrikit och kallat det för islamofobi och rasism Trots att Sjunnesson aldrig pratat om varken raser eller muslimer. Det var vänstern som med sin identitetspolitik som fick Järvapride att handla om islam och rasism. Menar vänstern att det bara bor muslimer i våra förorter? Menar de att man ska visa någon form av tolerans mot deras intolerans?

Det Sjunnesson har gjort är genialiskt och han har dragit ner byxorna på alla. Så här lätt var det att avslöja vilka lögnare och hycklare identitetsvänstern egentligen är.
Det har de senaste dagarna blivit mer och mer tydligt om att vänstern anse sig äga ”pridebegreppet”. Vilket är rent nonsens. Den skrikande vänstern försöker få det till att Pride handlar om en liten utvald unik grupp. Detta är helt fel, då har man missat vad Pride handlar om. Sorry to say it vänstern. Ni äger inte Pride, ni äger inte kärleken, moral eller något överhuvudtaget egentligen.

De mest skrikande har påstått att det är provocerande när vita män rör sig i förorten. Vad menar vänstern med detta? Är förorten enbart för mörkhyade? Här avslöjar vänstern igen sin rasism och nedsättande syn på de som bor i förorterna. De kommer aldrig att lyfta upp de i förorterna till den nivå där de själva befinner sig. De i förorten levern under den lägsta förväntans rasism. En invandrare i förorten är kort och gott bara en invandrare för vänstern. Någon som vänstern kan lyfta fram då och då för att visa sig goda. Det är ungefär som att ha en söt katt. Något man visar upp. Vänstern kan prata för alla mörkhyade i förorten. Vilket är rent nonsens. Vänstern engagerar sig enbart för att de tror att de kan vinna några nya antirasistiska poäng. Men denna gången gick de faktiskt bett.

Det går ganska dåligt för vänstern just nu. Den där förbannade verkligheten envisas med att förstöra deras vanföreställningar och dystopiska samhälls-skapande. Vilket en stackare blev varse om då denne åkte på däng ute i förorten.

Det är inte lätt att vara vänster i dag. Vänstern skrämmer inte längre folk. Deras nyckelrasslande och vuvuzelablåsande har inte direkt hittat hem i den svenska folksjälen. Inte för att vänstern kommer sluta för det. De är så övertygade om sin egna moraliska och intellektuella perfektion. Vilket är deras största handikapp och med kommer bli rörelsens död till slut.

I många år har man fått höra att Pride är provocerande. Då har det kommit från konservativa grupper i samhället. Nu får vi höra samma gnäll. Fast denna gång från vänstern. Vad hände lixom? När började vänstern låta som ett gäng gnälliga homofobiska lantisar? (Flåt lantisar, menar inget illa här)

Pride ska provocera. Det är hela syftet med Pride. Så det är i förorten en provokation behövs. Där växer religiös dårskap. Det är där ”moralpoliser” säger åt kvinnor att bära slöja. Det är i förorterna tusentals unga tjejer och killar far illa pga. rutten kultur och heder. Det är i förorterna man spöar bögar numera. Visst finns det homohat på andra ställen med. Men poängen är att Pride borde finnas överallt.

Det är knappast i centrala Stockholm eller på Söder dessa saker sker. Jag är skeptiskt till många delar av Pride. Det är ett spektakel som helt förlorat greppet om verkligheten. Men när det kommer till att lyfta frågan om att få vara homosexuell, även i förorten. Här ger jag Pride ett rungade ja. För här kan Pride göra nytta.

Det har bölats i någon vecka om att Sjunnesson minsann är rasist, islamofob, homofob och massa annat trams. Därför ska man inte ta honom på allvar. Skit i vem avsändaren är. Sjunnesson har levererat ett stycke samhällskritik här och dragit ner byxorna på oss alla. Ska man lattja vidare med den här logiken som vänstern håller på med är vi inne på en märklig väg. Vänstern menar på fullaste allvar att det är bättre att låta homosexuella lida i förorterna, än att låta Sjunnesson föra fram sin kritik och upplysning. Well, ett barn förstår hur dumt detta är.

Under min bevakning av Järvapride pratade jag med några boende som till en början var provocerade av det hela. De menade att det var onaturligt och haram med bögar. Ungefär lika onaturligt som det är med en mobiltelefon eller betong frågade jag?

Det tog ungefär 10 minuter att lägga fram argument och att homosexualitet inte påverkade dem eller deras liv. Slutklämmen blev när jag sa – Problemet med homosexuella är väl ändå att heterosexuella envisas att tillverka och föda fram dem.

Det var några sekunders tystnad. Sen föll polletten ner. Alla skrattade och vi skildes som vänner.

Deras argument kring homosexualitet beror nog till stor del på okunskap och brist på fakta om vad homosexualitet är. Vilket är synd. Det är rent deprimerande att människor i Sverige 2015 inte har kunskaperna.

Och vad beror det då på att de inte har kunskaperna? En sak är just avsaknaden av Pride och kritik mot normer i förorterna.

Pride och antirasisterna ska skämmas över att de inte tagit tag i detta tidigare. I åratal har de skrikit om homofobin bland svenskar. Ett folk som är så tolerant att de helt viker undan sin egna kultur för att inte stöta sig med andra.

Vill de som håller i Pride tas på allvar i fortsättningen borde de sätta igång med upplysningskampanjer och Pridetåg även i förorten.

Vinnarna på det blir vi alla.

Upplys förorterna på samma sätt man en gång gjorde i förorterna. För de där ”svenskarna” som en gång bodde i betongen. Sluta behandla invandrare som miffon. Gå in och sätt stopp för den växande religiösa extremismen. Börja behandla de i förorten som normala människor.

Klarar den konservativa eliten inne i Stockholms City av Pride. Ska fasiken de i förorterna göra det. Och det spelar ingen roll om de har heliga tygbitar eller hänvisar till flygande hästar med perfekta kvinnobröst.

Detta är Sverige. Ett land som fungerat länge tack vara tolerans och en gemenskap. Genom att inte ställa samma ”krav” på de ute i förorterna som vi andra tvingas lever efter, har det skapats ett separat samhälle.

Vilket kanske är det vänstern vill? Hela deras ide kretsar kring att det finns offer som de kan gråta för, gå på led och vifta med dåligt stavade skyltar.

För att egentligen bry sig, det har vänstern aldrig gjort. Det är en fejkad godhet. En stund av kumbaya, där de kan klappa varandra på ryggen.

Vill Pride tas på allvar i framtiden. Är det de som nästa år håller en Pridemarsch ute i förorten. För ni menar väl allvar ni som styr med Pride om att ni vill skapa tolerans och upplysa människor?

Foto: Roger Sahlström

Foto: Roger Sahlström

IMG_8752

Foto: Roger Sahlström

IMG_8740

Foto: Roger Sahlström

IMG_8732

Foto: Roger Sahlström

IMG_8710

Foto: Roger Sahlström

IMG_8699

Foto: Roger Sahlström

IMG_8654

Foto: Roger Sahlström

IMG_8611

Foto: Roger Sahlström

IMG_8608

Foto: Roger Sahlström

IMG_8607

Foto: Roger Sahlström

IMG_8587

Foto: Roger Sahlström

IMG_8577

Foto: Roger Sahlström

IMG_8569

Foto: Roger Sahlström

IMG_8561

Foto: Roger Sahlström

IMG_8526

Foto: Roger Sahlström

00000977

Foto: Roger Sahlström

00000941

Foto: Roger Sahlström

00000929

Foto: Roger Sahlström

00000920

Foto: Roger Sahlström

00000807

Foto: Roger Sahlström

00000713

Foto: Roger Sahlström

00000677

Foto: Roger Sahlström

00000667

Foto: Roger Sahlström

00000647

Foto: Roger Sahlström

00000631

Foto: Roger Sahlström

00000627

Foto: Roger Sahlström

00000609

Foto: Roger Sahlström

100000552

Foto: Roger Sahlström

00000543

Foto: Roger Sahlström

00000537

Foto: Roger Sahlström

00000515

Foto: Roger Sahlström

00000411

Foto: Roger Sahlström

00000341

Foto: Roger Sahlström

00000300

Foto: Roger Sahlström

00000287

Foto: Roger Sahlström

00000245

Foto: Roger Sahlström

00000235

Foto: Roger Sahlström

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...