Home / Bloggen / Anders Lindberg borde skämmas.
Matkö vid arbetskompaniet i Sveg.
Matkö vid arbetskompaniet i Sveg.

Anders Lindberg borde skämmas.

tage_erlander_koncentrationslager

Det finns ett parti som hårt drivit rasfrågan och även haft koncentrationsläger. Det talas sällan om detta. Istället är man i dag upptagen med att ljuga och påstå att Sverigedemokraterna driver en rasbiologisk politik.  Jag har flera gånger tagit mig igenom deras program och ingenstans går det att finns en rad som går att ens tolka som rasbiologiskt.

Socialdemokratins likheter med nazismen är skrämmande. Vilka belastar då våra journalister, opinionsbildare och antirasister? Man skyller allt detta på SD. Ett parti som inte ens fanns eller var delaktiga när rasbiologi var en stor del av svensk politik.

Över 60.000 människor tvångssteriliserades pga partiets politik. Det svenska socialdemokratiska folkhemmet skulle vara rasrent. Det är  bara Nazityskland som tvångssteriliserat fler oönskade människor, räknat i procent av befolkningen.

Tvångssterilisering förekom i Sverige mellan 1934 och 1976. De hade delvis rashygien som syfte, och hade en parallell i till exempel lagstiftning om abort på rasbiologisk grund 1938, som stöddes av Gunnar och Alva Myrdal och RFSU. Senare kom dock fokus alltmer att ligga på att förhindra problem som brottslighet.

Gunnar och Alva Myrdal förordade i Kris i befolkningsfrågan (1934) en radikal utsovring av höggradigt livsodugliga individer genom ett ganska skoningslöst steriliseringsförfarande. De framhåller ekonomiska motiv för sina förslag. Tidigare kunde exempelvis sinnesslöa – en luddig term som rymde mellan fem och tio procent av befolkningen – förtjäna sitt levebröd som hjon, men i det industrialiserade samhället fanns inte längre plats för dessa olyckliga efterblivna.

Anders Lindberg menar att man inte kan ta Sverigedemokraterna på allvar p.g.a. deras förflutna. Varför ska vi ta socialdemokraterna på allvar med tanke på deras förflutna?

Alva Myrdal, född Reimer 31 januari 1902 i Uppsala, död 1 februari 1986 i Danderyd, var en svensk socialdemokratisk politiker och diplomat. Hon var statsråd 1966–1973 samt mottog Nobels fredspris år 1982

Karl Gunnar Myrdal ,ursprungligen Pettersson, född 6 december 1898 i Skattungbyn, Skattunge församling, Dalarnas län, död 17 maj 1987 i Danderyd, Stockholms län, var en svensk nationalekonom och socialdemokratisk politiker.

Tage Erlander bakom hemliga koncentrationsläger

Statens institut för rasbiologi

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...