Home / Bloggen / Alla kulturer är inte lika värda
rogersblueslunga620x330

Alla kulturer är inte lika värda

Ett knep knallkorkar använder sig av är att påstå att alla kulturer är lika värda. Ingen kultur är bättre än någon annan. Ingen kultur har gjort större framsteg än någon annan, ingen kultur är bättre att leva i. Det är rasism att ställa kulturer mot varandra menar knallkorkar.

Precis som med allt annat knallkorkarna håller på med så är detta rent nonsens.  Kulturer är olika. På många olika sätt. Dess uttryck, dess framgång, militär makt osv.

Säga att Amerikansk kultur är lika mycket värd som tex kommunisternas gamla stater är ett rejält ohederligt. Det är att minimera miljoners människors lidande.

Aboriginerna, som är ett naturfolk har en spännande kultur. Går de att säga att deras kultur är lika mycket värd som den svenska? Går det ens att påstå att människorna inom kulturen är lika mycket värda? Nej.

Hade alla kulturer varit exakt lika. Haft samma intryck och regler. Då hade man kanske kunnat påstå detta. Nu är inte alla kulturer eller människor exakt lika.

Anledningen till att de vill driva igenom detta om ”allas lika värde” bottnar i en ide från kommunismen och knallkorkarnas påhittade moral.

Inom kommunismen är människan bara en pjäs. Som helt saknar eget värde. Du har ETT värde för staten. Du tillhör staten. Staten tillgodoser dig med arbete, föda och ideologiskt tänkande.

I fallet Sverige är det värdegrund som är det ideologiska tänkandet som staten ger oss. I Sverige har du egentligen bara ett värde vart fjärde år och det är på valdagen. Då är din röst värd något.

När de börjar prata om allas lika värde. Lägg på, avbryt samtalet. Du har vunnit. Så fort en knallkork börjar med dessa vaga argument har de inget att säga. De är som när de skriker rasist. De saknar argument.  Du har segrat och kan flina dom i ansiktet.

Bara för att man accepterar olikheter hatar man då? Ser man ner på andra människor om man ser olikheter? Vill man genast bygga förintelseläger för att man värderar människor och kulturer olika?

Självklart inte. Återigen är det knallkorkarnas infantila tankar som spökar här. De analyserar verkligheten på ungefär samma sätt som en femåring gör. Det går alldeles utmärkt att säga att ditt liv och den svenska kulturen är bra och bättre än många andra kulturer.

En del länder och en del folk är bättre än andra. Jag har inga som helt problem med att påstå att jag är bättre än Hitler, Breivik eller Mangs. Jag har inga som helst problem med att säga att Sverige är bättre än USA. Jag har absolut inga som helst problem med att säga att jag är bättre än barnmördaren Che Guevara. Jag har absolut inga betänkligheter när jag säger att Iran kultur är bättre och totalt överlägsen den arabiska.

Jag har heller inga problem med att det finns människor som är bättre än mig. Jag känner mig inte ett dugg förminskad eller diskriminerad för det.

Jag anser att det västerländska kulturen är klart mycket bättre än många andra kulturer. Här finns det jag vill ha och känner mig trygg med. Gillar inte du det västerländska är det bara att åka till något land där ett annan kultur eller levnadssätt råder.  Vidare menar jag att den sekulära demokratin helt klart är bättre än många andra system.  I knallkorkarnas ögon är det nazism att ha dessa åsikter.

Många tiggande romer jag pratat med hävdar att deras kultur och sätt att leva är bättre och överlägset det livet vi har i Sverige. Många muslimer jag pratat med pratar gärna om hur mycket bättre kalifatet är. Märkligt nog så menar knallkorkarna med att dessa två sätt att leva är bättre än det svenska.  Hoppas ni nu kommer ihåg att det är dessa knallkorkar som gång på gång säger att ingen kultur eller sätt att leva är bättre än något annat 😉

Nu kommer då den stora frågan vad man menar med bättre? Detta lämnar jag er ensamma med att fundera vidare kring själva.

Prata om människors värde är ett av många sätt för knallkorkarna att förvirra samtalet. Få sin motståndare att framstå som dum och ond. Gå inte på det.

Alla kulturer är inte lika mycket värda. Alla människor är inte lika mycket värda. Alla människor har dock något som kallas för värdighet. Det är dock något helt annat än värde.

Ska man vara redigt krass här. Så är människor bara värda något i Sverige var fjärde år. När du går och röstar. Då är du värd en röst.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...