Home / Bloggen / Honung och allas lika värde.
rogerfnurra620

Honung och allas lika värde.

I landet Absurdistan ska alla vara lika. Vilket är en omöjlighet. Såvida vi inte helt stöper om folket och inför kommunism eller ett annat totalitärt styre. Vilket verkar vara det som just nu pågår.

Under en lång tid har politiker och massmedia stöpt om folk för att passa den utopi de strävar efter.

Nu har Sverige en foglig befolkning som använder värdegrund. Rabblar mantran om pizza och kebab. Utan en kritisk tanke kastat under sig iden om att de själva är rasister och att islam minsann betyder fred.

En befolkning som efter många års kampanjer verkligen tror att alla invandrare som kör taxi egentligen är högutbildade fysiker, läkare och matematiker. Trots att fakta visar på helt annat. Det är väldigt få som har en hög utbildning. 

Vi har politiker som kallar islamister som skär halsen av folk för aktivister. En befolkning som på fullaste allvar tror att bara för att vi har demokrati, så är den för evig.

Sverige har sannerligen blivit galet på riktigt. Men denna galenskap är inget som en dag bara exploderade och tog folk på sängen.

Första gången som jag reagerade över att saker var bängt. Var under 80-talet i Trollhättan. Jag gick i sjätte eller femteklass.

Varje år hade vi idrottsdagar som jag för övrigt avskydde. En av dessa saker man gjorde var att orientera. Det var obligatorisk närvaro. Vilket störde mig. Jag har nämligen alltid stört mig på tvång.

En hel dag, oavsett väder var man tvungen att springa omkring i skogen och stämpla ett kort. Vilket jag fann urbota trist och tråkigt. Jag hade hellre suttit hemma och läst.

Obstinat och en jobbig jävel som jag var redan på den tiden så gav jag mig bara fan på att slippa röra mig i skogen och bara sitta och softa ett tag under ett träd.

Min ide var att få någon annan att stämpla mitt kort. Men det var ingen som vågade. Så jag gick bara och satte mig under ett träd. Läste en bok. 2 timmar senare gick jag mot målgången. La mitt kort i lådan och ställde mig bland alla andra elever.

Helt plötsligt hör jag mitt namn ropas upp. Jag blev lite orolig och trodde att jag skulle bli utskälld.

Med slokat huvud gick jag mot min lärare som stirrade på mig med sina blå ögon.

Grattis Roger, säger han helt plötsligt. Du är årets vinnare. En burk med honung trycktes ner i min hand och jag fick ett diplom.

Mina klasskamrater applåderade och alla var glada. Jag fattade verkligen ingenting. Hur kom det sig då att jag kunde vinna?

Jo så här låg det till. Man menade att det var elakt mot de som inte var duktiga på idrott att inte få en chans att vinna mot de som var duktiga. Så man lottade helt enkelt vinnaren.

Jag har aldrig skämts över att jag är dålig på idrott eller annat heller för den delen. Jag har noll bollkänsla och har inget som helst vinnartänkande. Att springa med en pinne i handen, för att lämna till någon annan. Att hoppa så långt som möjligt i en låda med sand. Jag förstår det bara helt enkelt inte och jag vill absolut inte hålla på med det.

Någon vuxen tyckte att det var synd om oss som saknade vinnarinstinkt eller bollkänsla. Så för att göra oss likvärdiga de som var duktiga. Kvoterades vi in som vinnare.

Vilket är helt galet. Vem gav dem rätten att se mig som ett offer? Varför skulle jag vilja vara som de duktiga? Hur kände de som var duktiga på att bli nerdragna till min nivå?

Hela iden om att försöka boosta människor med kvotering och offerkofta är ett bedrägeri. För den som kvoteras in och egentligen för hela samhället.

I dag hanteras invandrare på detta sätt. Men stackars dig. Du är mörkhyad invandrare. Då ska vi kvotera in dig någonstans. Feministerna är ute efter samma sak. Att kvinnor ska kvoteras in bara för att de är kvinnor. Trams, nonsens och idioti säger jag.

Man skapar en falsk självkänsla för dessa människor. Vad är det för mening med att vara låtsasduktig? Kan du ens känna stolthet över det du gör om du bara fått din tjänst? Finns det en anledning för dig att sköta ditt jobb om du bara tilldelats det för att du har rätt hudfärg eller en vagina?

Jag är hellre duktig och bra på något verkligt som jag själv gjort. Jag vill bygga min egen stolthet. Den ska inte vara falsk eller kvoterad. Det skulle bara kännas ruttet och förljuget.

Nu när jag tänker efter så borde jag faktiskt få Nobels pris i matematik. Jag hade nämligen IG i matte.

Till min stora förvåning vann jag en burk honung året efter. Då fick jag i alla fall en person att stämpla mitt kort.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...