Home / Bloggen / Tänk rätt svenne
"Vilhelm Moberg 1967" av Scanpix - hd.se. Licensierad under Public Domain via Wikimedia Commons.
"Vilhelm Moberg 1967" av Scanpix - hd.se. Licensierad under Public Domain via Wikimedia Commons.

Tänk rätt svenne

Vilhelm Moberg hade rätt.
Tidigare så förstod jag inte riktigt dessa rader. För varför skulle jag? Jag satt själv fast i en åsiktskorridor. Hävdade absolut moralisk överlägsenhet. Jag var på rätt sida tidigare. Så jag hade inga problem.

I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.

Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger eller annat godtyckligt kollektiv man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv). http://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur

Visst får vi prata om invandring, islamism och ha en åsikt om det hela. Men det är få gånger det är en verklig debatt om ämnet. Istället blir det VM i floskler och den som kastat mest epitet på Åkesson menar man ha vunnit. Det finns en så kallad åsiktskorridor man måste hålla sig inom. Det finns någon ide i Sverige att man ska vara överens och inte sticka ut. Ha en avvikande åsikt från den som för stunden råder är många gånger förenat med livsfara. En annan viktig sak att ha är det stora hjärtat. Vad detta egentligen betyder vet nog ingen. Men det låter bra.

Att ha en avvikande åsikt kommer med ett pris. Media kommer med stor sannolikhet hänga ut dig med ett antal epitet. De kommer att göra allt i sin makt för att knyta dig till en organiserad våldsam rörelse. När det inte kan hitta något. Så kommer de inte att tveka en sekund för att dra en lögn. Allt för att förstöra dig som person.

De kommer aldrig att egentligen bemöta eller ställa frågor kring det du uttrycker. Istället kommer de att använda sig av så kallade halmgubbar och skapa en osannolikt ond person. Vilket gör att de själva kan utmåla sig som genomgoda.  De anser sig vara domare och dömer genom sin godhet och moral. Istället för att undersöka, agerar numera våra störta tidningar som visgossar. De pekar ut de som inte ställer sig korrekt i åsiktskorridoren.

Till sin hjälp har medierna ett antal övervakaren. Vänsterextrema grupper som Linje 17, AFA, Researchgruppen, Revolutionär Front, Expo och IRM. Dessa agerar som Stasi och SS. De har full kontroll över vad du sagt och gör på internet. Många är i dag medvetna om dessa grupper och deras makt. Så de väljer att helt hålla tyst. För vem vill få hela sitt liv uthängt på internet och framtiden förstörd? Vem vill vara ett fritt villebråd för våldsvänstern?

Dessa grupper missbrukar våra friheter. De drar sig inte en sekund för att hämta hem offentliga dokument och även sekretessbelagda sådana. För att misskreditera och demonisera dig. De själva har oftast skyddad identitet. Så det går inte ens att granska vad de håller på med. Granskas de så drar de kränkt och offerkort på löpande band.

Våra friheter och demokrati bör användas för samhällets bästa. Inte för att ge extremister möjligheten att rasera vårt land.

En sak dessa grupper aldrig kommer att göra är att bemöta dina argument. För det kan dom inte. Deras ide är att söndra och härska tills du viker dig. Under åren har dessa människor genom att hävda godhet förstört många liv. Medierna har helt sett mellan fingrarna. De som annars gärna talar om näthat. Men bara så länge det är rätt personer som drabbas av den. Det måste vara en ”högermänniska, en rasist som utsätter en snäll och oskyldig antirasist. Hyckleriet kring hur medierna väljer och vrakar bland orättvisor och ondska är äcklig.

Det är många som försökt lyfta frågan om invandring och islamism. Men de trycks snabbt ner i nazist och rasistfacket. Ett fåtal håller näsan över ytan i denna skeva debatt. Tino Sanandaji, Alice Teodorescu,Nima Sanandaji, Hanif Bali, Sakine Madon och många fler. De förhåller sig sunt till ämnet. De ser på på fakta och data och utgår från dessa. Det är sällan dessa debattörer arbetar utifrån en naiv utopi.

Dessa har klarat sig undan de värsta hat-stormarna. Även om de  får höra att de är rasister, klassförrädare och husnegrer. Men vänstern och antirasisterna har svårare att sätta åt dessa debattörer.

Identitetspolitik håller på att förstöra demokratin och Sverige. Minoritetsgrupper har genom att skrika högt fått makt över majoriteten. De anför moraliska argument och rutten ohederlig debatteknik vilket gör att många känner en skam och skuld. Så få vågar ta debatten. De som gör det kan bara se fram emot en sak. Ett ösregn av hat från lyxmobbare. Mitt tips är att helt stänga av när de pratar. Dessa lyxmobbare tillför sällan något av värde till samhället ändå.

Det är få som förstår deras märkliga icke-frågor. Som att få visa brösten på allmän plats, omklädningsrum för ett tredje kön. Kravet på heliga tygbitar på kvinnor. Separata utrymmen för kvinnor i gym och badhallar, kort och gott könsapartheid. Mat tillagad efter religiösa regler och många andra religiösa regler. De har sakta smugit in dessa saker och fått det att handla om religionsfrihet, kvinnors frihet, homo eller hbtq-frågor.  Svensken som inte vågar eller saknar kunskapen sväljer allt med hull och hår. Klappar sig själva på axeln och tror att de är goda.

Dessa människor menar att alla vita (män) är privilegierade. Men låt oss stanna här för ett ögonblick. Som jag ser det så lever dessa människor väldigt privilegierat. De verkar ha nått en nivå där det inte längre finns problem. Så de måste istället skapa dem.

Jag har på nära håll sett fattigdom. I Sverige och utomlands. Jag har själv varit på nivån där där jag inte haft mat för dagen eller ens en bostad. Det sista som cirkulerade som ett problem då. Var huruvida jag kunde få vifta med brösten eller hävda ett tredje kön.

Dessa bortskämda identitetsfanatiker är bortskämda och galna. Jag menar det på fullaste allvar. De har störningar.  De kräver att vi andra ska rätta oss efter dem. En liten minoritet som faktiskt har alla rättigheter om inte fler än oss andra. Men de kräver mer. Ju fler rättigheter de får, desto mer hävdar dem att de är i ett utanförskap.

De är som bortskämda barn. Ge dem lillfingret så äter de snart på hela din arm.

Identitetspolitik är som nazismen. En totalitär tanke. Där några få som tillhör en elit har totalt tolkningsföreträde. Det är  en skrikande elit. Som många gånger faktiskt kidnappat ämnen. De har gjort sig själva till förespråkare och talespersoner för olika rörelser. Allt förutom de inom eliten förlorar på detta.

Bra exempel på detta är Lady Dahmer som rider på feminismen. Som inte tillför ett smack för att göra vårt samhälle bättre. Snarare tvärtom. Pride-bögarna. Som är en liten del av homorörelsen. Men menar att de talar för alla homosexuella. Det gör dom inte. De starkaste kritiker jag mött av Pride-rörelsen är från homosexuella själva. Som menar att de fått sin ”bögighet” kidnappat av ett gäng uppmärksamhetssökande excentriska narcissister. Eller skrikar-vänstern  och miljöpartiet som egentligen är två små partier, men menar att de talar för nästan hela svenska folket. Den svenska representativa demokratin är inte ett dugg representativ. Frågan är om något egentligen i detta landet är det längre?

Sverige är galet på riktig. Vi är inte ens lite lagom galet. Vi har helt tippat över. Det finns bara ett sätt att överleva på och det är att hålla käften.

Att en svensk tiger, har fått en helt ny tragisk innebörd.

ramberg

Ny polisorganisation ska bekämpa dåliga åsikter

”Nya polisenheter ska skydda de demokratiska friheterna”

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...