Home / Bloggen / Ni rasslar väl med nycklar nu?
620south-africa-xenophobic-attacks

Ni rasslar väl med nycklar nu?

Momodou Jallow, Kitimbwa Sabuni. Två kränkta män som beklagar sig över att Sveriges inblandning i slavhandeln. En handel som var  mikroskopisk liten. 

När det kommer till vita mäns gärningar kan dessa två herrar och andra skrika sig hesa.  Nu är det dock annat.

Nu är deras egna färgade bröder och systrar ute på våldsamheter. Då är herrarna tysta. Men klart, förklaringen till varför färgade hatar färgade, beror säkert på att vita män varit i Afrika. För som vi vet. Före den vite mannens intågande i Afrika. Älskade man varanda som i ett galet Disneystim av rosa bomull och fluff. Den vite mannen kom med onda strukturer och rasism. Nu har den svarte mannen lärt sig detta.

Fy på dig onde vite man.

Jag hörde själv mycket av denna rasismen från svarta sydafrikaner när jag var där nere. De menade att utlänningar från Zimbabwe, Mozambique och andra länder stal deras jobb. Förstörde deras kultur, våldtog deras döttrar, låg bakom kriminalitet. Kort och gott menade man att utlänningar förstörde landet.

Våldet från färgade mot andra färgade i Sydafrika är på nivåer som får våldsamheterna från den tidigare Apartheidregeringen att blekna.

Färgade bankar ihjäl färgade och omvärlden är tyst. Det verkar bli Syntax Error i skallen för de som annars brukar skrika ut om orättvisor. Nu är de alla knäpptysta. Vart är Momodou Jallows och Kitimbwa Sabunis fördömanden? Varför har de inte samlats på Sergels torg för en protestdemonstration mot våldet i Sydafrika?

Ingen har rasslat med nycklar, byggt skyltar eller gått på led. Kan det vara som så att vita antirasisterna egentligen vill att dessa människor ska slå ihjäl varandra? För de höjer minsann inte rösten. Istället beklagar de sig över att någon skrivit negerboll på Twitter, eller hånat en tiggande rom.

Detta hyckleri får mig att kräkas över de självutnämnt goda.

SOUTH AFRICA: Xenophobic attacks spreading

Xenophobic violence spreading in South Africa

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...