Home / Bloggen / Slöjan är frihet
nohijab

Slöjan är frihet

I Iran slogs kvinnor mot religiöst förtryck och slöja. I Sverige slåss kvinnor för religiöst förtryck och slöja. Feminism har numera blivit så galet att om kvinnan själv väljer sin förtryckare är det frihet. 

1979 i Iran såg det ut så här. Kvinnor gick ut på gatorna och protesterade mot religiöst förtryck.

IranWomanAgainstHijab-(1)

Tyvärr vann det religiösa vansinnet och idag är kvinnan tvingad att bära en tygbit på huvudet i Iran. Man har tom en moralpolis som ser till att kvinnan klär sig enligt gällande religiösa (shia) lagar. Ayatolla Khomeini tog över  1979 och Irans siste Shah flydde. Som Irans siste shah präglade hans styre med en kombination av sekularism, och social modernism, bland annat kvinnlig rösträtt.

Han ledde sakta landet åt ett mer västanpassat håll. Nu ska man med komma ihåg att det fanns saker under hans styra som absolut kan kritiseras. Det pågick många hemska saker under hans tid och hans hemliga polis var osedvanligt hård. Men landet gick sakta åt rätt håll. Vem vet hur det kunde ha slutat om han fått styra Iran vidare? Kanske hade Iran blomstrat likt Israel?

I Iran ville kvinnor slippa den heliga tygbiten, jag är övertygad om att de flesta kvinnor i dag i Iran med vill slippa slöjan. I Sverige är det helt tvärtom. Här slåss många kvinnor som har mage att kalla sig feminister för rätten att bära slöjan. Att de väljer att förtrycka sig själva under religion ger dem ingen frihet.

Väljer man religion har man valt förtryck. Det finns ingen frihet under religion. Allra helst inte under islam. Där sharialag appliceras. Det må vara frivilligt att välja vissa delar av  islam. Som att läsa koranen eller konvertera och kalla sig för muslim.

Men Islam är full av lagar och måsten som ska följas. Sharia är inte frivilligt. Som muslim har du inget annat val än att leva under den. Som muslim ska du acceptera sharia. Även icke-muslimer är tvingade att leva under den.

Haditherna är inte heller de direkt frivilliga. Detta är två saker ur islam som är ett måste och inte ett dugg frivilliga.  Så snälla muslimska pullor som påstår att ni valt slöjan alldeles själva. Berätta nu hur fria ni är som måste underkasta er guds lag och Muhammeds tradition.

Tjejerna från Voice of hijabis skriver en massa trams i  sin debatt på Expressen.  Det är det sedvanliga att allt är vita människor fel och västerländsk förtryck. Det finns mycket jag skulle vilja kommentera, men jag väljer en nu koncentrerar mig på en liten sak. De påstår i sin debattartikel att islam gav kvinnan rättigheter.

Feminister och många muslimer hävdar att kvinnan inte hade någon roll och var förtryckta före Muhammed införde islam. När han klev in på scenen, då fick kvinnan sina rättigheter. Vilket är en total lögn och historieförfalskning. Nu försöker jag inte påstå att kvinnan hade det bra före Muhammed, men saker är inte så enkelt som muslimer och feminister vill framställa det som. Återigen har de förenklat en sak för att passa sin snäva ide.

Uppenbarligen så hade kvinnan en betydande roll i samhället före Muhammed. Hans första fru var faktiskt företagare. Hans första hustru, den femton år äldre änkan Khadidja, var förmögen och ägnade sig åt affärer. Hennes förmögenhet blev grunden för Muhammeds bana som affärsman och profet. Om nu kvinnan helt saknade rättigheter, hur kunde då Khadidja ha kunnat driva en verksamhet som gjorde att hennes förmögenhet växte?

Töserna försöker hävda att de som muslimer saknar rättigheter i Sverige. Ingen muslim boende i Sverige saknar rättigheter. Muslimer saknar dock många av de mänskliga rättigheter vi tar för givna i just muslimska länder. När ska muslimer börja kritisera detta?

Det finns inga lagar som behandlar muslimer annorlunda i Sverige. Dock kräver många muslimer att få bli behandlade annorlund. Vissa har tom krävt en särlagstiftning för muslimer . Det finns ingen rasism mot muslimer i Sverige. Att ens försöka påstå att det är rasism att kritisera religiös lag i ett sekulärt land är nonsens. Om ni menar att det är rasism att kritisera religion, måste ni med mena att det är rasism att kritisera de kristna korstågen.

Dessa unga naiva tjejer är ett hån mot alla de kvinnor som tvingas leva under religiöst förtryck. Vill du bära din slöja, durkslag, kors, kippa eller vad nu din religion kräver för attribut för att framställa dig som en god utövare av din religion, så gör du detta hemma. Vad du och din gud pysslar med i hemmet är en sak mellan dig och din gud.

Sverige är ett sekulärt samhälle, varken slöja, kippa, kors, durkslag eller andra heliga attribut hör hemma i det öppna rummet. När du som troende väljer att kasta fram ditt heliga attribut i detta rum, väljer du att göra ett (politiskt) ställningstagande. Då får man helt enkelt räkna med att man får argument mot sig. Det går inte bara skrika om rasism, islamofobi eller något annat tramsigt påhittat förtryck som uppfunnits på någon genuscertifierad utbildning.

Vi har att göra med en kultur/religion som vill införa sina lagar och regler. Så bör det inte fungera i ett sekulärt demokratiskt samhälle. Det är lika dumt som att ett lag under en fotbollsmatch skulle spela fotboll och applicera reglerna för fia med knuff.

Hur kan det komma sig att slöjan har blivit en måttstock på god islam? När ska samma muslimer som kräver sin rätt med slöja., även börja höja rösten mot de muslimer som slår ihjäl andra muslimer? När ska de börja protestera mot de muslimer som förföljer och mördar minoriteter runt om i världen. När ska de på allvar ta avstånd från från ISIS?

Om slöjan är din måttstock på en god muslim, vill jag hävda att man har stora brister gällande moral, rättvisa och etik. Om en tygbit är måttet på att vara en god människa. Då har man noll koll på vad godhet är.

Slutligen så kunde tjejerna från Voice of hijabis skriva sin debattartikel utan någon som helst risk för sina liv. Det fanns ingen som helst risk för att en polis eller militär skulle sparka in dörren och föra bort dem till ett hemlig fängelse där de torterades. Ingen domstol kommer att döma dem till offentlig prygel.

När jag hör feminister säga att slöjan är frihet, tänker jag på George Orwell:

Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka

Att bära hijab ger oss frihet

Moralpolis Iran.

Jag rekommenderar er att följa  My Stealthy Freedom Facebook. Kvinnor i Iran som slåss mot religiöst förtryck och heliga tygbitar.

http://www.dw.de/no-hijab-an-iranian-journalist-offers-women-a-stealthy-freedom-on-facebook/a-17666248

För övrigt finns det inget inom islam som säger att kvinnor ska bära en tygbit på huvudet. Dock att kvinnan bör täcka sina bröst om det kommer främmande män på besök. Koranen talar om att den bästa klädseln är rättfärdighetens klädsel. Dock saknas det beskrivning i koranen om vad rättfärdighetens klädsel egentligen innebär. Det skulle väl vara den bit som pekar på att kvinnan ska täcka sina bröst.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...