Home / Bloggen / Aftonbladet är en ohyra
Faksimil Aftonbladet
Faksimil Aftonbladet

Aftonbladet är en ohyra

Full av godhet och präktighet har nu Anders Lindberg tagit i så man nästan oroar sig för att hans godhetspåse ska spricka.

Med en växande skara tiggande romer har det uppstått en del problem omkring i Stockholm och i andra delar av landet med för övrigt. Det är inte bara som så att de ockuperar gatan för att tigga och sova. De sitter med lite överallt. De hindrar människor från att röra sig fritt. Det är inte helt ovanligt att dessa människor med utför sina behov i hyfsat centrala delar av Stockholm.

På Centralen i Stockholm har man nu placerat ut metallrör så att områden inte kan ockuperas av tiggare längre.  Vilket har fått Anders Lindberg att fullkomligt explodera ur sig i en godhetsknarkande sörjig krönika som stinker av självgodhet.

Han fräser ur sig hur elaka och exkluderande Jernhusen är, som inte ger plats åt tiggarna. Frågan är varför skulle de? Har just centralstationer en skyldighet att upplåta plats åt människor?

Varför ger inte Jan Helin plats åt tiggarna i Aftonbladets entré?

Föregå med gott exempel Anders, bjud hem tiggarna till dig. Jag vet att du har ett stort hus, med en enorm trädgård. Eller varför inte bjuda upp dem på Aftonbladets redaktion? Som ligger på lägligt gångavstånd från Centralen. För du vill väl vara god på riktigt, du vill väl visa hela världen hur stort ditt hjärta är? Nu har du in chans. Upplåt din gigantiska trädgård åt EU-migranterna, låt de få använda Aftonbladets kaffemaskiner och toaletter. Kom igen nu Anders. Du har nu chansen att nå en godhetsorgasm från paradiset. Du har chans att visa din godhet på riktigt.

Anders Lindberg vill att alla andra ska leva i det mångkulturella kaoset. Själv bor han på betryggande avstånd från den. Han bor i en villa med en stor välskött trädgård. I hans område brinner det inga bilar. Det kastas ingen sten på polis eller brandkår. Skulle nu det bli social oro i området. Kommer Anders att visa solidaritet med de boende på de sättet att han helt enkelt flyttar till ett bättre område. Såna privilegier har denne mannen. Han lever med i en vanföreställning att alla andra vita människor lever lika gott som han själv.

En sak kan man ge Anders rätt i. Han skriver; I förlängningen leder avhumanisering alltid till våld.

Precis. Du arbetar på en tidning som har avhumaniserat närmare en miljon av svenskarna, genom att påstå att de är rasister och nazister. Som är villebråd för dina vänner inom våldsvänstern. I flera år har du medverkat i att avhumanisera vanliga människor. Du blundar eller vänder bort blicken när dessa människor utsätta för hat, hot och direkt våld. Då är din godhet som bortblåst.

Vart var tex din godhet då en kristen kvinna blev överfallen av en islamist? Då var du knäpp tyst. Minns du vad du sa kring moskébranden eller påstådda attacker kring muslimers i slöja?

Anders Lindberg med vänner på Aftonbladets redaktion är inget annat än osmakliga hycklare. Jag har själv sett hur deras medarbetare tittar bort då det finns tiggare på tunnelbanan. Hur de föraktfullt tittar ner på en del av dem. Hur de senare sitter på sociala medier och skryter om sin förträffliga godhet. Hur de verbalt spottar på alla de människor som inget gör. När de själva precis gjort absolut ingenting för en medmänniska.

När ska du börja leva som du lär ut Anders?

Jag tänker inte skriva ut vart Anders bor eller visa bilder på hans hus. Anders får nämligen för sig att nazister med pansarvagnar jagar honom då.

Vi väntar nu alla spänt på att Aftonbladet ska visa hur goda de är. Har de något hjärta på redaktionen, kommer de att ta ansvar? Det räcker inte med att bjuda på en skinkmacka och en kopp snabbkaffe. Visa nu på riktigt vilka humanister ni är.

Eller ska det vara så här enkelt att avslöja vilka hycklare ni är?

Anna DahlbergExpressen har ack så rätt i sin krönika. Att godhet blivit en tävling i godhet, inte bara för politiker utan även för journalister.

Tiggarna är ingen ohyra

Designen som ska hålla hemlösa borta

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...