Home / Bloggen / En journalist ringde
Faksimil HD.se
Faksimil HD.se

En journalist ringde

Att svenska medier inte är hederliga är inte direkt något nytt. En journalist ringde mig i förra veckan för att prata om näthat. Hon hade en klar agenda, vilket snabbt märktes.

Hon ville prata med mig angående sajtkoll. En satsning som lades ner efter påstådda hot mot de bakom. Sajtkoll drevs av bla Kolbjörn Guwallius. Jag har försökt få svar kring alla de påstådda hoten. Det är ganska extrema  saker som pågick mot sajten. Det borde ha upprättats en polisanmälan. Men ingen verkar i dag vilja svara på om det skett en anmälan.

Elin Fjellman ringde mig i förra veckan och ville ställa lite frågor. Jag svarade på hennes frågor och berättade om min inställning till yttrandefrihet och sajtkoll. Hon ville få det till att eftersom jag var skadeglad då Kolbjörns nätsatsning gick i stöpet, betydde det att jag var fiende av yttrandefrihet. Det märktes klart och tydligt att detta var hennes inställning och vad hon var ute efter att bevisa. Ju mer jag förklarade via telefon, desto surare verkade hon bli. Hon fick inte de svar hon ville ha.

Jag fördjupade mina resonemang via e-post till henne. Av allt det jag sa till henne, hittade några få rader in i tidningen.

Roger Sahlström som är skribent och fotograf på islamfientliga Dispatch International skrev på Facebook: ”Lite drev och så får man ner en sajt”.

Idag säger Roger Sahlström att han kände skadeglädje eftersom han själv utsatts för angrepp på nätet som begränsat honom.
– Det var en sarkastisk och skadeglad kommentar som kan tyckas barnslig. Men det ska ses mot bakgrund av att jag själv har blivit av med ett 20-tal jobb på grund av vad vänstermänniskor har skrivit om mig på Twitter.

Roger Sahlström svarar svävande på frågan om de som stod bakom Sajtkoll har angripit honom.
– Det skulle inte förvåna mig.

Jämför detta med var jag skrev till henne.

Yttrandefrihet och det sekulära demokratiska samhället är det jag brinner för. Allt jag skriver om kretsar kring just detta. Vilket människor hade vetat om de läst mina texter. Istället har de bara valt att stoppa ner mig i något fack. Men människor verkar ha något behov av att förenkla saker. Allra helst när det kommer till politik.
Här i Sverige är det extremt vill jag påstå. Här är saker svart eller vitt, ett eller noll, av eller på. Det finns ingen debatt. Det finns 2 gapande sidor som hävdar sin explicita rätt. Underhållande, men
samtidigt farligt.

Jag tycker det tex att det är viktigt att vi tex låter nazister få tala. På så sätt exponerar de sin egna dumhet. Det är med ett bra vapen mot dem. Ju mer nazisterna får tala, desto mindre röster får de.
Det har inte bara att göra med att vänstern står och skriker att nazisterna inte får fotfäste i Sverige, utan jag tror mer det handlar om  nazisterna själva.

Nazisterna har aldrig haft något stort fäste i Sverige. Tack gode gud för det. Som jag skrev på min blogg

”Jag säger gulla ännu mer med nazisterna, om ni hittar några. För det hade faktiskt hade varit det bästa om de fick komma till tals. Låt nazisterna få prata sin nonsens, desto snabbare kommer folk blir varse om vilka lallade dårar de är. Svenskar röstar inte på nazister. När nazisterna var som störst i Sverige, kring 1936. Lyckades de att skrapa ihop 0.71% av rösterna. I valet 2014 förlorade nazisterna alla sina mandat.

Allt som allt samlade de ihop 4189 röster i valet 2014. Nazisterna har ingen som helst verklig politiskt makt i Sverige. Det är en så liten marginaliserad rörelse att de får två blinda och halta högerbackar i ett korpen-lag att framstå som en kraft att räkna med i fotobolls-VM. På sin höjd kan de samla ihop några män i luva som i skydd av mörkret sätter upp ett klistermärke. Sånt bemöter man med ett asgarv.”

Nu ska man inte bortse från det hot de kan vara. Jag har många gånger tagit fighten mot nazister. Jag har haft nazister efter mig i både Kalmar och Västerås. De spottar lika friskt på mig som ”vänstern” gör 😉

Det är inte förbud, gap, rasslande nycklar eller skrik som behövs för att stoppa dessa rörelser. Utan mer demokrati, mer samtal. Låt de exponera sig själva och sina dumheter.

Vikten av att få tänka och tala fritt är något jag värderar högt. På internet nästan ännu mer, eftersom det är (eller har varit) folkets egna anslagstavla. Jag började med nätet långt före WWW blev en stor sak. På den tiden man pysslade med BBSer osv.

Tagit del av människors mest skruvade ideer. Gränsen drar jag när de börjar tala om direkt våld mot människor. Då ska samhället kliva in och säga till.

Som jag sa. Det som hänt Kolbjörn är trist. hans ide var förbannat intressant. Jag kanske skulle jobba vidare med ett liknande projekt själv.

Ha en bra dag
Roger

Mail 2

Det ursäktar ju inte min barnslinga kommentar. Men jag står fast vid den. Men min kommentar har inget med min inställning till yttrandefrihet att göra. Det är ett helt ologiskt hopp.

Men här har du en kommentar från Twitter av Kolbjörn Det handlar om när jag fotade när bla AFA och Revfront med flera vänstergrupper demonstrerade då Åkesson hade debatt mot Ullenhag i Lund.

Att journalisten intervjuade mig, hade med ett överfall på mig att göra. Där det fanns vittnen, videoinspelning och foton på vad som skedde. Det är inte heller första gången jag blivit överfallen. Jag var tex tvungen att flytta från Malmö eftersom jag inte ens kunde gå ner på Värnhem och handla snus utan att någon skulle fram och bråka.

Tror du Kolbjörn har eller haft såna problem?

https://twitter.com/kguw/status/455735084658991104

Han har under åren gjort många hånfulla kommentarer, gillar nedsättande och rent hatiska kommentarer mot mig.

Allt går att få fram om man orkar letar runt på på nätet.

https://twitter.com/KGuw/status/548798394878398464

Han kallar mig rasist. Vilket är märkligt. Jag har aldrig uttryckt en rasistiskt tanke i hela mitt liv. Kritisera religion, är inte rasism. Jag har bett honom och säkert tusentals andra lägga fram bevis på all rasism o nazism som dessa människor påstår att jag sprider. Och vet du vad. Det blir knäpptyst varje gång.

Som jag sa till dig i telefon. Hade någon av alla de människor som stämplat mig som rasist och nazist, som kastar avföring eller tvingar mig att fly när jag är ute och fotar. Läst mina texter, lär de snabbt bli varse om att jag inte är någon rasist.

Men de, säkert precis som ni på Sydsvenskan är inte intresserade av någon sanning. Ni har era färdiga mallar. Bara det att ni beskriver Dispatch som islamfientlig visar på vilken otroligt låg nivå ni har. Att ni har en politiskt agenda.

Ingen kallar mig någonsin fientlig mot kristna, scientologer, amish eller buddister. Trots att jag skrivit metervis med kritiska saker om dessa religioner. Jag är kritiskt till religion. Det har inget med fientlighet eller ens hat att göra.

Avslutningsvis så säger anarkisten Noam Chomsky det bra

If we don’t believe in freedom of expression for people we despise, we
don’t believe in it at all.

Det summerar det jag vill säga egentligen.
Skicka gärna länk

Hennes svar. Som jag visste skulle komma på detta sätt.
Elin Fjellman Jaderup (HDSydsvenskan)

2 apr. (3 dagar sedan)
till mig
Roger, jag tar ledigt över påsk. Jag kommer inte att läsa eller besvara
mejl. Jag uppfattar att du har fått läsa citat och svarat kör. Därmed har
vi pratat klart om detta.
Hälsningar,
Elin Fjellman
Direkt: 040-282407, 070-5529222
Sydsvenskan
Postadress: 20505 Malmö
Besöksadress: Rådmansgatan 16
Växel: 040-281200
Sydsvenskan.se <http://sydsvenskan.se/>

Så påverkar hatet demokratin

Uppdatering.

Den enda slutsats som går att dra från detta är att journalister i Sverige är extremt ohederliga och att den med är politisk färgad. De värderar och ser saker olika. Vilket man som journalist inte ska göra. Man ska förhålla sig till information och inte färga den efter sin uppfattning om världen.

Objektivitet är något som inte verkar existera bland svenska journalister.

Att jag skulle ha något att göra med att sajtkoll stängdes ner är nonsens. Tycker att de som för fram detta kan polisanmäla mig om de är av denna övertygelsen.  Nu kommer de aldrig att göra detta. Eftersom de själva vet om att de ljuger kring hela ärendet.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...