Home / Bloggen / Drömmarna VS Realisterna
hallermed11

Drömmarna VS Realisterna

En insändare i HD bevisar den skillnad det är mellan dröm och verklighet. Bilden nedan säger allt om läget i landet.

hallermed1

 

De allra flesta är nog villiga att vara hjälpsamma, betala en hög skatt och kanske till och välja bort en del lyx ur sitt liv för att under en period ställa upp. Men vart går gränsen? Exakt hur mycket ska vi ge bort av vår välfärd? När är det nog? När är godhetsfanatikerna nöjda?

Är det verkligen rimligt att vi ska dela ut permanenta uppehållstillstånd? Konflikter pågår faktiskt inte för evigt. Är det rimligt att de som vänt sig hit för att få skydd många gånger återvänder hem på månadslånga semestrar? Vi har sträckt ut vår hand, är det då rimligt att dessa människor ska klaga över att de saknar internet, det är långt till affären, det finns inget att göra.

Än så länge så knyter de flesta svenskar handen i fickan. Av kanske lite naiv godhet och snällhet låter de politikerna och journalisterna leva ut sin fantasi om mångkultur och om en humanitär stormakt. Men hur länge kommer de att knyta handen i fickan? Hur länge kommer vanliga arbetsamma medborgare gå med att att deras sociala välfärd monteras ner. Allt för att en liten elit ska kunna hävda att Sverige är en humanitär stormakt. Vad händer när detta stora samhällsexperiment inte längre fungerar? Det har i många år gått att dölja de problem vi har i samhället. Med förljugen statistik. Vinklade nyhetsartiklar och opinionsbildare med en agenda. Som spottat ur sig iden om mångkultur och dess förträfflighet.

Det bubblar i landet, det har börjat pysa. Överallt hör jag hur människor kommenterar. Människor som för ett år sedan inte vågade öppna munnen eller helt enkelt inte visste hur verkligheten var för många, säger nu sin mening. Bubblan är på väg att spricka. Allt det som en gång symboliserade ett fullt fungerande land håller nu helt på att välta.

Det finns så många frågor, det finns så många tveksamheter kring den rådande godhetspolitiken, få vågar ställa dom.

Detta kommer att brista. Frågan är då vem vi  ska ställa till svars? Väljarna eller politikerna?

För någon har väl ändå ansvaret för den humanitära stormakten, eller?

Sverige har aldrig haft någon brist på mångkultur. Det finns gott om kulturer omkring oss. Sverige har i hundratals år haft andra kulturer här. Har de inte funnits här, då har det inte varit svårare än att sätta sig på ett flyg och berikas av någon exotisk kultur.

Hela iden om mångkultur är förljugen. Det är ett politiskt ord, som egentligen inte betyder någonting. Precis som med ordet värdegrund. Dessa ord kan nämligen betyda precis vad som helst.

Analyserar man vad förespråkarna för mångkultur säger och menar. Landar man i två saker. Islam och mörkhyade människor.

Islam är en religion och hur en religion skulle berika ett sekulärt demokratisk samhälle förstår jag inte. Så detta är ett helt onödigt och felaktigt argument från deras sida. Vilket det bara är att säga till dem om. Vill man utveckla sig själv andligt, går detta alldeles utmärkt att göra hemma på kammaren och behöver inte vara en sak för resten av samhället.

Mörkhyade människor, varför skulle de berika eller införa någon form av kultur bara för att de är mörkhyade? Som jag ser det, är detta ett rasistiskt argument. Vilket då är lite intressant eftersom det är människor som kallar sig för antirasister som numera använder hudfärg som argument.

Det är dags att vi börjar montera ner vad dessa godhetsfanatiker egentligen säger. Först då kan Sverige på allvar bli en humanitär stormakt. Dessa självutnämnt goda har kidnappat vårt samhälle av egoistiska skäl. De vill känna sig goda på din och min bekostnad. För själva vill de inte ställa upp eller vara en del av mångkulturen.

Sverige kan så mycket mer och så mycket bättre än det vi i dag gör.

 

Vi måste vara beredda att ta emot fler

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...