Home / Bloggen / Det har inget med islam att göra
liveleak1

Det har inget med islam att göra

Om du på något sätt nu för för dig att detta har med islam eller muslimer att göra lider du av den så allvarliga sjukdomen islamofobi. Det finns bara en bot. Ringa Expo och erkänna att du är rasist. Detta hade likaväl kunnat hända på en svensk midsommarfest.

Det är nu påsk. Ha då i minnet att påsken kretsar kring en man som är uppspikad på en träbit. Så kom inte och påstå att islam är våldsamt. Glöm inte heller korsriddarna. Men det viktigaste, om det nu är muslimer som begått dessa gärningar. Är de bara några få som missuppfattat. Då gör det inte så mycket.

Länder som förra året utdömde dödsstraff för moralbrott:

Otrohet (Förenade Arabemiraten)

• I maj rapporterade medier i Förenade Arabemiraten att en domstol i Abu Dhabi hade dömt en kvinna till döden genom stening för äktenskapsbrott.

Förolämpande av profeten Muhammed (Iran)

• I augusti 2013 dömdes Rouhollah Tavana till döden av en domstol i Khorasan för att ha förolämpat profeten i ett videoklipp. Irans högsta domstol fastslog dödsstraffet i februari 2014.

• Den 30 augusti dömdes Soheil Arabi till döden av en domstol i Teheran för att ha förolämpat Muhammed. Bevisen baserades på inlägg på åtta Facebookkonton, som Soheil Arabi sades ha gjort. Den 24 november fastslog landets högsta domstol domen. Enligt Amnesty har Soheil Arabi pressats till ett falskt erkännande.

Hädelse (Pakistan)

• Att häda profeten Muhammed är belagt med dödsstraff i den pakistanska brottsbalken. Förra året dömdes den brittiske medborgaren Mohammed Asghar – som har pakistansk bakgrund – till döden för brottet. 2010 fick Asghar diagnosen paranoid schizofreni i Storbritannien, trots det bedömde den pakistanska domstolen att han var mentalt frisk. Domen har överklagats till landets högsta domstol i Lahore.

• I november 2010 dömdes den kristna kvinnan Asia Bibi till döden för att ha förolämpat profeten under en diskussion med en muslimsk kvinna. I oktober förra året avslog högsta domstolen hennes överklagan. Asia Bibi hävdar att hon är felaktigt anklagat och att bevisen har fabricerats.

Häxeri och trolldom (Saudiarabien)

• I augusti avrättades Mohammed al-Alawi för häxeri och trolldom i al-Jawf.

Vidare i världen.

Minst 14 personer har dödats sedan medlemmar ur den somaliska extremistgruppen al-Shabaab stormat ett universitet i Garissa i östra Kenya, säger polis.
Gruppen säger sig hålla kristna personer som gisslan.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/amnesty-dodsdomda-avrattas-for-haxeri/

http://www.sydsvenskan.se/varlden/flashminst-14-dodade-i-kenya/

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...