Home / Bloggen / Sluta gnäll
Faksimil: SVT
Faksimil: SVT

Sluta gnäll

Det har rasats fram och tillbaks i någon vecka nu om Åkessons framträdande hos Skavlan. Ena sidan menar att SVT och Skavlan gullar med nazister. Andra sidan att Skavlan var extremt super-elak mot Åkesson. Jag vill påstå att båda sidorna överdriver och gnäller utifrån sin agenda.

Knallkorkarna hävdar som vanligt att nazisterna får komma till tals och att det gullas med dem. Vilket är ett lustigt påstående, för Åkesson är inte nazist. Så det har alltså inte varit på tal om något gullande med nazister.

Den andra sidan menar att Skavlan var ondast i hela världen mot Åkesson. Jag tycker inte Skavlan gjorde något fel alls. Även om han försökte leka skjutjärnsjournalist. Det gick så där. Hans flackande blick och att han inte ens klarade av att titta på Åkesson vissa stunder, visade på att han helt klart inte var bekväm i situationen. Vann gjorde helt klart Åkesson. Förlorarna går att hitta på Twitter, som under showen spydde ut sitt hat mot Åkesson. Ännu en gång så visade antirasisterna vilka svin dom egentligen är.

Jag säger gulla ännu mer med nazisterna, om ni hittar några. För det hade faktiskt hade varit det bästa om de fick komma till tals. Låt nazisterna få prata sin nonsens, desto snabbare kommer folk blir varse om vilka lallade dårar de är. Svenskar röstar inte på nazister. När nazisterna var som störst i Sverige, kring 1936. Lyckades de att skrapa ihop 0.71% av rösterna. I valet 2014 förlorade nazisterna alla sina mandat.

Allt som allt samlade de ihop 4189 röster i valet 2014. Nazisterna har ingen som helst verklig politiskt makt i Sverige. Det är en så liten marginaliserad rörelse att de får två blinda och halta högerbackar i ett korpen-lag att framstå som en kraft att räkna med i fotobolls-VM. På sin höjd kan de samla ihop några män i luva som i skydd av mörkret sätter upp ett klistermärke. Sånt bemöter man med ett asgarv.

Hotet från nazismen och rasismen är starkt överdriven i Sverige. Det har konstaterats flera gånger att Sverige är ett av de mest toleranta länder i världen. Rasism är ett Tredje världen fenomen.  Bristen på rasism och nazism ställer självklart till med problem för organisationer som Expo och för alla de tusentals människor som godhetskickar eller har en karriär som ”nazistjägare” Visst finns det orättvisor och människor beter sig dåligt mot varandra. Men är det frågan om strukturell och organiserad rasism? Svaret är nej och återigen nej.

Hur kan då Expo och alla antirasister komma undan med det dom gör? Svaret är enkelt. Man skrämmer folk till tystnad. Går du inte med på att bli stämplad som rasist, well. Då har du nya problem och kan kallt räkna med diverse uthängningar, din familj, dina vänner, dina arbetskamrater kommer att trakasseras. Tills du rättat dig i ledet och helt enkelt accepterar hela situationen.

Man har löst det hela på ett fiffigt sätt. Man har helt enkelt förskjutit vad som är rasism och nazism. Således har Expo kunnat stämpla en miljon människor som nazister och rasister. Protesterna mot detta har självklart varit få. För de som protesterar är väl medvetna av vad som händer. Åter igen, skräm människor till lydnad.

Begreppet rasism är så luddigt numera att ingen vet egentligen alls vad det är. Det finns en sanning i dag. SD är rasister. Vilket är lite lustigt. För jag har lusläst deras principprogram och hur jag än vrider och vänder på det. Hittar jag ingen rasism. inte ens någon nazism. Ändå finns det så många experter som påstår att det finns  rasism och nazism där. Otaliga gånger har en expert fått stå i SVT, helt oemotsagd och orerat på om fascism, rasism och nazism. Journalisten i studion har tittat med beundransvärda ögon på hur duktig experten är på räkna upp alla dessa saker. Exakt samma saker någon sa veckan före och veckan före och veckan före det. Det är mantran, som rabblas om och om igen.

Man kan tycka att den vuxna delen av svenska folket borde vakna, när tom invandrade kvinnor och män naziststämplas av antirasisterna, då de kritiserar hedersproblematiken, islamism eller våldet inom vissa kulturer. Men icke.

I Sverige är antirasism ett säkert karriärval. Det finns pengar att göra på att vara antirasist. Precis som det finns pengar att göra på människohandel i Sverige. Märkligt nog är de flesta antirasister egentligen rasister. Det är lite som med alla de antimobbningsprojekt som fanns en gång. De människor som sökte sig till dessa rörelser, var mobbarna. När de fått sina nya titlar som ambassadörer för ditt eller datt. Var de onåbara. Nu kunde de utan insyn mobba vidare. Den antirasistiska rörelsen fungerar precis likadant.

Det finns 3 grupper här. Den maniska antirasisten. Personen som ser färgade människor eller alla andra människor som sticker ut. Denna personen måste ha ett regelverk för att behärska sig. Annars kommer denne att rusa omkring på gator och skrika n-ordet. Det är här antirasismen tar sig lite religiösa, sekteristiska toner.

Många troende hävdar att de är goda människor för att det finns en helig bok, skriven av gud. Utan denna bok eller heliga lagar skulle de vara onda. Dessa maniska antirasister fungerar ungefär likadant. De suger åt sig av alla teorier om strukturer och klass. Det är som vigvatten för dom. Det ger dem hopp om framtiden, eftersom de håller på att nå sitt egoistiska mål, att vara god.

Sen har du de verkligen rasisterna. De som faktiskt ser ner på människor som har en annan hudfärg och en del religiösa. De menar på fullaste allvar att en del människor är så lågtänkande att de inte klarar av att leva sina liv. Därför behövs antirasister, som leder dessa stackars människor genom livet. Man lyfter inte upp dessa människor till sin egna nivå.

Många av dessa människor tycker att det är bra att invandrare gör det jobb de själva inte vill göra. Så de kan glida omkring och gå på sina danskurser, äta sin exotiska mat och gulla med varandra om hur extremt goda de är. Antirasisterna har en förväntan på dessa människor. Kort och gott att vara en invandrare och acceptera att bli behandlad som en sommarkatt. Opponerar sig invandraren, kommer genast kavalleriet och döper om invandraren till Onkel tom eller husneger. Att dessa människor har mage att kalla sig antirasister och att andra människor låter dem komma undan är för mig helt obegripligt.

Sen har du den grupp, den stora massan. De nyttiga idioterna. Som utnyttjas av vänsterkrafter i Sverige. Denna grupp består av naiva och skrämda människor. De flesta har inte en susning om vad som pågår. Utan köper blint mediernas ord om växande nazism och hotet från rasismen. Sen har du den skrämda massan. De som bara för att få vara ifred ställer sig i ledet. Här har du den ack så farliga kollektivismen. Här har ni ett svar på varför nazismen och kommunismen kunde växa sig starka. Folk var livrädda.

Man kan fråga sig varför ingen egentligen bemöter Åkesson eller Sverigedemokraterna med sakliga frågor och politik. Det finns ett enkelt svar på detta. Alla andra partier vet att de misslyckats i alla sina egna frågor. SD har makten att avslöja detta. Så självklart måste de i den så kallade sjuklövern skrika om rasism, nazism, främlingsfientlighet och fobi. De måste göra allt för att inte ge SD luft nog att få chans att avslöja att skeppet håller på att sjunka.

Var Skavlan osedvanligt hård mot Åkesson? Det tycker jag inte, jag tycker faktiskt att han kunde varit ännu hårdare. Han hade faktiskt kunnat sätta åt Åkesson så det bara visslade om det. Det är nämligen så här. Vill man bli av med en politiker ställer man raka konkreta frågor om politik. Det finns inget som är så jobbigt än när en företrädare faktiskt måste svara på vad de faktiskt egentligen har för politik och låta dem berätta om sin politik. Skavlan hade på bästa sändningstid med stora delar av folk bänkade framför TV:n dra ner byxorna helt och hållet på Åkesson. Istället gjorde sköt han sig i ansiktet. Varför?

Det där med att maniskt kalla dem för rasister har inte direkt varit en vinnande strategi. Själv undrar jag när knallkorkarna ska komma underfund med detta? Troligtvis aldrig. För de sitter fast i sin kollektiva noja om nazister och rasister som tågar på svenska gator.

SD kommer med stor sannolikhet bli Sveriges näst största parti i nästa val. Det har inte ett smack att göra med att svenskar blivit rasister. Allt har att göra med sjuklöverns totala misslyckande med sin egna politik.

Antirasisterna kommer att gnälla. SD kommer att gnälla. Samma visa vi haft de senaste åren kommer att fortsätta i många år till. Förlorarna på detta blir svenska folket.

Den stabila, generella och rättvisa välfärdsstat vi en gång hade håller på att monteras ner för att en minoritet har en önskan om att vara godast i hela världen. Av politiker som verkar ha lika mycket förståelse för ekonomi, samhälle och kultur som en dagdrömmande tonåring har.

Jag saknar mitt gamla Sverige.

Där var politiker tråkiga, då de var vuxna. Där politiker trodde på något. Då det fanns idéer som ställdes mot varandra. Då politiker utmanande varandra En tid då de inte satt på sociala medier och pratade om att få sin livmodertapp skrapad.

tapppalm

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...