Home / Bloggen / Hycklarnas paradis
skolavslutning_kyrka-e1405950878878

Hycklarnas paradis

Sverige har för länge sedan passerat dårarnas paradis. Det skedde nån gång där feminister började ignorera hedersproblematiken. Numera är Sverige hycklarnas paradis.

Snart kommer debatten om skolavslutningen sätta igång. Liberaler, ateister och massa experter från humanisterna kommer att skriva spaltmeter om hur kränkande det är för barn att spendera en timma i en kyrka, en gång om året. Vi har hört argumenten till leda — Barn ska inte utsättas för religion. Det är hjärntvätt, barnmisshandel osv.  De lyfter fram det hela som om prästen stod i kyrkan och domderade, tvingade ner Gud och Jesus i deras halsar. Man framställer den svenska kristna traditionen likt en pestsmitta.

Ashura Child Cutting 15

Barn tillhörande shia, som skär sig under āshūrā som firas till påminnelse av martyren Husayns död.

Märkligt nog är samma experter, liberaler och ateister knäpptysta när det kommer till barn som tvingats på en slöja, de är tysta då barn sätts i muslimska friskolor. De är alla tysta under Ramadan eller āshūrā.

Den så viktiga debatten om kvinnlig och manlig könsstympning undviker de helt.

Den fixa iden om kvinnan, bröllopsnatten och oskulden gnager sig in i samhället. Istället för att utbilda människor, hjälper läkare och myndigheter till att spä på dessa vanföreställningar.  För några år sedan gick en gynekolog ut och gav flickor med med rötter i hederskulturen, rådet att sticka sig med en nål under bröllopsnatten. 

Att låta en person i klänning och rolig hatt rabbla lite saker kring vidskeplighet en gång om året påverkar knappast dina barn. Om nu dina barn skulle uppvisa symptom som att vilja mörda abortläkare eller menar att man måste stena trotsiga barn . Så har ni som föräldrar totalt misslyckats med er unge eller så är er unge helt enkelt genetiska predisponerad (har anlag) för att vara en psykotisk mördare.

Några få minuters exponerande för en man eller kvinna i klänning och rolig hatt skapar inte något större lidande för era barn. Inte ens om en präst i anslutning till skolavslutningen ber en bön eller välsignar era barn. Sluta att framställa det som om barnen är på ett massmöte under nazi-tiden.

Visst jag är inte så förtjust i religion jag heller och ser gärna mindre av religion i samhället. Men är det barnmisshandel eller hjärntvätt att låta ditt barn sitta en timma i en kyrka? Absolut inte. Jag kan nästan garantera er att era barn utsätts för långt mycket värre saker på nätet, framför TVn eller i ute på skolgården. Här är ni vuxna inte lika observanta, närvarande eller dömande, varför?

Självklart bör skolan vara konfessionsfri. Men små inslag, några minuter varje år kring en helt harmlös sak som skolavslutning i en kyrka hjärntvättar inte era barn.  Att jag anser att skolan bör vara konfessionsfri betyder inte att jag helt vill avskaffa traditioner. Vilket blir lite smått lustigt eftersom jag är antiteist och nu försvarar våra svenska kristna traditioner.

Är det hyckleri? Knappast, det handlar om kulturell medvetenhet och respekt för den kultur som genomsyrat mig och mitt land i tusen år. Detta ska vi inte bara kasta på soptippen.

Låta ditt barn få spendera några minuter i en kyrka under skolavslutningen, är inte samma sak som andra sjuka traditioner knutna till religion. Som att skära av förhuden, låta ditt barn utsättas för ormbett, kasta ner döttrar från balkongen eller stena kvinnor. De som säger så är människor som relativiserar ner saker så det inte längre betyder något alls. Det är ohederligt att göra så. Jag hade kunnat ha respekt för argumenten om det var som så att kritiken var konsekvent, men det är den inte. Vissa religiösa och kulturella inslag, ser man helt mellan fingrarna på.

Hedersproblematiken

Enligt Ungdomsstyrelsens (Nuvarande Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor) kartläggning Gift mot sin vilja tycker omkring 70 000 ungdomar mellan 16-25 år i Sverige att kultur och religion begränsar ungdomarnas val av partner. Av dessa ungdomar är 8 500 i riskzonen att bli bortgifta mot sin vilja.
Läs kartläggningsrapporten Gift mot sin vilja här.

Uppskattningsvis sker det fem hedersmord i Sverige per år, men mörkertalet är stort då många fall rubriceras som självmord eller olyckor på grund av bristande bevis. I Sverige har vi minst 10 st så kallade ”balkongflickor” som har rubricerats som självmord. Sveriges Radios Kaliber tar upp brottsfallen som aldrig når domstolarna.
www.sverigesradio.se

De flesta kända ateister i Sverige, som sitter på sociala medier, som föreläser. De har alla en åsikt om skolavslutningar och de menar alla att det är direkt livsfarligt att utsätta barn för skolavslutning i kyrkan. Nu talar de bara om vita etniska svenska barn, som utsätts för kristendomen. Här visar sig återigen den riktiga rasismen. När barn från andra kulturer och traditioner utsätts för religiöst eller kulturellt förtryck är de tysta eller talar lite svepande om att de fördömer. Det är rasism, för man lyfter inte upp dessa barn till samma nivå som de etnisk svenska barnen. Det är rent osmakligt och att de får komma undan med detta gör mig alltid förvånad.

Men det är inte bara i de ovan nämnda saker det hycklas och ljugs kring.

Tiggarna

Det är inte bara kring skolavslutningen, hedersproblematiken eller ”balkongflickor” det hycklas om från de självutnämnt goda. Sverige har ett akut problem med organiserat tiggeri. Det finns många saker kring tiggeriet som går att kritisera. Det är oftast organiserat av kriminella grupper. Pengarna går absolut inte till det som bidragsgivarna tror. De utnyttjar naiva människor. De självutnämnt goda, vrålar ur sig på Twitter om att vi måste ta hand om dessa människor. Samma människor är knäpptysta kring när det kommer till etniska svenskars utsatthet. Man har någon fix ide om att etniska svenskar är privilegierade och aldrig kan hamna i ett utanförskap.

När Sverige genomförde den senaste Psykiatrireformen 1995. Svek vi tusentals människor. Sjuka och svaga som verkligen behövde samhällets hjälp dumpades rakt upp och ner på gator och torg. Här var det inte snack om stora hjärtan eller empati. Snarare tvärtom. Ställ krav på dessa människor att själva ta hand om sina liv.

Psykiskt sjuka dör 15 år tidigare

Fattigdom, självmord och brist på sjukvård är orsaker bakom att psykiskt sjuka idag dör i snitt minst 15 år tidigare än oss andra. Till skillnad från förr ligger idag ett stort ansvar på individen själv.

Vissa människor sätter vi en standard på, de ska klara sina liv. Andra ses som svaga grupper utan förstånd att ens skaffa sig ett mål mat. Återigen visar sig en osmakliga rasismen.

Jag börjar ärligt talat bli mäkta trött på allt hyckleri, alla lögner i medierna. Det är samma historier som går om och om igen. Alla går på tå och väntar på nästa sak att dreva kring. Ett nytt självmordsattentat, som självklart aldrig har med något att göra. Nästa Sverigedemokrat som uttalar sig på ett sätt som inte passar eliten på Twitter. Nästa påhittade rasistskandal.

Jag är trött på allt och ser knappt egentligen någon anledning att fortsätta skriva längre. Efter snart 10 års skrivande och granskande kring sånt medierna inte tar i, har jag insett att de de allra flesta i Sverige trivs alldeles utmärkt med hyckleriet och lögnerna.

Sverige, hycklarnas paradis.

Hon är upprörd över ”hyckleriet” kring sex och lögnerna om blodiga lakan

Migranter måste kunna vräkas

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...