Home / Bloggen / Rasifierade, den nya rasismen överherrar
bullshit

Rasifierade, den nya rasismen överherrar

Kitimbwa Sabuni, vill tilldela makt och resurser efter hudfärg. Låter galet. Man har redan provat såna system, med förödande konsekvenser. Vilket han borde veta

Ett nytt spännande ord som hittat sig in i det svenska språket är ”rasifierad”.

Vad det egentligen är eller innebär verkar ingen kunna svara på. Det används av antirasister och människor som menar att de är utsatta för en fruktansvärd rasism i Sverige. Man undrar ju varför dessa människor ens stannar kvar i Sverige.

Vem avgör vem som är rasifierad? Vid vilken hudfärgs-nyans går gränsen?

Hudfärg var tidigare knuten till bla nazisternas och rasisternas rasbiologi. Numera används samma form av tänk men istället av antirasister.

Vad är det då för hemsk rasism Kitimbwa Sabuni, utsätts för?

Det är värt att påminna om att den biologiska rasteorin konstruerade svarta afrikaner som vita européers absoluta motsats, och i dag ses afro-svenskar som de mest främmande ”främlingarna”, något vi påminns om dagligen när våra vita landsmän tilltalar oss på engelska.

WTF!!??!!

Kitimbwa Sabuni, organisationskonsult och debattör påstår i dag att antirasism handlar om omfördelning av makt och resurser.

En verklig antirasistisk politik börjar därför inom partierna där vita människor måste träda tillbaka till förmån för rasifierade. Med det som början kan vi införa en politik som syftar till att reformera hela samhället för att nå rasjämlikhet

Kitimbwa Sabuni glömmer att berätta i Sverige är alla lika inför lagen. Alla har samma chans, rätt och skyldigheter. Det finns inga lagar som säger att färgade ska behandlas på ett visst sätt. Det finns inga lagar som förhindrar färgade från att läsa på universitet eller söka arbeten. Det finns inga raslagar som säger att färgade inte får vara en del av samhället.

Sabuni talar om rasjämlikhet. Jag kan inte göra annat än att slå mig i pannan och skrika WTF. Människor bör i en sund sekulär humanistiskt demokrati ses för vad det just är, nämligen människor. Deras hudfärg, sexualitet eller religion är helt ointressant. Det är människor som bygger samhällen. Inte hudfärger.

Varför ska människor träda tillbaks för att de har en viss hudfärg? Det var såna här argument man använde mot färgade i Afrika. Det spelar ingen roll om någon studerat och kämpat för ett arbete? Är personen vit, ska denne träda tillbaks, för att en färgad person ska få platsen. Enbart för att denne är färgad?

Ibland vill man verkligen bara gå och lägga sig och sova väldigt länge. Att sån här rasistisk bullshit ens tas på allvar.

http://www.dagensarena.se/magasinetarena/den-har-afro-svensken-ar-inte-somnlos-over-sd/

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...