Home / Bloggen / Män som ler kan vara sexister
smile1

Män som ler kan vara sexister

Det största demokratiproblemet enligt Ninna PrageExpressen är män som ler.

Hon hänvisar till en Amerikans undersökning  som undersökt hur sexismen tar sig i uttryck när män kommunicerar med kvinnor. Enligt forskarna bakom studien visar detta att en viss typ av sexism kan gömma sig bakom ett avväpnande kroppsspråk och en artig vokabulär.

De män som ägnade sig åt så kallad ”fientlig sexism” upplevdes som mindre vänliga och log mindre under konversationerna med sina kvinnliga samtalspartners. De män som hängav sig åt så kallad ”välmenande sexism” uppfattades som varmare och var mer benägna att le under samtalen, skriver sajten Science Daily.

Forskning vid Uppsala universitet har visat att människor med stor medkänsla för andra lätt smittas av andras emotionella ansiktsuttryck

Per Andréasson har skrivit en avhandling i psykologi. I den undersökte Per Andréasson hur människor med hög respektive låg emotionell empati reagerade när de tittade på bilder av glada och arga ansikten. Resultaten var tydliga. – Personer med hög emotionell empati imiterade spontant de arga eller glada ansiktena medan de med låg emotionell empati inte gjorde det, berättar Per Andréasson. Det kan vara så att människor med låg emotionell empati uppfattas som kallare, menar han.

Enligt en hypotes (facial feedback-hypotesen) uttrycker ansiktet inte bara vad vi känner utan ett ansiktsuttryck kan också påverka våra känslor genom återkoppling till hjärnan.

Den som möter ett argt ansikte ökar sina överlevnadschanser om han eller hon förbereder sig för strid – eller genast lägger benen på ryggen och springer.

– Fördelen med ansiktsuttryck är att informationen sprids snabbare än via det talade språket. Det krävs inte lika mycket tankemässig bearbetning, utan vi reagerar automatiskt på ett ansiktsuttryck även om vi bara exponeras för det under en bråkdels sekund, säger Per Andréasson och hänvisar till ett psykologiskt experiment som visat just detta.

Kroppsspråk och leendet har många nyttiga funktioner för människan. Drar en chansning här, men för evolutionen och biologin så kan jag misstänka att just leendet varit väldigt avgörande för människan spridning över planeten.

Det är inte lätt att vara en man. Inget som en man gör verkar falla feministerna i godo. Detta är ett av vänsterns många galna sätt att försöka konstruera om människans naturliga biologi och mönster.

Mäns leende kan vara dold sexism

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...