Home / Bloggen / Dom är bara några få
14-svyle-21784455054d6fefe4f

Dom är bara några få

Fjorton personer har bekräftats döda och över 70 har skadats i attackerna mot det kristna området Youhanabad i den pakistanska storstaden Lahore.

En militant grupp med band till pakistanska Talibaner, Jamaat-ul-Ahrar,  har tagit på sig skulden för attackerna.

Kristna utgör omkring 2 % av Pakistans 180 miljoner invånare.

Kristna och andra religiösa minoriteter som shia-muslimer, utsätts regelbundet för terrordåd.

Kristna är den mest förföljda gruppen i världen. Det dör en kristen var femte minut för sin tro, oftast i ett muslimskt land. Det pågår ett folkmord mitt framför våra ögon och medierna i väst rapporter knappt om det. Det passar inte inte bland de sagor medierna försöker lyfta fram.

Kristna och andra minoriteter slaktas i Mellanöstern.  Medierna i väst är dock upptagna med att beskriva att muslimer är förtryckta.

Som antirasist är det nu viktigt att du tänker och påminner dig om att terroristerna bara är några få och att det inte har med islam att göra.

Aftonbladet

Yle

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...