Home / Bloggen / Sverige, världens bästa land
roger620

Sverige, världens bästa land

När jag växte upp och gick i skolan var jag helt övertygad om att Sverige var världens bästa land att växa upp i. Det fanns många saker att vara stolt över. Volvo, SAAB, våra gruvor, vår historia. det var ordning och reda. Det farligaste som fanns då jag växte upp, var Paolo Roberto som slog ner folk i Stockholm.

Men någonstans där på 80-talet så började saker att knorra sig. Sverige var inte så bra, vi hade inte så mycket att vara stolta över. Först var det bara små viskningar men snart blev det en hel rörelse, vars hat mot Sverige, dess historik och kultur nu splittrar Sverige.

Jag har själv varit en av alla de som baktalat Sverige, kallat människor för rasist när de haft en annan åsikt än mig i frågan kring invandring. Jag har själv vrålat nazist åt de som uttryckt en annan ide än min egna.

Då utgick jag från att jag hade absolut rätt. Att mina argument, som egentligen bara var pizza, kebab och alla är från Afrika. Var sprungna ur en intellektuell perfektion. Det jag sa var så korrekt, det var så sant att alla former av kritik var helt enkelt strunt.

Man bar sina argument så nära sig, att det blev en del av ens personlighet. Kritiserade någon argumenten, var det som en ren attack mot mig som person. Kritik var hat. Detta har nu utvecklats till rasism, islamofobi, främlingsfientlighet. Vilket antirasister numera lätt kastar omkring sig. Det har gått sån inflation i uttrycket rasism att det nu helt tappat sin betydelse. Snacka om misslyckande från den antirasistiska rörelsen. Men det är lätt att misslyckas när saker inte är så genomtänkta.

Nu när man står på andra sidan så har jag många gånger ställt mig frågan. Hur tänkte jag egentligen? Svaret är att jag tänkte inte alls. Jag rättade mig bara i ledet. Jag följde kollektivet. Det behövdes inga fakta, ingen statistik eller kostnadsanalyser. Att vara generös var nyckel, att inte vara främlingsfientlig var det viktiga. De människor som mest slåss för en hög invandring, bekostad av staten och andras pengar. De har sällan fakta. De få fakta som används, tolkar man lite som man vill. Självklart för att passa den politiska agendan.

Deras argument bygger på känslor. De kastar in moraliska frågeställningar, som oftast inte har ett smack med saken att göra. De som försvarar den märkliga invandringspolitiken består egentligen bara av en samling naiva och infantila argument. Som enkelt monteras ner.

När dessa naiva argument inte biter längre. Då kommer personangreppen, hatet och smutskastningen. De gör då allt för att smutskasta dig. Tro mig jag vet. I deras värld hatar och smutskastar man av godhet. För den stora goda sakens skulle. Tom våld mot meningsmotståndare är gott. Så länge man har rätt värdegrund, är alla metoder tillåtna. Precis som nazisterna var övertygade om sin godhet och att de gjorde mänskligheten en tjänst. Lika övertygade är antirasisterna om sin godhet. Historien återupprepar sig.

Jag har absolut ingenting emot invandring och är liberal på de sättet att jag anser att människan ska få vara fri och ha möjlighet att bosätta sig vart de vill och söka sin lycka vart än de vill.  Jag är dock kritik till det maskineri, det invandrings-industriella komplex som byggts upp i Sverige. Det kastas enorma summor på att skapa en utopi. Som aldrig kommer att fungera. Migrationsverket skriker efter resurser. Det är brist på bostäder, arbetslösheten verkar skena. Fler och fler projekt avslöjas som rena bluffverksamheter.  Lotsverksamhet är en av många system för att låtsas som om vi har ett fungerande system. Men det är en extremt dålig affär för Sverige och skattebetalarna.

Lägg sen till ökande kostnader kring ”importerad” kriminalitet. Fler människor som ska ha skola, vård och omsorg. Lägg sen till att man numera helt öppet gör skillnad på människor. För en del kostar tandvård och läkarvård 50 kr, för andra kostar det tusentals kronor.

Enskilda gör pengar på invandrare. Som jag ser det, så är detta bara en form av människohandel. Öppna gränser är oförenliga med en välfärdsstat som den svenska. Det är en ekvation som inte går ihop. Inte ens om vi alla har stora hjärtan, bygger skyltar, rasslar med nycklar eller vänder ryggen. Precis som Alice Teodorescu konstaterar, står vi inför ett vägval.

Vill vi vara en moralisk stormakt, är det dags att vi visar detta på allvar.

Dick Erixon summerar det hela bra och om våra politiker skulle anamma detta. Skulle Sverige kunna bli världsbäst på invandring.

Den som vill bo och leva i Sverige ska lära sig att leva som svensk: lära sig svenska språket, lära sig hur man uppför sig, lära sig traditioner och historia. Man ska bejaka det svenska perspektivet som norm.

I dag har man någon fix ide att man förstör människors kultur och identitet om de blir svenskar. Detta är rent trams och nonsens. Man fördummar invandrare och menar att de inte skulle vara kapabla att hantera sig själva och sin egna identitet. Det är att trampa på tusenårig kultur och tradition. Det är inget fel på att vara svensk, bo i Sverige och anamma det svenska.

Sverige kanske inte var världens bästa land när jag växte upp, men som ung trodde jag det. Som vuxen vill jag göra Sverige till världens bästa land. Inte bara för mig utan för alla människor som vill sätter sina fötter här och vara en del av Sverige och framtiden.

Om Sverige vore ett sånt rasistiskt helvete, varför vill då hundratusentals människor komma hit? Varför flyr inte hundratusentals människor från Sverige?

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...