Home / Bloggen / Det allvarligaste terrorhotet i Sverige
tjerussianbeheading

Det allvarligaste terrorhotet i Sverige

Säkerhetspolisen uppger på sin sida att, det allvarligaste terrorhotet i Sverige idag kommer från grupper och enskilda personer som är inspirerade av al-Qaidas och närbesläktade gruppers ideologi.

Detta ryms inom det som benämns våldsbejakande islamism. Under det gånga året har stora delar av de grupperna och individerna i Sverige och utomlands varit fokuserade på konflikten i Syrien och Irak.

Efter arabiska våren, eller kanske egentligen ett år eller två före den arabiska våren fick ett namn och nådde medierna i väst. Skrev jag en hel del om vad som pågick i Mellanöstern. Vi som fokuserade på vad som pågick där nere hade på känn vad som skulle hända. Det var små sporadiska uppror lite överallt. De flesta experter avfärdade det mesta. Sen bröt helvetet ut på allvar.

En sak som jag många gånger tog upp var detta med ”hemvändande” islamister och växande väpnad islamism. Jag hade tidigare följt islamisternas vansinne i Tjetjenien. Så det var inte direkt svårt att förutse vad som skulle hända även i andra delar av världen där islamistiska rörelser växte fram.  Under åren har jag läst många böcker om historia, islamisternas krigföring genom historien. Många gånger blev jag själv chockad över saker jag läste, eftersom det var så mycket ny information. Jag kände mig blåst på något sätt. Varför hade ingen berättat detta tidigare för mig?

Jag upptäckte med att jag inte var ensam om min oro. Jag blev med snabbt varse om att det fanns människor och grupper som absolut inte gillade det jag grävde omkring i.

På sätt och viss hade vi facit i hand. Vi visste vad som skulle komma att hända i Mellanöstern och Europa. Men läget i Sverige var då låst. Ingen ville lyssna. Så fort ämnet fördes upp, börjades det genast talas om islamofobi och rasism. Många duktiga och kompetenta skribenter och debattörer har försökt föra upp ämnet. Men gett upp.

Antingen pga hatet de möte eller helt enkelt för att få lyssnar. De få som hade kunnat få igång en vettig diskussion, skribenter, journalister, opinionsbildare som själva flytt islamisternas vansinne. Valde att ignorera och ställa sig bland den ignoranta massan. När dessa människor i dag sitter på sociala forum och beklagar sig över vad IS gör i deras hemländer, när de beklagar sig över vad islamister gör i Europa. Vrider det sig i magen på mig.

Nu har vi grupper som IS som härjar i Mellanöstern. Islamistiska grupper poppar upp överallt i Europa. Jag förstår inte varför folk är förvånade. Ni skulle helt enkelt ha lyssnat.

Det är tragiskt, medans alla dessa godhetsfanatiker vrålat om rasism och islamofobi. Har det slaktats muslimer och andra.  Vi hade nog inte kunnat förhindra allt. Men om någon bara hade lyssnat på alla de som varnade, så kanske läget hade varit annorlunda.

Tidigare fick jag höra att jag led av hatisk islamofobi. Numera säger samma människor att jag bara är bitter. Ärligt talat så är jag mest ledsen.

Historisk utmaning för Säkerhetspolisen

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...