Home / Bloggen / Polis: Moskébranden orsakades av fritös?
moskebrand

Polis: Moskébranden orsakades av fritös?

Hur många tror ni kommer att be om ursäkt nu?

Brandutredningen om moskébranden i Nyfors är klar. Det skrev Eskilstuna-Kuriren om redan i slutet av januari. Men då hemlighöll polisen resultatet.

Nu kan tidningen avslöja brandorsaken. Enligt uppgifter från en poliskälla ska branden ha startats av en fritös som fattat eld. Det ligger alltså, enligt poliskällan, inget attentat bakom branden.

Justitieminister Morgan Johansson (s) kallade branden för ”ett avskyvärt illdåd”

– Svårt att tro annat än att detta grova våld riktades mot muslimer som grupp och islam som religion.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) sa att samhället misslyckats med att skydda trossamfund.

Omar Mustafa är ordförande i Islamiska förbundet i Sverige (Ifis). Han sa till TT att hatet mot muslimer intensifierats och att det nu oftare tar sig fysiska uttryck.

– Man har gått från ord till handling. Det här är ytterst allvarligt. Moskéer som ligger i källarlokaler har ofta dålig brandsäkerhet och inga utrymningsvägar, säger han.

.
– Det är avskyvärt, ett avskyvärt dåd. Vi kommer aldrig någonsin tolerera den här typen av brott. Människor som ska utöva sin religion ska ha rätten att göra det. Sa Stefan Löfven

Alla de som kärleksbombade, måste känna sig rejält blåsta nu. Journalister, politiker, ministrar,  opinionsbildare, kändisar. Gick omedelbart ut och fördömde branden och menade att det var SD och islamofobi som låg bakom. En kollektiv noja spred sig några dagar över landet

Många människor borde i dag skämmas, fan så ni ska skämmas.

ohlyjavlarasist

ernmanmoske1

 

596x334x2015-01-05-21-04-57_malena_ernman_tweet.jpg.pagespeed.ic.UeH_BlrwSp

brandarnstad

ehsanbrand

brandmoske1

wiklandermoske1

klepkemoske1

siekasmoske1

Ännu ett bakslag för den antirasistiska rörelsen. Vad ska de fejka nästa gång? Ett koncentrationsläger, en atombomb? De ovan och många andra har många ursäkter att framföra. Antirasister samlades för att kärleksbomba mosken. En massa människor dök upp för att få sig en kick godhet.

De kan ju känna sig fett blåsta idag.

Hur som så är detta en tragisk sak. Jag är glad över att det inte var en attack. Jag är ännu gladare över att ingen miste livet i branden.

Men det finns många bitar som stör mig. Den totala kollapsen av medierna och den antirasistiska rörelsen. Som verkligen önskade och trodde att det var en organiserad attack. Pinsamt av dem.

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.3024039-sa-startade-moskebranden

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20439772.ab

http://www.dn.se/nyheter/sverige/moske-karleksbombas-efter-brandattentat/

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...