Home / Bloggen / Mediernas haveri
Skämdump Aftonbladet och Expressen.
Skämdump Aftonbladet och Expressen.

Mediernas haveri

Som jag konstaterat innan, går det dåligt för vänstern och den antirasistiska rörelsen. De första hårda spikarna i den kista som den antirasistiska rörelsen kommer att begravas har nu börjat att slåss ner.

Det var få som var övertygade om att Moskébranden i Eskilstuna var anlagd. Det mesta pekar nu på att den inte är anlagd. Svar om det är en fritös eller inte som orsakade branden får vänta på tills utredningen är klar.

Jag är lite nyfiken på ett uttalande som en man gjorde i anslutning till moskén. Han påstod att han hade sett rakade män i svarta kläder som kastade in något. Någon som känner igen detta?

Vi är många som varit skeptiska till alla de rasisthistorier som det skrivits om de senaste åren. Forserum där man berättade hemska historier om hur Somalier hade fått mjölk hällda över sig, unga flickor avkastade från tåg, avslitna slöjor, misshandlade samer, nioåringar som får sina huvuden dunkade i golvet och många många fler historier. Som antingen avslöjats som lögner eller överdrifter.

Det är inte tack vare mainstream-medierna dessa historier avslöjats, utan genom så kallade alternativa medier. Dispatch International, Avpixlat, Nyheter Idag, Fria tider, Nya Tider och många fler har avslöjat och gjort det jobb som journalister borde göra. Dessa medier existerar inte för att de drivs av en rasistisk agenda, utan för att de fyller ett tomrum.

Många svenska medierna ska i dag på alla sätt bevisa att Sverige är ett rasistiskt land, så när något händer släpper man allt förnuft, alla former av kritiskt tänkande är som bortblåst. Detta är från människor som kan sitta i timmar och analysera och montera ner vad som tex är svenskt eller islam. Här är allt flytande och det finns så många skalor att när de väl analyserat klart finns inget alls.

Men det finns några saker alltid är absoluta i deras värld,  SD är rasister, vita män är onda, de näthatar och sprider rasism. Märkligt nog är det få vita män som faktiskt verkar vara dömda för sin nätaktivitet. Den mest ökände och läbbigaste näthataren var en färgad man som var socialdemokrat.

Det närmaste jag kan komma på att någon dömts för sin nät-aktivitet så var det när 2 tjejer spred bilder och uttalanden om andra tjejer. Nu passar inte dessa 2 händelser in i mixen, så medierna har självklart varit rejält selektiva i rapporteringen om det hela. Det hade självklart varit något helt annat om det varit en SDare som skrivit N-ordet eller kanske apa. Då hade drevet varit i full gång.  (Näthat i sig är inte en paragraf du kan dömas under, det är ett uttryck.)

När det kom till moskébranden tog det inte många minuter innan det skrevs om rasism, islamofobi och vissa menade att det handlade om terrorism. De flesta inom kvällspressen var helt övertygade om att det var en attack från rasister med kopplingar till SD. De andades inte ens efter en millisekund för att tänka efter kring rimligheten i det. Genast var muslimska organisationer ute och talade om hatet mot muslimer, det blev tom en internationell nyhet om moskébranden i Eskilstuna.

Höga politiker uttalande sig och sa att det var frågan om islamofobi, hatbrott, hat mot muslimer och rasism. Det hade inte behövt gå så långt, om bara medierna hade andats lite och sköt sitt jobb. Numera känns det som medierna agerar som skvallerblaskor med megafoner faktiskt.

En orsak misstänker jag är den snabba rapporteringen. Allt är omedelbart numera genom Internet. Detta är på gott och ont. Helt klart bör de större mediehusen ta fram en bättre strategi för detta. Det verkar med som om medierna faktiskt är ute efter att skapa nyheter som passar dem numera. Ni som hört uttrycket Pallywood, kommer att förstå vad jag menar. Jag ska föröka att återkomma till detta uttryck någon dag.

Det var samma sak kring bromisshandeln i Malmö då Yusupha Sallah misshandlades svårt att ett gäng. Medierna satte genast igång med att antyda att det var svenska vita rasister. Skinheads och nazister som löpte amok i Malmö och slog ner afrikaner. När det sen visade sig att de bakom misshandeln var en grupp med anknytning till Mellanöstern dog nästan all rapportering. Locket på helt enkelt. Av någon märklig anledning dömdes ingen för hatbrott. Trots att flera vittnen beskrivit hur förövarna skrikit rasistiska tillmälen.

Den numera berömda slöjavdragningen och huvuddunkningen mot en bil, kvinnan som blev misshandlad 2 gånger utan att förövarna lyckades lämna ett enda DNS-spår. Det enda DNA-spår man hittade, var från kvinnan själv.

Jag är helt mållös över hur lämmel-mentaliteten här. Även denna händelse nådde internationell media. Politiker och opinionsbildare var genast igång. Det startades kampanjer, politiker satte på sig slöja för att visa solidaritet med muslimska kvinnor. Det fanns ingen hejd på saker här. Hijabupprop och solidaritet vrålades genom Sverige.

Men var det frågan om något hatbrott, hade ens de saker skett som kvinnan påstod? Troligtvis inte, för polisutredningen kan inte styrka något av det som kvinnan sa.

En av de mest osmakligaste saker Expressen och Aftonbladet gjort den senaste tiden är kring gruppvåldtäkten på Viking Line Amorella. Där gick man ut och skrev att flera svenskar var gripna. Efter att bla Nya tider granskat kom det fram att det handlade om somaliska medborgare varav en hade svenskt medborgarskap.

Skärmdump Aftonbladet och Expressen

Skärmdump Aftonbladet och Expressen

En annan händelse som berörde mig, var misshandeln i Kortedala, där några unga män sparkade på Carl-Eric Cedvanders huvud som om det vore en fotboll.

Carl-Eric fick svåra skador och minns i dag ingenting av misshandeln. Vilket kanske är tur. Men han kommer nog att minnas alla snyftreportage från de medier som skrev om hur de stackars unga männen i sitt utanförskap, i brist på pekplatta med eller mindre pga rasistiska strukturer tvingats misshandla honom. Ungarna satt och hånlog i rätten, flamsade och tramsade. De visade ingen ånger eller respekt inför rättssystemet.  Domarna blev med ett hån. 140 timmars samhällstjänst.

Sen har vi dramat på parkeringen. Där en libanesisk man mördade Inger, 78 år. Allt för en parkeringsplats. Så här skrev Aftonbladet i sitt snyftreportage om det hela

När den åtalade 23-åringen i morse fick se sin snart tre månader gamla dotter bakom säkerhetsglaset i tingssalen började han att gråta. Han vinkade mot dottern och formade munnen till en pussmun samtidigt som hans hustru höll upp dottern så han skulle kunna se henne.

Och längre ner

23-åringen gråter när han får höra beslutet och hans familj samlas vid glasrutan och mumlar besviket. Hans hustru vinkar mot honom med barnet sovande mot axeln.

Så här är det gång på gång. Mördare, våldtäktsmän, grovt kriminella får snyftreportage eller rena hyllningsartiklar. Det är få gånger de skriver om offren. Inte en rad om Ingers man. Inte en rad om Ingers anhöriga.

Det finns otaliga såna här artiklar från kvällspressen.Medierna fungerar mer i dag som slaskiga känslomegafoner, de missbrukar sin position. De har helt glömt sin viktiga roll. Att granska makten. De ska inte berätta sagor. Vilket är precis det de gör. Jag har själv sett hur en journalist på Aftonbladet skapa en sådan här saga. Vi bevakade samma rättegång, uppenbarligen tolkade vi saker på två helt olika sätt.

Svenska medier hoppas och önskas innerligt, gång på gång att det ska vara vita svenskar som röstar SD som ligger bakom alla dessa dåd. Gång på gång så visar det sig att så är inte fallet. Man kan tycka att de borde ha lärt sig vid detta laget. Att de borde andas lite och tänka till. Men inte. Det kliar för mycket i deras fingrar.

Frågan är varför så många journalister aktivt arbetar för att splittra landet, dela upp det i ett vi och dom? För det är precis det de gör. Vem tjänar på detta? Vem?

Är Sverige ett rasistiskt land? Nej. Finns det orättvisor i Sverige? Självklart finns det orättvisor och det finns orättvisa människor. Men är Sverige så hemsk och rasistiskt som medierna vill framställa det som. Absolut inte.

Det finns ett bra argument till varför Sverige inte  är ett rasistiskt land. Hundratusentals människor söker sig hit varje år. Hade Sverige varit det helvete av rasism som vissa påstår, hade hundratusentals människor flytt landet.

Sluta ljug, var hederliga och stanna upp ibland för att känna efter kring rimlighet och sannolikhet.

Ärligt talat, det är pinsamt att jag ska behöva säga detta till svensk mainstreammedia.

Ett annat medialt och demokratiskt haveri är Ola Sandstigs granskning av Researchgruppen. Som Fokus inte vågade publicera efter påtryckningar från vänstergrupper.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...