Home / Bloggen / Man vänjer sig
rogerfnurra620

Man vänjer sig

Jag kommer ihåg en tid då islamistiskt terror,  bil och skolbränder var en ovanlig sak och framkallade stora rubriker i media. Skottlossning på öppen gata var mer eller mindre obefintlig. Det fanns en tid då gruppvåldtäkter var extremt ovanliga. Det fanns faktiskt en period i landet halal-korv, då man dyngrak kunde gå genom Stockholm, eller någon annan stad, utan att bli nedslagen, våldtagen rånad eller mördad. Det fanns en tid då man inte behövde oroa sig över skenande lastbilar och bomber i väskor. 

Skrev denna text 2012. Saker har inte blivit direkt bättre. Den uppdateras och skrivs om med samtiden. Nu har det skett två (vad vi vet) terrorattacker i Sverige

Mot islamistisk terrorism eller annan terrorism överhuvudtaget hjälper inte kärlek, byta profilbild på Facebook eller en skylt. Det är dags att vi agerar mot islamistisk terror, vi ska inte vänja oss, vi ska reagera.

Visst skedde det brott nånstans där i det förflutna. Sverige är inget perfekt land. Men absolut inte i den omfattning som nu. Det farligaste som fanns då jag var ung, på 80 talet. Det var värstingar, som fick åka båt till Västindien, och en viss Paolo Roberto, som kickade röv i Kungsan.

Idag får våra unga vakna med nyheter om grymma meningslösa mord, våldtäkter, bankrån, politiskt riktad våld, heders och skam-mord och nu terrorism. De drillas via media att på något sätt klara en krishantering. Det är bara att vänja sig. Har det en gång smällt. Så kommer det att smälla igen. Sånt får man räkna med. Sakta så vänjer man sig vid all dårskap. Tills det smäller igen, och då hamnar man lite i verkligheten och för ett ögonblick, så inser man hur sårbart allting är.

Men verkligheten är för grym, så man försvinner snart ner i surr i media, reklam, förljugen politik.
Så var beror allt detta knas på? Det finns en massa olika svar. Jag kan ge er två enkla svar. Först ett politiskt korrekt svar, sen ett som kanske är mer närmare sanningen. Vilket tror ni ligger närmast sanningen?

Politiskt korrekt svar

Brinnande förorter, våldtäkter, rån och mord beror på strukturell rasism. Rasismen är inbyggd i Svensken och Sverige. Det är socioekonomiska orsaker bakom det att vissa invandrare och människor begår brott, mördar och våldtar. På ren svenska, de tjänar alltså inte tillräckligt med pengar. Det är den trista, tråkiga gråa arkitekturen, som får människor att begå brott, mörda, våldta, bränna bilar och skolor.Det är ett utanförskap, en segregation. Det är en stark homogen kultur i Sverige, som tvingar ut människor i områden som är gjorda av betong.

Att en ung man väljer att spränga sig i småbitar i julrushen, beror enligt vissa, på en så kallade vit makt rörelse.

Bristen på pekplattor bland vissa invandrare har skapat en ohållbar frustration, vilket gör att deras missnöje manifesteras genom våld. För att förstå missnöjet bland vissa invandrare så måste vi komma ihåg att fransmän satt långa stunder på hästar, i vita skynken med målade röda kors. Islamister spränger, men vi måste komma ihåg att det gör faktiskt andra med. Vissa imamer förespråkar en rutten kvinnosyn, men vi måste komma ihåg att det gör andra också.

Att en norrman begår massmord i Norge, är ett svenskt politiskt partis fel. Svenska män, vita män slår också sina fruar och barn. Så här brukar det låta då godhetsapostlar och kulturrelativisterna sätter igång. Det är alla snabba bekväma svar utan någon förankring i verkligheten, det är förklaringsmodeller som passar deras politiska ögon. Det är saker man kan säga, för att falla in en gruppen av de politiskt korrekta. Rabblar man dessa ”mantran”, så kommer man aldrig vara ensam i landet halal-korv.

Sagor och fel åsikter

Det mer korrekta svaret, är att Sverige tagit emot människor från länder, vars underliggande kulturer gör att de ser svenskar som något de kan trampa på. Vi är deras slavar.

Vi har genom en extremt generös asyl och flyktingpolitik, gett ”skydd” åt människor, som ser det som sin heliga absoluta plikt att förgöra det som är västerländskt och Svenskt.

Vi har under väldigt kort tid, tagit hit individer, som värderar en saga högre än att få leva i ett fullt fungerande demokratiskt sekulärt samhälle. För dessa människor är det viktigare med en tygbit på huvudet och att få vända rumpan mot himlen, än att ha ett arbete, eller fylla en funktion för samhället och för sig själva.

För dessa människor är det frihet, att ha en magisk tygbit på huvudet,karva sönder en vagina och upprätthålla en heder genom kvinnans underliv. Det är frihet att hata och mörda judar, homosexuella och icke-troende. Det är frihet för dessa människor, att slå kvinnan, att äga en kvinna. Det är frihet att få ställa krav, krav, krav genom sagor. Det är frihet att få hävda sig vara kränkt.

Vi har samtidigt ett växande förakt emot demokratin från många håll i Sverige. Vänstermänniskor, anser sig ha ensamrätt på all politik, genom sina känslor och tända ljus. Får de inte som de vill, så ska minsann världen få veta detta. Genom hot och våld. Våldet emot politiker har ökat. Men media och samhället verkar finna detta som helt okej. För de som drabbas. De har fel åsikter, säger man.

Sverige och resten av Europa, håller sakta på att ramla ner i arabernas vansinniga ideologi, islam och islamism. Allt för att en maktelit, har fått för sig att det är tolerans och humanism, genom att ge islamister mer utrymme för sin bakåtsträvande ide i vår sekulära demokrati. Hur detta bevisar en human flyktingpolitik, har jag själv inte riktigt förstått. De religiösa konflikter som grott i mellanöstern och Afrika i 1400 år, har man lyft hit.

Islamister håller helt på att såga våra demokratier och friheter vid knäna. Jag och många andra är inne på våra sista andetag. Trots envist bloggande och informationsspridande, så reagerar bara ett fåtal. Bloggare världen över slåss för demokrati, rättvisa och frihet, men möts av fientlighet och hat. Ibland är detta hat väldigt direkt.

Vad måste ske, för att resten av Sverige, Europa och världen ska vakna? Mer terror? Är det när det drabbar DIG, som du tycker att det är dags att reagera? Jag är lite rädd för att det är för sent att reagera först då en person med religiösa och politiska motiv, sliter dig i stycken, till vrålet: ”ALLAHUAKBAR”

Jo jag vet. Jag är ”rasist”, som skriver om att vi ska reagera och agera emot terrorism, brott och orättvisor. Stå upp för en rättvis välfärd och en trygghet för alla människor. Jag och många är ”rasister”, som ställer ett krav på våra politiker på att börja städa upp i den lekstuga de skapat. Det får räcka med detta samhällsexperiment nu, den mångkultur de skapat fungerar inte.

Tills relativt nyligen ingick Sverige i gruppen länder som klassats som säkrast i världen, sett till risken för terror, i sällskap med länder som Finland, Island och Nya Zeeland. Så är det inte längre – risken för terror eller politiskt våld har ökat enligt Aon, ett företag som jobbar med rådgivning inom riskhantering och försäkringar.
Tidigare ansågs risken för terrorism i Sverige vara ”försumbar”, den lägsta riskklassen på en femgradig skala. I årets beräkning har både klassningen förändrats och risken för politiskt våld lagts till. Sverige ligger nu på klassen ”låg”, i vilken faktorer som inbördeskrig, statskupp, risk för strejk, upplopp, sabotage eller terrorangrepp ingår.

– Den misslyckade självmordsattacken i Stockholm i december 2010,  var inte en isolerad händelse. Det finns starka indikationer på ett ökat terrorhot i Sverige, säger David Claridge, vd på Londonbaserade riskhanteringsföretaget Janusian, via Aon:s representanter i Sverige.
I Sverige gör Säkerhetspolisen egna bedömningar av risken för terrorhot. Den 1 oktober 2010 höjde Säpo hotbilden från två till tre på den femgradiga skalan.

– Den ligger kvar där den ligger. Då fanns ett specifikt hot mot Sverige. Nu tittar man på det i ett bredare perspektiv, till exempel att Sverige bidrar till olika militära insatser, säger Sirpa Franzén, pressekreterare på Säpo.

Harry Flam, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet, tror inte att det förhöjda hotbilden skulle påverka handeln. Dock tror han att riskbedömning ingår i kalkyleringarna då företag funderar över vilket land deras verksamhet ska förläggas till.
– Jag tror inte att bombdådet har ändrat bilden av Sverige, när det gäller säkerhet och risk för terrorism, sånt där händer överallt i Västeuropa nuförtiden, säger Harry Flam.

Kort och gott, det är bara att vänja sig med vansinnet.

I dag den 29 april 2017 så menade polischef Erik Widstrand att det bara är att vänja sig, fler dåd kommer att ske. 

Keep calm and carry on.

Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, Mona Sahlin

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...