Home / Bloggen / Kom aldrig och säg att ni inget visste
IRAQ-UNREST-ARMY-EXECUTION-US-RIGHTS-HRW-FILES

Kom aldrig och säg att ni inget visste

Ni som i alla år förnekat, blundat och ägnat er tid åt att sätta epitet på de som varnat för det som i dag pågår borde skämmas. I er iver att få framstå som goda, har ni låtit en ondska växa. Hur länge till ska ni låtsas om som detta inte sker? 

Hur många fler ska få halsen avskuren innan ni fattar? Brännas upp eller kastas ner från hustak? Hur många kristna ska korsfästas?  Hur många fler folkgrupper ska förföljas? Hur många kurder, assyrier/syrianer/kaldéer ska behöva förföljas och nästan utrotas innan ni inser vad som pågår.

ISIS mördar, torterar och våldtar barn. Ni är upptagna att prata om islamofobi.

Det pågår mitt framför era ögon. Ni politiker, ni journalister, ni opinionsbildare, ni ska skämmas, fan så ni ska skämmas.

Kom aldrig och säg att ingen varnat er, kom aldrig och säg att ni inget visste!!

Uppdatering 14 mars.

Nedan är en text av Nuri Kino. Ovan är en kommentar från mig. Vissa har haft svårt att förstå detta.

”Tala om för världen att vi blir slaktade för vår tro”

20 000 kristna i den syriska staden Mharde är omringade av islamister. Det är oklart om det är av IS eller al-Nusra-brigaden. 1 500 av Mhardeborna har sedan tidigare beväpnat sig för att försvara staden, men de befarar att de inte skall kunna stå emot islamisternas tunga vapen och det faktum att många av islamisterna är självmordsbombare.

”Vi behöver all hjälp vi kan få! Kvinnor, barn, vi har beväpnat dem alla och vi kommer att strida till sista blodsdroppen. Vi vet att de kommer att döda oss.

Det pågår ett folkmord, över landsgränser, medan världen tyst tittar på. Hur skall vi som tillhör dessa minoriteter, som varje dag möts av dessa ohyggligheter, kunna fungera som vanligt?

Nuri Kino är författare, journalist och grundare av organisationen A Demand For Action som finns i femton länder och jobbar för skydd av minoriteter i Irak och Syrien.

Nuri Kino är författare, journalist och grundare av organisationen A Demand For Action som finns i femton länder och jobbar för skydd av minoriteter i Irak och Syrien.

”Tala om för världen att vi blir slaktade för vår tro”

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...