Home / Bloggen / Slöja inom vården
_69960362_69960361

Slöja inom vården

Vården bör vara fri från religion och dess symboler. Samma sak gäller polis, brandkår och militär. Det är yrken där personalen ska neutrala. Det gäller slöja, kors, durkslag,kippa.

Driver man ett privat vårdhem för muslimer, fine. Då har jag inga problem med det hela. Vill folk betala ur egen ficka för att omge sig av vidskepelse är detta ett eget beslut. Staten ska dock inte finansiera sådant.

Muslimer är ingen ras, ingen utövare av en religion faller under rasbegreppet. Vilket vänstern och antirasister gärna vill. Men det hela är en ohederlig omskrivning och förskjutning av begreppet rasism. Det är med ganska enkelt att avslöja denna lögnen. De menar att religiösa människor tillhör en specifik ras, vilken ras tillhör då ateister?

Rasismbegreppet har med hjälp av ”nyspråk” helt förskjutits och tappat sin mening. Numera skriker folk rasism så fort de blir ifrågasatta. Själv har jag blivit kallad för rasist för att jag ifrågasatte om aktiva pedofiler skulle få arbeta med barn på skolor. Rasist betyder i dag ingenting. Kallar någon dig för rasist, då har du vunnit. Det visar på att din motståndare saknar argument, fakta och hederlighet.

Igår kunde vi läsa i Aftonbladet om en ny slöjskandal. 16 av 20 kommuner erbjuder äldre att slippa vårdpersonal som bär slöja. Genast satte drev igång på social medier. Det var rasism, det var hatbrott. Nu fick antirasisterna bevis på den strukturella rasism de menar att muslimer är utsatta för. Självaste Oisin Cantwell skrev ihop en krönika

Nu ska vi komma ihåg att det är inte många dagar sedan som en tolkförmedling ville förbjuda sina tolkar från att bära kors. Man pudlade lite senare och menade att det gällde alla religiösa symboler. Trots det så säger källor att slöja är inga som helst problem att bära på företaget.

tolkförmedling

En person tipsade medierna om detta. Detta borde självklart ha blivit en nyhet. Ingen av de stora tidningarna var intresserade. Det passade inte mixen. Så lätt var det att avslöja hyckleriet inom medierna.

Slöjan är en typ av religiös uniform. För att markera. Det är med ett uttryck för kvinnoförtryck. I delar av världen blir kvinnor mördade för att de vägrar slöja. IS häller syra över kvinnor som vägrar att bära slöja.

Varför reagerar inte feministerna? Varför är det så tyst? Jo de menar att slöjan är frivillig och att den inte har något med islam eller religion att göra. Man ska få klä sig som man vill. Ja man ska få klä sig som man vill. Är det därför samma feminister promotar nazistuniformer på vårdhem?

Gå inte på antirasisterna eller feministernas sätt att relativisera ner allting. Det enda de gör är att montera ner saker så att det inte längre betyder något. Var vaksam.

När man använder slöjan på detta sätt och gör det till en politisk symbol. Vilket det blir då man vill applicera den i ett sekulärt samhälle. Då får man tåla kritik helt enkelt. Det är inte hets, hat eller rasism. Snarare helt tvärtom. Det är sunt för samhället att kritisera religion.

Ska slöjan eller andra religiösa symboler då förbjudas? Självklart inte. Sverige är en sekulär stat. Här är religion och politiskt makt separerad. I det öppna allmänna rummet bör inte religion finnas. Religion gör sig bäst inom den privata sfären i hemmet eller bland dina vänner. Vill du ha slöja, starta en förening, hyr en lokal. Sen kan du sitta i ring med dina vänner med din slöja och oja dig hur mycket du vill.

Nu är det inte bara av sekulära skäl jag inte vill se slöjan på vårdpersonal. Det är med en ren hygienisk fråga. Religiös klädsel kränker min religionsfrihet. Religionsfrihet innebär inte bara rätten till en privat andlighet. Utan även min rätt att slippa religion.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20414185.ab
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/goer-upp-med-rasismen-inom-varden-tillat-hijab-11249

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article20412839.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20413763.ab

http://www.expressen.se/gt/vagrade-skaka-hand–far-30-000-i-skadestand/

http://avpixlat.info/2015/03/04/vansterpartist-och-fackordforande-kallar-gamla-och-sjuka-svenskar-for-rasister/

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...