Home / Bloggen / Skruvade samtal
pkförvirring

Skruvade samtal

Jag hamnar ofta i märkliga diskussioner på Twitter och Facebook och jag får ofta märkliga mail. Här är ett litet utdrag från en diskussion jag hade med en ”moderat” muslim.

-Hej bror, mitt namn är xxxx. Jag är svensk och muslim. Varför hatar du muslimer?

-Hej,  jag hatar ingen. Vad har du fått det ifrån?

-Har sett vad du skriver på nätet. Ditt hat mot muslimer skrämmer mig. Du är nog en väldigt ensam person.

-Kan du peka på något direkt jag skrivit som du ser som hat mot muslimer? Tyvärr är det nog snarare tvärtom. Jag har alldeles för många människor omkring mig och skulle faktiskt uppskatta lite mer av ensamhet.

-Dina länkar du sprider är fyllda av hat, rasism och islamofobi. Vem har gjort dig illa?

-Igen, kan du peka på något? Har du någon skärmdump eller något exempel? Jag är antiteist och det är min fulla rätt att få kritisera religion och andra ideer. Jag gör inte detta för att jag hatar människor, utan finner många idéer vidriga, fulla av kunskapsförakt och direkt ovetenskapliga. Jag har i många år varit kritisk till islam och islamism. Har öppet kritiserat militanta grupper inom islam. Vad är det du finner hatiskt med detta? Varför skulle någon ha gjort mig illa för att jag kritiserar religion?

-Du kritiserar inte militanta grupper, du menar alla muslimer när du lägger ut dina grejer.

-Vart någonstans i allt det jag skrivit menar jag alla muslimer? Har du någon länk, en skärmdump som visar på att jag menar exakt alla muslimer? Du påstår detta, så du måste ha sett detta, eller hur? Menar du på något märkligt sätt att grupper som IS representerar alla muslimer?

-Du ger usa och judar stöd. Judarna har mördat många barn i Palestina. Gillar du när barn dör?

-Du känner inte lite att du håller på att spåra ur nu? Har du något konkret du vill säga eller ska du fortsätta att dumpa halmgubbar?

-Broder, du förstår inte islam. Du kan inte ta in kunskapen. Du måste vara mer tolerant.

-Tolerant mot vad? Det intoleranta?

-Jag precis som du gillar inte terrorister som dödar. Det är inte muslimer i mina  ögon. Det står i koranen att den som dödar en människa dödar hela mänskligheten. De här terroristerna har inget med islam att göra. Det är västerländska systemet som skapar terrorister. Fattiga, förföljda muslimer har inget annat val än att använda vapen när de förtrycks.

-Hur är muslimer förtryckta i Sverige? Menar du att den mer eller mindre fria skola, fria vården och omsorgen förtrycker muslimer? Ska vi sluta ge muslimer skola, vård och omsorg?

För övrigt, den vers ur koranen du hänvisa till är riktat mot judar. Because of that, We decreed upon the Children of Israel that whoever kills a soul unless for a soul or for corruption [done] in the land – it is as if he had slain mankind entirely. Vill du ha länkar och källor är det bara att säga till. Den jude som dödar en muslim har dödat hela mänskligheten ungefär. IS, Boko Haram och andra grupper gör bara det profeten uppmanande till, vilket du borde veta om du läst de islamiska texterna. För jag förmodar att du gjort det?

-Många av mina bröder slåss för islam. De vill inte döda.  Men blir muslimer anfallna måste en muslim döda. Det är enda gången man får mörda som en muslim. Aldrig annars.

-Så IS försvarar sig bara?

-Sin tro, islam ja. Precis som jag försvarar islam

-Så IS är muslimer som försvarar sin tro och du försvara med din tro. Ni tror båda på islam, så ni är samma sak?

-De är mina bröder i religion, inte i att döda.

-Men du sa tidigare att IS inte var muslimer.

-Jag menade inte riktigt så. Mer att jag inte gillar när de dödar.

-Men du stödjer det som man vill uppnå? Ett kalifat, en värld under sharia?

-Självklart det gör alla muslimer. Men ingen muslim vill döda. Alla muslimer fördömer alltid mord.

-Så det du säger är att du stödjer sharia fullt ut, att du vill leva i ett islamiskt kalifat.

-Det ska införas med fred inte med mord som IS gör.

Här är en del av problematiken med det hela. Många muslimer kan helt enkelt inte riktigt ta avstånd från IS eller andra terrororganisationer. De delar samma ide om slutmålet, de tror på samma gud och har samma profet som förebild. De kan fördöma mördandet exakt hur mycket det vill. Det hjälper ingenting. Väpnade islamister eller de islamister som sitter i Tvsofforna som av någon märklig anledning får föra talan för alla muslimer och inriktningar är lika farliga. Den enda skillnaden på IS och de islamister som talar om en demokratisk islam, är att den ena gruppen pallar inte att vänta utan vill införa det här och nu med vapen. Den andra gruppen använder ordets makt och förändra sakta människors mindset.

Båda grupperna har vinnande koncept, eftersom världen mer och mer viker sig för islamisterna.

Ni kanske även ser att inte en enda gång så kommer människa med några bevis på till sina påståenden. Så här är det. Det är sällan knallkorkar, antirasister eller muslimska debattörer lägger fram några som helst bevis. Det är halmgubbar, guilt by association och andra fulknep som används. Därför ska man alltid vara vaksam, påläst och allra helst hederlig.

Den bästa metoden mot idioti är kunskap och fakta. Det är bildning, kunskap och fakta som kan rädda den muslimska världen från ett totalt förfall. Islam är i stort behov av en reformation. Ibland känns det som om vi västerlänningar, icketroende är det största hindret för detta. Det är inte vi som kan föra den muslimska världen in i detta. Detta är något som måste eller bör komma ur denna världen av sig själv.

Skulle en reformation ske, är vinnarna på detta är muslimerna själva. Men det verkar som om våra antirasister, vänstern och alla godhetsknarkare inte vill att den muslimska världen ska utvecklas till ett mera toleranta, stabila samhällen. Vilket är tragiskt.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...