Home / Bloggen / Kastrera dig och kom närmare gud
Gurmeet Ram Rahim Singh
Gurmeet Ram Rahim Singh

Kastrera dig och kom närmare gud

I Indien tror hängivna anhängare av hinduismen att en guru kan hjälpa dig till ett bättre liv. 400 män som följt gurun Gurmeet Ram Rahim Singh, en spirituelle ledaren håller nog inte med. Då han fått hundratals män att kastrera sig. Han utreds nu för att ha uppviglat att ha fått hundratals att skära bort sina testiklar. Anledningen, för att leva ett liv närmare gud.

En av Gurmeet Ram Rahim Singh offer talar nu ut

– Offren var tvungna att kastrera sig, först då skulle de kunna möta gud

Gurmeet Ram Rahim Singh verkar ta det hela med ro.

– Anklagelserna stör mig, speciellt när det jag gör hjälper mänskligheten. Därför kommer mina juridiska rådgivare ta det här vidare.

Gurmeet Ram Rahim Singh som också är ledare för folkrörelsen Dera Sacha Sauda (DSS) uppskattas vara god för närmare 50 miljoner dollar.

Vad är det med religion och dess utövares fanatiska idéer kring könsorganet?

Det finns gott om gurus i Indien, de är att ses som bluffmakare och charlataner. En annan stor känd guru är Sathya Sai Baba, som dog 2011.

En skeptiker som använder kunskap, fakta och logik för att avslöja dessa människor är James ”the amazing” Randi.

I dessa tider när religion och myter sprids, är det extra nödvändigt att vara en skeptiker. Vidskepelser, religion bör alltid ifrågasättas. Det gäller även politiska idéer.

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

words

It’s a beautiful thing, the destruction of words

Relaterade

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...