Home / Krönikor / Det stora hyckleriets tid 2
nocross2

Det stora hyckleriets tid 2

Jag är ganska övertygad om att framtida historiker kommer att döpa vår tidsperiod till Det stora hyckleriets tid. Precis som man så ofta ställt sig frågan hur nazisterna kunde växa sig starka i Tyskland, kommer framtiden att ställa samma fråga om Sverige anno 2015: Hur kunde det gå så fel?

I flera år har vi kunnat läsa om avslitna slöjor, hat mot muslimer, attacker mot moskéer. Antirasister, politiker och opinionsbildare uppmanar till solidaritet och kärlek. Stoppa islamofobin! Man drar paralleller till Nazityskland och få ser vilka stora växlar man dragit på.

De är absolut inget fel i att stå upp mot orättvisor. Det som stör mig är hyckleriet från dessa människor. Samtidigt som allt detta pågår förstörs kyrkor, inte bara i Sverige utan i hela världen. Heliga byggnader och monument sprängs i småbitar. Ni kommer väl alla ihåg Buddhastatyerna som talibanerna sprängde?

IS plundrar och härjar, de förstör alla kulturer de kommer över. Konstskatter, monument, you name it. Om IS kan förstöra något som icke-muslimer håller kärt, kommer de att göra det.

Om detta har den etablerade självutnämnda snällhetseliten inte ett smack att säga.

Vad de dock har mycket att säga något om är de luddiga historier om muslimska kvinnor som talar om all den rasism de säger sig vara utsatta för. Expressen har dragit igång kampanjen #hatetmotslöjan på Twitter.

Där berättar unga kvinnor om män som sliter av dem slöjor, spottar efter dem, skriker saker. Det sker på offentliga platser, som oftast är kameraövervakade. Dock verkar få av dessa händelser fastna på film. I tider som dessa då alla har mobiltelefoner, måste jag säga att det är lite märkligt att ingen kunnat fånga ett sådant här överfall. Det är lite  Snömannen över det hela.

 

Jag förnekar inte att sådana här saker sker, men att det skulle vara av den magnituden att det går att jämföra med förföljelsen av judarna under Nazityskland är en rejäl överdrift.  Muslimer, precis som alla andra i Sverige, har rätt till skola, vård och omsorg. De har precis som alla andra rätt att söka sig till universitet och söka vilka jobb de vill.

”Men jag får inget jobb för jag heter Muhammed”, säger de. Må vara så, men jag får inget jobb för att jag heter Roger Sahlström. Poängen är? Människor kommer alltid att vara utsatta för någon annans idioti. I Sverige är det en bedrift att få vara ett offer, att vara en ”utsatt”. Det känns nästan som om människor numera med hjälp av identitetspolitik vill vara i utanförskap – eftersom det gynnar karriären. Ärligt talat, detta är ett hån mot de människor som är utsatta för verkliga orättvisor. Fråga någon som stirrar in i pipan på en Kalasjnikov vad de tycker om din upplevda orättvisa.

 

För ett tag sedan fick jag höra talas om en tolkförmedling som uttryckte sig så här:

tolkförmedling

 

Efter klagomål får tolkarna inte längre bära kors. Ta nu ett djupt andetag. Vilket raseri tror ni att det hade blivit om det hade stått att efter klagomål från våra klienter får ni inte längre bära slöja?

Den självutnämnda eliten hade startat drev på sociala medier, kvällspressen hade inte kunnat hålla band på sig själva utan släppt lös hundarna. Antirasisterna och vänstern hade inte gett sig förrän någon fått sparken. De hade samlats på torg, med ljus och skyltar, för att gå på led med sina meningslösa ramsor.

Nu är det i stället knäpptyst, precis som när kyrkor utsätts för skadegörelse.

 

Här uttalar sig inga ministrar, inga godhetfanatiker sitter på Twitter och drar referenser till Hitler. De rasifierade är plötsligt borta med vindan.

Det är lika tyst som inför en revolverduell i en spagettivästern.

 

Det har varit lite raseri kring Studio Ett i Sveriges Radio och deras märkliga fråga till den judiska ambassadören.

Har judarna själva ett ansvar för den växande antisemitismen som vi ser nu

Men hur tror ni drevet hade sett ut om hon frågat: ”Vilken skuld har muslimer för den växande islamofobin?”

Sveriges samlade krönikörselit hade laddat från höften.

Själv sitter jag mitt i allting, skakar på huvudet och känner sorg med alla de människor som flytt islamism. Som nu igen packar sina väskor eftersom för Sverige är inte längre säkert för dom. Hur kunde det gå så här fel?

Vi lever sannerligen i Det stora hyckleriets tid.

 

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...

valavtyg

Man kan inte dra en slutsats enbart pga människors val av tyg

  Jan Sjunesson la ut en bild på en ung kvinnan som är styrelseledamot för MUF i Skaraborg vilket fick Twitters åsiktselit att välta. Kvinnan ...