Home / Sverige / Regeringen dumpar Ullenhags myter
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Regeringen dumpar Ullenhags myter

Med dunder och brak drog den förra regeringen igång en webbsida som skulle bemöta de myter man menade florerade om invandringen. Dåvarande integrationsminister Erik Ullenhag (FP) var den stolte mannen bakom sidan – som nu försvunnit från internet. Och det är inga vanliga hackare som varit framme, det är den socialdemokratiska regeringen.

Syftet med Ullenhags sida var att ”bevisa” hur lönsam massinvandringen är samt ge antirasisterna argument för varför den ska fortsätta. Mycket av innehållet visade sig dock vara rent felaktigt och många ifrågasatte att sådant publicerades under regeringens hemsida.

Sidan fick först stort genomslag i debatten och många länkade till den. Antirasistiska organisationer spred den på sociala medier vilket gjorde att innehållet upphöjdes till ”sanningar”.

 

Men Sverigedemokraterna var snabbt framme med sidan Myter om invandringen.

Där gick de igenom Ullenhags ”myter” och motbevisade varenda en av dem.  Myt 1 löd: ”Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land.”

Enligt Ullenhag var detta osant eftersom ”endast” 15 procent av Sveriges befolkning är född i ett annat land. Samt att de flesta invandrare är hemvändande svenskar.

SD-sidan konstaterade att nästan 850 000 personer invandrade till Sverige mellan 2002 och 2011, vilket har lett till att andelen med utländsk bakgrund i befolkningen ökat från 16 till nästan 20 procent sedan 2005. Om ökningen fortsätter i samma takt kommer 40 procent av befolkningen att ha utländsk bakgrund om 40 år. En sådan stor och snabb befolkningsförändring har aldrig ägt rum i Sverige – och knappast i något annat land heller.

 

Men nu trots att Miljöpartiet (som låg bakom Alliansregeringens invandringspolitik) nu sitter i regeringen, så är Ullenhags myt-sida ett minne blott. Den finns inte kvar under regeringens hemsida och ingen annanstans heller. Dispatch International kontaktade regeringskansliet för att få svar på vad som hänt.
Via mejl svarar de:

”Informationen på regeringen.se speglar regeringens politik. Vid ett regeringsskifte avpubliceras den information som tydligt är knuten till den avgående regeringen. Denna sida är en av de sidor som avpublicerades i samband med senaste regeringsskiftet.”

Det låter onekligen som om S+MP-regeringen inte uppskattar Ullenhags argument för massinvandringens förträfflighet.

 

Om detta blottar en spricka i den rödgröna regeringen återstår att se. Dispatch har utan framgång försökt få svar från Socialdemokraterna på varför Ullenhags myter försvunnit. Men från Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68 kommer inga svar.

Kanske har de fullt upp med att utarbeta nya myt-argument …

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

KEK90ITDLPxX_XBTEK04G7U00nI

Sverigebilden: 1 av 5 skulle anse det vara negativt att bo granne med invandrare

Stöd Sverigebilden via PayPal: https://www.paypal.me/Sverigebilden Konto i Handelsbanken: 6692-756 423 082 Skriv Sverigebilden som textmeddelande. Du kan även köpa Sverigebilden´s T-shirt, mer info finns på: ...

valavtyg

Man kan inte dra en slutsats enbart pga människors val av tyg

  Jan Sjunesson la ut en bild på en ung kvinnan som är styrelseledamot för MUF i Skaraborg vilket fick Twitters åsiktselit att välta. Kvinnan ...