Home / Krönikor / Det stora hyckleriets tid
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy
Film:
Star Trek
Mr Spock spelas av Leonard Nimoy Film: Star Trek

Det stora hyckleriets tid

Vi har i dagarna kunnat läsa om en vakt som ingrep mot en unge som spårat ur på Malmö Central. Båda sidor har gjort sina ställningstaganden, och märkligt nog är båda sprungna ur rasism. Men det är bara en sidas rasism som kritiseras.

På senare tid har jag allt oftare skrivit att vi lever i det stora hyckleriets tid. Jag förvånas inte längre över dumheterna på sociala medier eller nyhetsrapporteringen. Dumhet, lögner och hyckleri är en relativt normal dag för oss som konsumerar stora mängder nyheter.

Huruvida vakten gjorde rätt eller fel tänker jag inte här ta ställning till. Det är inte upp till mig, och inte heller pöbeln på Twitter som anser att de har rätt att döma vakten. Vi har ett rättssystem (om än detta kan kritiseras), och det ska vi förlita oss på. Dessutom vet vi alldeles för lite i nuläget om vad som faktiskt hände.

Antirasisterna sitter dagarna i ända och försöker fostra oss i att religion eller härkomst inte spelar någon roll. Alla människor är unika och var de växt upp eller vilken religion de har, har ingen som helst påverkan på hur de agerar som människor. De blir helt förblindade av ilska när polisen efterlyser en mörkhyad man eller konstaterar att en rom begått ett brott.

 

Märkligt nog passar det nu alldeles utmärkt att göra poäng av att den lille gossen var muslim. Enligt dessa antirasister var vakten självklart ett rasistiskt as som gick omkring i sin uniform och bara väntade på att en muslim skulle dyka upp, så att han kunde använda lite kolonial förtyckande makt över barnet. Detta är den fina formen av rasism.

Av någon märklig orsak har hudfärg blivit ett argument för antirasisterna. Samma människor som säger att hudfärg inte betyder något. Förutom när en vit man gör något. Då betyder hudfärg allt.

Sen har vi de tragiska nättrollen och idioterna som på fullaste allvar tycker att ungen får skylla sig själv. Jag har läst uttryck som ”islamistungen”, ”muslimungen” och ”blattebarnet”. Dessa foliehattar har till och med funderat över om han är en IS-krigare! Så vakten gjorde rätt som satte sig över bröstet, menar de. De tycker att våld är nödvändigt mot invandrare och muslimer – det är de enda språk de fattar. Ärligt talat, tappade de er i golvet på BB när ni föddes?

 

Dessa människor känner jag faktiskt en extra avsky inför. Om ni nu tycker att vakten agerar helt rätt mot detta barn, så hoppas jag på fullaste allvar att ni låter vakten, eller någon annan som gärna slår barn för att fostra dem, sitta barnvakt åt era egna barn.  Om barnen är uppstudsiga så lär ni inte ha något emot om vakten sätter sig på era ungars bröst eller slår dem.

Jag har jobbat många år i krogsvängen. Jag har arbetat med många vakter. Varit med om att bära ut och lugna ner asfulla hysteriska män och kvinnor. Män som väger mellan 100 och 150 kilo brottar enkelt ner en berusad gäst. Även kvinnliga vakter för den delen. Aldrig under dessa år har jag sett en vakt sätta sig över bröstet på det där sättet som vakten i videon gör.

 

Det pågår ett fullständigt krig just nu på sociala medier om huruvida vakten gjorde rätt eller inte. Å ena sidan har vi de rasifierade som gör stor affär av att barnet är muslim. Å andra sidan har vi en skrikande skara människor som menar att en invandrare minsann får tåla att åka på stryk.

Båda sidorna är lika osmakliga, eftersom de bara är ute efter att bevisa sin agenda. De har helt glömt barnet och vill föra fram sina rasistiska agendor. Knallkorkarna har sin rasism, den andra sidan sin.

Ärligt talat så äcklas jag lika mycket över er allihop som gör politiska poäng på denna händelse.

Ni borde fan skämmas.

 

Share

About Roger Sahlström

Texter och tankar av Roger Sahlström. Många texter har tidigare varit publicerade på Dispatch International. En blogg, fungerar som en ventil. Facebook Twitter  
x

Check Also

jesusblack

Vänsterns identitära raskrig

Jag är antiteist och hamnar allt oftare i diskussioner där jag märkligt nog tar kyrkan och tron i försvar. Det kan tyckas märkligt. Men för mig handlar ...

Faksimil SVT Black

Klipper vi i värdegrundens namn – klipper vi snart oss själva!

Kulturrevolutionen kanske inte betyder så mycket för de flesta människor då de kanske har dålig kännedom om just det. På samma sätt som de har obefintliga ...